Piala AFF Suzuki 2012 | Perlawanan Akhir Pertama

Singapura vs Thailand

Perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki malam ini [19.12.2012] akan menentukan siapa yang mempunyai kelebihan untuk muncul Juara Piala AFF Suzuki 2012. Pusingan pertama perlawanan akhir hari ini akan berlangsung di Stadium Jalan Besar, Singapura jam 8.00 malam.

singapura vs thailandThailand menewaskan Harimau Malaya dengan agregat 3-1, sementara Singapura pula layak dengan agregat 1-0 mengalahkan Filipina untuk layak ke perlawanan akhir ini.

Singapura vs Thailand. Siapa yang akan muncul Juara Piala AFF Suzuki kali ini? Kedua-duanya jiran dan musuh ketat kita.

Aku pilih Thailand. :D

TehrDemikian kisah 'Piala AFF Suzuki 2012 | Perlawanan Akhir Pertama' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


14 Comments

  1. Menurut Nujum Pak Belalang – Thailand…..
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Live Streaming Or Live Bola At MamakMy Profile

    1. Nampaknya tekaan nujum pak belalang malam ni tidak menjadi. Kih3.. Tergadai la negeri…
      Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Wordless Wednesday | Kesian Dia Takda KakiMy Profile

      1. tehramuan says:

        nak buat macam mana
        final pusingan pertama ni berpihak kepada singapura
        tapi masih ada 90 minit lagi nanti

        1. hafizmd says:

          Baru 3-1…hehe…

          Thailand mmg nampak sikit gugup main atas rumput tiruan tu…tunggu kat bangkok…rasenya thailand akan bangkit tewaskan singapura 3-0

          p.s-malaysia patut bangga sebab dua2 finalist adalah pasukan yg tewaskan malaysia…kira oklah tu…hehee
          hafizmd baru je tulis kisah Pembelian Online:Kedekut atau Takut?My Profile

  2. cikgu naman says:

    nak tengok apa komen coach berlagak tuuu..hehe
    cikgu naman baru je tulis kisah iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  3. diana says:

    tak sokong mna2.tapi saya rasa Thailand akan menang besar dipusingan kedua nanti..
    diana baru je tulis kisah GADIS INI BOLEH MENULIS DENGAN 2 BELAH TANGAN SERENTAKMy Profile

  4. Norizwan says:

    nak Thailand menang…macammana boleh kena 3 lak ni hahaha…
    Norizwan baru je tulis kisah Hari keluarga Mess PDRM Gresysand Port DikcsonMy Profile

  5. zool says:

    nampaknya singapura mendahului dari segi agregat tu
    zool baru je tulis kisah Kenangan ketika Penilaian Menengah Rendah (PMR)My Profile

  6. ohcikgu says:

    payah sikit. singapura defend memang bagus. Tak hairan diorang menang tadi.
    ohcikgu baru je tulis kisah Bayaran komisen ke 5 dan 6 dari Jobdirumah.comMy Profile

    1. hafizmd says:

      defend mmg bagus..nak2 mamat baihaqi tu…kalau dia injured, senang sikit thailand nak menyusup masuk..hehe
      hafizmd baru je tulis kisah Pembelian Online:Kedekut atau Takut?My Profile

  7. akubiomed says:

    Nampak gaya Singapura langkah kanan.
    akubiomed baru je tulis kisah Cerita berembun di Malam JumaatMy Profile

  8. Bro Zulkbo says:

    salam..
    dar asakan Sang Singa tu..
    semakin yakin saya mereka
    akan bergelar juara 2012

  9. Joe says:

    Harap Thailand yang menang

  10. donnyien says:

    hai tehr,
    kedua-dua pasukan berhempas pulas bermain semalam, Singapore nampak lebih menguasai permainan. Kita tunggu pada final ke dua nanti.
    donnyien baru je tulis kisah Terima kad kuning tulis komen tidak berhemahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun