Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia Gagal Ke Perlawanan Akhir

Harimau Malaya gagal ke Perlawanan Akhir Pial AFF Suzuki 2012 setelah tewas kapada Thailand 2-0 dalam pertemuan kedua yang berlangsung di gelanggang lawan. Malaysia dan Thailand seri 1-1 dalam pertemuan pertama separuh akhir di Stadium Nasional Bukit Jalil.

thailand vs malaysia

Kehilangan seorang pemain memang memberi kesukaran kepada pertahanan Malaysia. Memang jarang-jarang pasukan yang masih boleh mencipta kemenangan dengan bilangan pemain yang kurang.

Tahniah kepada Hariamau Malaya yang tetap melawan dan tidak mengaku kalah dengan mudah. Tahniah juga kepada Datuk Rajagobal kerana berjaya membawa Malaysia ke Seperuh Akhir Kejohanan Piala AFF Suzuki 2012 kali ini. Kita akan bertarung lagi di saingan yang akan datang.

Tahniah juga untuk Thailand. Sama-sama kita tunggu nanti pertemuan Thailand vs Singapura di Perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki 2012 pada 19 dan 22 Disember nanti.

TehrDemikian kisah 'Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia Gagal Ke Perlawanan Akhir' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


11 Comments

  1. padin says:

    tak apa, esok lusa masih boleh main bola…. :D
    padin baru je tulis kisah Mesti BacaMy Profile

  2. Usaha sudah di buat. Apakan daya. Cuba lagi next time..
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Cari JodohMy Profile

  3. titan says:

    sedih. gua sedih. waa..waaa…
    titan baru je tulis kisah Mencintai Ain Maisarah – Part 12My Profile

  4. donnyien says:

    hello Tehr,
    nampaknya gajah lebih garang dari harimau…
    donnyien baru je tulis kisah Harimau rebah di libas belalai gajahMy Profile

  5. Sedih, hampa bercampur geram… Tapi bukan pada satu pada yang satu lagi…
    Afifah Munirah baru je tulis kisah HowTo: Cara Menjimatkan Pengunaan Data BroadbandMy Profile

  6. Arrazi says:

    Mungkin bukan rezeki kita. Namun, dari sudut strategi, kita perlu perkemaskan lagi. Penyerang perlu 2 orang kalau betul-betul hendak gunakan posisi menyerang. Situasi berbeza apabila Safee Sali masuk dalam separuh masa kedua.
    Arrazi baru je tulis kisah Langkah PertamaMy Profile

  7. de engineur says:

    Apa blh buat. Klu dah kurang seorang pemain memang susah sikit. Pemian ni kena kental, dah kena 1 kad mesti extra careful, don’t get another one.
    de engineur baru je tulis kisah 2nd Leg result: Thailand vs MalaysiaMy Profile

  8. Beragan says:

    Salah strategi jurulatih.Turun utk bertahan. Nak menang mesti menyerang. Kesian Mat Yo tunggang langgang berseorangan dibayangi 4 pemain lawan sehingga minit 75.

  9. akubiomed says:

    Ia adalah permainan sukar untuk Harimau Malaya bermain dengan 10 orang pemain.
    akubiomed baru je tulis kisah Coconut Shake Klebang Aku datangMy Profile

  10. Juan says:

    saya sedih Malaysia kalah, tp walau apa pun mereka dah buat yg terbaik dan mereka telah tiba ke semi final, syabas
    Juan baru je tulis kisah Hot Title Bring Best Traffic at Best Landing Page and Produce Best Online IncomeMy Profile

  11. Ladfe Amir says:

    semoga ini bukan akhiran buat harimau malaya. masih ada ruang untuk diperbaiki untuk terus maju ke depan.

    kalah bukan untuk terus kalah..tapi kalah untuk ada ruang untuk memperbaiki kelemahan
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Bukannya Fizo Omar (Episod 1)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun