Perlawanan Akhir Terbuka Jepun 2012

lee chong weiTiga wakil Malaysia layak ke Perlawanan Akhir Badminton Terbuka Jepun 2012. Nampaknya kali ini kita mempunyai wakil dalam acara bergu campuran, perseorangan lelaki dan bergu lelaki. Bagi aku, tiga wakil kita ini berpeluang untuk muncul juara.

Perlawanan Akhir Terbuka Jepun 2012 di Yoyogi National Stadium, Tokyo ini akan bermula jam 12.00 tengah hari, Ahad 23.09.2012 waktu Jepun. Waktu bagi negara kita pula ialah pukul 11.00 pagi. Kalau tiada siaran langsung atau tak jumpa live streaming, korang layan Live Score di tournamentsoftware.com pun boleh. :D

Bergu Campuran Chan Peng Soon
Goh Liu Ying
vs Muhammad Rijal
Liliyana Natsir
Perseorangan Lelaki Lee Chong Wei vs Boonsak Ponsana
Perseorangan Wanita Hirose Eriko vs Tai Tzu Ying
Bergu Lelaki Kim Ki Jung
Kim Sa Rang
vs Koo Kien Keat
Tan Boon Heong
Bergu Wanita Poon Lok Yan
Tse Ying Suet
vs Matsuo Shizuka
Naito Mami

Sayangnya Cina tidak menyertai Badminton Terbuka Jepun 2012 ini. Cina dan Jepun berebut wilayah di Pulau Diaoyu dan Cina mengambil langkah menarik diri dari kejohanan ini kerana bimbang akan keselamatan pemain dan pegawai mereka.

Biarkan Cina. Kita sebagai peminat badminton negara berharap dan memberi sepenuh sokongan kepada pemain kita untuk membawa pulang pingat sebagai Juara Badminton Terbuka Jepun 2012.

Malaysia Boleh!

TehrDemikian kisah 'Perlawanan Akhir Terbuka Jepun 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


6 Comments

  1. sedikit sebnyk isu china dan jepun ni mempengaruhi kilang2 jepun disana..byk kilang yg dulunya berpindah dari malaysia ke china pulang semula ke malaysia..hehe
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Hantu Drift : Drift MotorsikalMy Profile

  2. Semoga semua pemain kita berjaya memperoleh kemenangan dalam perlawanan akhir itu nanti.
    Kak Long Mawar Merah baru je tulis kisah Sukan, Padang dan SawahMy Profile

  3. Harap harap semua menang final nnt
    The Malay male baru je tulis kisah yang halal biar berkatMy Profile

  4. nurmisnan says:

    Always support Malaysian Team terutama Latok Chong Wei..
    All d best..

    Bagus juga China tak main.. Nyampah tgk Lindan.. har3
    nurmisnan baru je tulis kisah Blog u dah boleh tukar ke domain sendiriMy Profile

  5. Cik Siti says:

    semoga berjaya semua….
    Cik Siti baru je tulis kisah Jajan kecik-kecik duluMy Profile

  6. irsah says:

    Apa yang diniginkan telah pun tercapai, finals dan terus kemenangan…
    irsah baru je tulis kisah 1ST Giveaways BudakFelda.Com : Disiasat Alexa Pun LumayanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun