Piala Negara-Negara Afrika 2013 | Suku Akhir

piala negara afrikaPerlawanan Suku Akhir Piala Negara-Negara Afrika 2013 pada 02.02.2013 [hari Sabtu]. Lapan pasukan yang layak ke suku akhir ialah Afrika Selatan, Mali, Ghana, Cape Verde, Burkina Faso, Cote d’Ivoire, Togo dan Nigeria. Sementara itu Durban, Nelson Mandela Bay, Mbombela dan Rustenburg pula dipilih sebagai tempat perlawanan.

TARIKH MASA TEMPAT PASUKAN
 02-02-13 20:30 Durban South Africa vs Mali
 02-02-13 17:00 Nelson Mandela Bay Ghana vs Cape Verde
 03-02-13 20:30 Mbombela Burkina Faso vs Togo
 03-02-13 17:00 Rustenburg Cote d’Ivoire vs Nigeria

Zambia adalah Juara Piala Negara-Negara Afrika 2012. Mereka berjaya menundukkan Ivory Coast 8-7 menerusi sepakan penalti selepas hanya mampu seri tanpa jaringan dalam masa sebenar perlawanan. Malangnya kali ini mereka gagal meneruskan saingan apabila hanya mampu berada di tempat ketiga dalam Kumpulan C.

TehrDemikian kisah 'Piala Negara-Negara Afrika 2013 | Suku Akhir' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


16 Comments

  1. suri says:

    bila masa nk tgok ni hee tgu bro muat naik entri baru2 lah camni heee
    suri baru je tulis kisah Janganlah Berkecil Hati..My Profile

  2. suri says:

    mmg dia sllu jeguj lman web liga primer tu pgi2 hee mklum le nk tgo bola dri mlm smpi ke pgi tak blg sb esok keje heee
    suri baru je tulis kisah Janganlah Berkecil Hati..My Profile

  3. titan says:

    wahh..sampai 8 kali ambil penalti..
    titan baru je tulis kisah Gua kena tangkap lagi..My Profile

  4. Bro Zulkbo says:

    salam..
    selaku tuan rumah South Africa
    pasti tak akan melepaskan
    peluang menjadi juara versi
    kali ni :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Siapa Sangka Ikan Marlin Pun Mampu Menenggelamkan Bot (Gambar)My Profile

    1. suri says:

      nampaknya akn ada mata2 yang akan berjaga sampai pagi heee
      suri baru je tulis kisah Janganlah Berkecil Hati..My Profile

  5. donnyien says:

    ivory coast nampaknya ada peluang cerah untuk menang kali ini..
    donnyien baru je tulis kisah Kegembiraan berganda seorang penulis blogMy Profile

  6. yas says:

    Ada diantara negara2 tu yg baru pertama kali aku dengar…hehehe, nampak sangat x ambik tau :)
    yas baru je tulis kisah Semak Keputusan BL1M (Bantuan Lesen 1Malaysia)My Profile

    1. suri says:

      samalh dg saya hee kekdang je amik port heee
      suri baru je tulis kisah Doa Dalam SujudMy Profile

    2. hafizmd says:

      Serius terkejut tgk ranking FIFA Mali… =)
      hafizmd baru je tulis kisah Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik MirzaMy Profile

  7. hafizmd says:

    Nigeria vs Ivory Cost…ni yg paling menarik rasanya…hehe
    hafizmd baru je tulis kisah Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik MirzaMy Profile

  8. hairulafiz says:

    nak tgk sapa bakal juara tahun ni…
    hairulafiz baru je tulis kisah Janji ditepatiMy Profile

  9. Takat ni, kawe belum tengok walau satu game pon :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Gaji Minimum Dan Pekerja AsingMy Profile

  10. Wan Fauzi says:

    rasanya South Africa lwn nigeria utk perlawanan akhir
    Wan Fauzi baru je tulis kisah Revolusi IRAQMy Profile

    1. Wan Fauzi says:

      negara ghana pun ada peluang jugak..
      Wan Fauzi baru je tulis kisah Motivasi Atau TindakanMy Profile

  11. Travel Zoom says:

    tuan rumah akan jadi juara piala afrika thn ni..
    Travel Zoom baru je tulis kisah Cheap Travelling – Smart TravellerMy Profile

  12. de engineur says:

    Yg menarik sekali perlawanan Ivory Coast menentang Nigeria nanti.
    de engineur baru je tulis kisah Green message of SERASI ProgrammeMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun