Piala AFF Suzuki 2012 | Singapura Ke Perlawanan Akhir

Singapura berjaya ke Perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki 2012 setelah menundukkan Filipina 1-0 di gelanggang sendiri sebentar tadi. Sebelum ini dalam pertemuan di gelanggang lawan, mereka sekadar seri tanpa jaringan.

singapura vs filipina

Bagi aku permainan mereka malam ini sangat membosankan. Rasa seperti menonton perlawanan futsal je kerana mereka bermain di atas padang tiruan. Bola sepak semestinya dimainkan di padang rumput sebenar.

Apa pun tahniah kepada pasukan Singapura kerana layak ke Perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki 2012. Satu lagi wakil perlawanan akhir akan ditentukan apabila Malaysia bertemu Thailand besok [13.12.2012].

TehrDemikian kisah 'Piala AFF Suzuki 2012 | Singapura Ke Perlawanan Akhir' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


17 Comments

  1. Amirez says:

    sekadar dengar sorakan orang rumah kat luar bilik je tadi hehe
    Amirez baru je tulis kisah Liar Game Dalam Cabaran iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  2. maza says:

    jawabnya besar kemungkinan bahawa Malaysia akan mengulangi sejarah dua tahun lalu. Iaitu bertemu dengan pasukan yang menewaskan Harimau Malaya pada perlawanan pertama kumpulan..

    Itu pun akan menjadi realisasi sekiranya menang menewaskan si Gajah Putih esok hari..

    moh kasik doa keramat satu kali.. mana tau, tahun boleh dapat lagi cuti peristiwa.. ahaks…

    hehehe
    maza baru je tulis kisah Tarikh 12.12.2012 alamat istimewa dan petanda bahayaMy Profile

  3. mie says:

    Singapura bukanlah pasukan yang lemah..
    apapun, diharap Malaysia mampu menunjukkan kecermerlangan di Bangkok esok
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #19 Car Audio BlazeMy Profile

  4. Aarman says:

    Yakin boleh skuad harimau malaya menewaskan gajah putih.
    Aarman baru je tulis kisah Laman Web BulkPing Kena HackMy Profile

  5. Joe says:

    Hope Malaysia dapat menang lawan thailand. Boleh balas dendam kat singapore.

    Support Harimau Malaya!
    Joe baru je tulis kisah Terlebih Promote Ke?My Profile

  6. donnyien says:

    good luck pasukan Malaysia.. all the best
    donnyien baru je tulis kisah Berbahagia kerana lemah lembutMy Profile

  7. titan says:

    betul. bosan gak. kalau main kat jalan besar ni..memang bosan tengok.
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 4 dari Jobdirumah.comMy Profile

    1. hafizmd says:

      hahaha…ambe ingat ambe jer yg rase camtuh..rupanya mmg betullah! macam main futsal…licin jer…huuh
      hafizmd baru je tulis kisah Petua Kesihatan:Punca Kebas TanganMy Profile

  8. Singapura ni bukanlah pasukan yang hebat sangat. Kelebihan mereka hanyalah pada padang tiruan yang dibanggakan tu dan juga pemain luar yang diberi taraf warganegara.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Live Streaming Malaysia vs Thailand Piala AFF Suzuki 13 December 2012My Profile

  9. Norizwan says:

    tahniah ler singapura…ini lah peluang Harimau Malaya membalas, inshaAllah…
    Norizwan baru je tulis kisah Live Streaming Malaysia Vs Thailand 13 Disember Piala AFF Suzuki 2012My Profile

  10. hafizmd says:

    Tahniah singapura layak ke akhir.
    Moga malam ni giliran Malaysia pulak ke akhir….inshaaAllah…ameen
    hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #26.1 Malaysia vs ThailandMy Profile

  11. de engineur says:

    First half je tengok, lepastu TV jadi piala rebutan anak & isteri.

    Tahniah Singapore mara ke perlawanan akhir. Harap2 bertemu Malaysia
    de engineur baru je tulis kisah Telekom to reward RM1,000 for cable theft reportMy Profile

  12. yas says:

    Singapura mmg layak klau nk dilihat game mlm tadi…kita tgu HM pal mlm nih….
    yas baru je tulis kisah iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  13. fiezaradzi says:

    nampaknya, singapura bakal bertemu dgn malaysia sekali lagi.. ameen.. hehehe
    fiezaradzi baru je tulis kisah Ayam Penyet Jalan GombakMy Profile

  14. MDHAFiZ.NET says:

    boring SIngapura yg menang xde fight final nanti. Klu Philippines menang baru best.. .tp walau ape pun tahniah Singapura .. :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Thailand Vs Malaysia : AFF Suzuki Cup 2012My Profile

  15. zack says:

    Caya Singapura. Tahniah kerana dapat masuk final. Moga pasukan Singa dapat menjadi juara buat kali keempat dengan menewaskan Thailand nanti

  16. Ladfe Amir says:

    sapa yg akan menang nanti. singapura atau thailand
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Bukannya Fizo Omar (Episod 1)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun