Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia Vs Thailand

Malaysia seri dengan Thailand bermakna Harimau Malaya mensia-siakan kelebihan bermain di tempat sendiri. Nasib Malaysia sebagai tuan rumah Separuh Akhir Piala AFF Suzuki 2012 sama seperti Filipina yang seri dengan Singapura semalam.

Nampaknya kita memilih untuk menempuh jalan sukar untuk layak ke Perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki 2012 dan mempertahankan gelaran yang dimenangi 2 tahun lalu. Menentang pasukan lawan di tempat lawan adalah satu kesukaran bagi mana-mana pasukan.

malaysia vs thailandPermainan malam ini memang bagus. Aku memang puas hati. Cuma beberapa peluang untuk menjaringkan gol yang nampak memang dah boleh jaringkan gol, masih gagal disempurnakan. Kalau Harimau Malaya kita dapat mengekalkan prestasi seperti malam ini ketika bermain di tempat lawan nanti, Thailand tidak akan dapat menang dengan mudah. Boleh jadi juga kita yang akan menang.

Apa pun tahniah kepada Harimau Malaya yang menunjukkan permainan yang menghiburkan. Aku memang puas hati biar pun Malaysia hanya seri dengan Thailand.

TehrDemikian kisah 'Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia Vs Thailand' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


18 Comments

  1. padin says:

    yup aku setuju dengan bro… game best
    dan 2 gol yang terhasil memang kelas dunia….
    padin baru je tulis kisah Masak dan MakanMy Profile

    1. 100% buatan malaysia tu..hehe
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Crepes Nutella Lebih Sedap Dari Crepes DurianMy Profile

  2. hatiputera says:

    Memang menarik perlawanan tadi,,,Thailand boleh dikatakan bernasib baik.
    hatiputera baru je tulis kisah Tukar Minyak Hitam KeretaMy Profile

  3. akubiomed says:

    Kata ada peluang untuk menjaring sekurang-kurang 2 gol lagi melalui Mat Yo dan Safee Sali diseparuh masa ke 2.
    akubiomed baru je tulis kisah Laksa Buyung dan Air Tebu Madu gandingan mantapMy Profile

    1. hairulafiz says:

      betul peluang banyak tapi tumpul….kena banyakkan serangan di bangkok nanti
      hairulafiz baru je tulis kisah 3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  4. Bro Zulkbo says:

    Salam..
    seperti selalu..Harimau Malaya
    suka jalan susah…kita tunggulah
    perlawanan kedua nanti..harapan
    mereka tak mudah mengalah mental
    tekanan bermain di tempat lawan
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Malaysia VS Thailand 2012 AFF Suzuki Cup | Live Streaming OnlineMy Profile

  5. maza says:

    bak kata cikgu tehr… corak permainan Malaysia memang berpuas hati…

    mudah2an kita sukses utk perlawanan timba balas…
    ammeennnn
    maza baru je tulis kisah Malam di Sungai KuantanMy Profile

  6. cikgu naman says:

    tak menang nanti, cukuplah seri 2-2 ;)
    cikgu naman baru je tulis kisah Kucing MengurutMy Profile

  7. onlajer says:

    pergh minit 78 tu yang buat hati berbulu,
    onlajer baru je tulis kisah Cobaan Pertama Dapatkan RMMy Profile

  8. fiezaradzi says:

    mmg sayang, de peluang utk menang sebeanrnya, tapi puas hati sbb game menarik.. harap kita menang di thailand nanti
    fiezaradzi baru je tulis kisah Persaingan dan PermintaanMy Profile

  9. zool says:

    Semoga kita mampu menang dengan apa jua jaringan sekalipun ketika di Thailand nanti..
    zool baru je tulis kisah Mula membaca bukuMy Profile

  10. Wanayu says:

    Sy percaya harimau malaya bakal membaham skuad gajah di bangkok..
    Wanayu baru je tulis kisah 3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  11. azura says:

    thailand memang kuat sesaat pun tak lepaskan bola… kira seri puas hati
    azura baru je tulis kisah Beza Katolik dengan ProtestanMy Profile

  12. yas says:

    Malang buat Malaysia…namun masih ada 90 minit lagi yg menanti…semoga berjaya ditempat lawan
    yas baru je tulis kisah ALFATIHAH – BAPA CHEF WAN MENINGGAL DUNIAMy Profile

  13. donnyien says:

    Tahniah Pasukan Malaysia, walaupun setakat seri namun mereka telah mempamerkan satu persembahan yang sangat baik. all the best untuk 2nd round!
    donnyien baru je tulis kisah Perancangan saya dalam masa 5 tahunMy Profile

  14. Ladfe Amir says:

    perlawanan masih belum tamat. perlu menang di thailand nampaknya
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Tutorial Macam Mana Dan Tip Download Mp3 Dari YoutubeMy Profile

  15. titan says:

    takpe..seri aje. lepas ni boleh menang punya..
    titan baru je tulis kisah Kentang goreng Banting cicah Sos Matahari.My Profile

  16. UmmiKami says:

    Kalau ranting rendah dan basah..
    Sepat dan bangau dendam menerjah..
    Kalau taring sudah diasah…
    Dapat harimau membaham si gajah..
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Kuih Tradisional Malaysia..My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun