Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia Kalah

Malaysia [0] vs [3] Singapura

Tewas di gelanggang sendiri dalam perlawanan pertama Piala AFF Suzuki 2012 memang memberi tamparan hebat kepada pasulan Harimau Malaya. Tetapi aku masih menaruh harapan mereka akan dapat bangkit nanti.

semangat belum lelah
walau pun rasa payah
kami belum menyerah
itu hanya sekali kalah

Sekali kalah dalam perlawanan pertama, skuad Malaysia tidak perlu dikutuk dan dicaci hina. Peluang masih terbuka untuk mereka menebus kekalahan. Aku percaya Harima Malaya akan bangkit mengaum dalam perlawanan kedua dan seterusnya nanti.

TehrDemikian kisah 'Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia Kalah' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


18 Comments

  1. Bro Zulkbo says:

    Salam..
    harapan menjadi pengajaran berguna
    buat barisan pemain dan jurulatih..
    rakyat Malaysia dahagakan piala
    dan kemenangan…
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Pantang Larang Semasa Hamil Yang Hanya MitosMy Profile

  2. Eizil says:

    Selaku penyokong, perlu menerima kekalahan ini dengan hati yang terbuka, walaupun pahit untuk ditelan, tetapi sokongan yang berterusan itu perlu demi memberi semangat untuk harimau malaya bangkit dalam perlawanan yang seterusnya.
    Eizil baru je tulis kisah Apabila iPhone 5 menjadi Gadget Impian para blogger.My Profile

  3. Norizwan says:

    Penyokong tetap setia menyokong Harimau Malaya….kami sbnrnya mengharap coach pggl star2 yang lama turun…mana perginya…
    Norizwan baru je tulis kisah Periksa saman kenderaan PDRM di MyEgMy Profile

  4. sedihla. macam mane boleh kalah ni :(
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah decor : buat sendiri sarung lampuMy Profile

  5. maza says:

    tajuk akhbar harian metro hari ini Harimau Mengaum, udah menjadi Harimau Menguap..

    harap2 bangkit ler dgn cepat weiii…
    maza baru je tulis kisah Panggilan Jihad sudah datang lagiMy Profile

  6. booBlogs says:

    mungkin lepas ni dah boleh tukar coach. bertukar angin sikit. mungkin strategi permainan dapat di ubah sikit.
    booBlogs baru je tulis kisah 7 Chelsea Pecat Termasuk Roberto di MatteoMy Profile

  7. hatiputera says:

    Mereka harus bangkit untuk perlawanan seterusnya. Seluruh rakyat malaysia perlukan kemenangan .
    hatiputera baru je tulis kisah 2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

  8. padin says:

    kalau sesiapa yang letak harapan tinggi pada skuad Malaysia mesti upset gila dengan result malam tadi…

    bagi aku, pasukan kebangsaan ni tak konsisten, dan aku tak terkejut Malaysia kalah 3 bijik dengan Singapore..

    1. mmg x leh terima kalo kalah bnyk mcm tu..ssh nnt..
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah 66 Cubaan Hack Dalam 5 HariMy Profile

  9. akubiomed says:

    Harimau Malaya perlu bangkit. Nampaknya pihak lawan sudah nampak kelemahan yang jelas ada pada skuad harimau Malaya.
    akubiomed baru je tulis kisah 2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

  10. azura says:

    kalah…ermmm penyandang juara 2010 ni
    azura baru je tulis kisah Tema Hijau Pucuk PisangMy Profile

  11. Razlan says:

    Kalah bukan beerti gagal,kenala tuan rajagopal rancang strategi baru
    Razlan baru je tulis kisah Contoh Resume Pegawai Farmasi Gred U41My Profile

  12. Amirez says:

    hampir semua akhbar kecam kekalahan Harimau Malaya semalam. Betul kata pengulas sukan Buletin Utama tadi, tindakan Ragagobal mengkritik pemain semata2 bukanlah sikap yang baik
    Amirez baru je tulis kisah Sedapnya Durian CrepeMy Profile

  13. donnyien says:

    Hello bro Tehr,

    Masih ada peluang utuk pasukan Malaysia memperbaiki kedudukan.. mari kita terus berikan semangat untuk mereka
    donnyien baru je tulis kisah Let’s start givingMy Profile

  14. papa mifz says:

    semoga harimau malaya bangkit…amin…
    papa mifz baru je tulis kisah Menangis Tersedu-seduMy Profile

  15. Cik Siti says:

    kita orang hari ni ramai-ramai sepakat pakai baju panthera sebagai tanda sokongan!
    Cik Siti baru je tulis kisah mee hoon goreng sicilikMy Profile

    1. hafizmd says:

      terbaiklah! mmg penyokong sejati
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #25 Wajah Sebenar Harimau Malaya!My Profile

  16. hafizmd says:

    Kalah memang adatlah. Cuma peminat bola kecewa dengan cara kita kalah =)

    Malam ni misi utk menang….inshaaAllah

    p.s-cikgu ada klik tak g+1 ambe? pohon maklum di sana ek…terima kasih =)
    hafizmd baru je tulis kisah Nama Anda Ada? Peserta Cabutan Bertuah iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun