Perasaan Tidak Puas Hati

Apa yang hendak dikatakan lagi. Manchester United tewas kepada Real Madrid 1-2 awal pagi tadi dan mereka tersingkir dari saingan Liga Juara-Juara Eropah kali ini. Dalam perlawanan bola sepak, kesilapan boleh berlaku di mana-mana dan keputusan pengadil adalah muktamad.

nani red card mu out

Simpan sahaja perasaan tidak puas hati anda untuk menghadapi saingan seterusnya. Lagi pun bola sepak akan dimainkan mungkin sampai bila-bila. Kejohanan akan diadakan lagi, kesilapan akan berlaku lagi dan perasaan tidak puas hati pasti akan muncul lagi.

salah orang kita nampak
tahan hati menahan rasa
salah kita orang nampak
apa lagi yang nak dikata

silap orang dan silap kita
kisah lepas usah diungkit
pasti hilang ditelan masa
jiwa bebas hati tak sakit

Malam ini Kelantan The Red Warriors lawan Maziya SRC, kelab dari Maldives dalam saingan Piala AFC 2013 di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu. Ramai yang menunggu untuk melihat aksi Dimitri Petratos, penyerang import Kelantan yang berasal dari Australia ini.

TehrDemikian kisah 'Perasaan Tidak Puas Hati' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


31 Comments

  1. onlajer says:

    kawan sangat berpuas hati hehe
    onlajer baru je tulis kisah Kata Usahawan Kecil ?My Profile

    1. fiezaradzi says:

      sebab Man U kalah ye.. biasa mmg gitu dah.. suka sgt kalau yg satu ni kalah.. hehe
      fiezaradzi baru je tulis kisah Produk Kosmetik CampurpalsuMy Profile

  2. Petua Puteri says:

    betul tu bro.. kejohanan akan dibuat lagi..
    dan yg utama.. kalau menang pun, bukan kita yg dapat hadiah atau dapat duit.. heeee
    Petua Puteri baru je tulis kisah Hidup Lebih Ceria Dgn Sifat Pemaaf dan Bersangka BaikMy Profile

  3. Ummikami says:

    Tersilap langkah kad merahlah jawabnya…apapun Liverpool tetap di hati… :D
    Ummikami baru je tulis kisah Pantun Masalah Ya Masalah..My Profile

  4. azura says:

    tak ada perasaan huhu cikgu2
    azura baru je tulis kisah Sempena Mac Mencemar DuliMy Profile

  5. Kulanzsalleh says:

    Memang tak puas hati semalam..
    tapi bukan sebab keputusan pengadil.. sebab aku terlelap sebelum permainan tamat :D
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Kes Buli Pelajar UiTM Sabah Telah DisiasatMy Profile

    1. UmmiKami says:

      Geram la tuu.. :D
      UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Geram Janganlah Geram…My Profile

  6. akubiomed says:

    Ramai yang tidak berpuas hati Nani dibuang padang tetapi melihat rakaman ia adalah kesalahan yang serius.
    akubiomed baru je tulis kisah Top Komentator bulan FebruariMy Profile

  7. titan says:

    sebab ronaldo..gua reda MU kalah..
    titan baru je tulis kisah TechCPM – Selama mana mampu bertahan?My Profile

    1. hafizmd says:

      hahaha…guapun tak kisah sangat sbb ronaldo tu ambe minat =)
      hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming & Jadual Siaran Langsung Liga Super 9 Mac Astro Arena 801My Profile

  8. Wan Fauzi™ says:

    banyak peluan kelantan cuma palang dan penjaga gol yg menjadi penghalang… mu dan real memang fight…
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Hakikat Sesuatu PenyakitMy Profile

  9. fiezaradzi says:

    biasalah adat pertandingan, yg menilai, manusia juga.. akan ada kesilapan di mana mana..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Produk Kosmetik CampurpalsuMy Profile

  10. Sir Alex Ferguson juga tidak puas hati hingga tidak muncul semasa press conference selepas perlawanan.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Ranking Alexa Semakin MenurunMy Profile

    1. tunjuk perasaan lah tu. merah betul muka dia masa tu.
      khairul asrol baru je tulis kisah Wordless Wednesday : Cara Check Loading SpeedMy Profile

    2. hafizmd says:

      dgr khabarnya dia akan dikenakan tindkan sbb tak muncul utk press conference
      hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming & Jadual Siaran Langsung Liga Super 9 Mac Astro Arena 801My Profile

  11. nurmisnan says:

    tak tgk bola dah… heart feeling.. kih3..
    nurmisnan baru je tulis kisah Rahsia sihat cantik berseri dengan Aura WhiteMy Profile

  12. papa mifz says:

    den nak sgt tengok Real Madrid kalah, bukan sebab den penyokong MU, tapi sebab den penyokong Barca…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Sudah Pandai Buka Peti AisMy Profile

    1. hafizmd says:

      hohoho…barca kurang menjadi pulak..nampaknya magis pep jugak yg menjadi =) yeayy!
      hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming & Jadual Siaran Langsung Liga Super 9 Mac Astro Arena 801My Profile

  13. zack says:

    barca da kalah..boo..boo..

    1. bhahaha. barca tu makanan real je sekarang. :)
      khairul asrol baru je tulis kisah Lagi-lagi Invitation Dari Nuffnang. Tiket Wayang Percuma!My Profile

  14. hafiz says:

    sedih Manu kalah huhuhuhu
    hafiz baru je tulis kisah Heroku Aiman genap 3 tahunMy Profile

    1. hafizmd says:

      hhuhu..sedih jugaklah sikit tp ada pulak citer pasal rooney nak kena jual
      hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming & Jadual Siaran Langsung Liga Super 9 Mac Astro Arena 801My Profile

  15. UmmiKami says:

    Berpuas hatilah dengan apa yang ada…. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Geram Janganlah Geram…My Profile

  16. UmmiKami says:

    Geram dengan refree yang berat sebelah… :)
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Geram Janganlah Geram…My Profile

  17. UmmiKami says:

    Geram keranac terima kad merah,
    Geram dengan refree yang taknak mngelah..

    Suka tengok world cup.. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Geram Janganlah Geram…My Profile

  18. UmmiKami says:

    *kerana
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Geram Janganlah Geram…My Profile

  19. Bro Zulkbo says:

    salam..
    nasib baik saya sokong RM
    jadi puas hati lah..he he
    buat peminat MU jangan
    putus asa..musim depan
    ada lagi :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Teknik Mempertahankan Diri Dari Perogol Untuk WanitaMy Profile

  20. jangan sedih2. adat perlawanan. hehe
    khairul asrol baru je tulis kisah Lagi-lagi Invitation Dari Nuffnang. Tiket Wayang Percuma!My Profile

  21. hafizmd says:

    Dimitri Petratos. Camne ngn player baru ni cikgu? Ok dok?
    hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming & Jadual Siaran Langsung Liga Super 9 Mac Astro Arena 801My Profile

  22. Hafizul says:

    Emm biasa la tu kan..kalau dah tak puas hati memang susah nak lupakan…
    Hafizul baru je tulis kisah Pendapatan Pertama Dari Panduan Baju KurungMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun