Penjaring Gol Malaysia Di Sukan SEA 2011

Seperti semua sedia maklum, pingat emas acara bola sepak Sukan SEA 2011 menjadi rebutan antara pasukan Malaysia dan Indonesia. Mereka akan bertemu kali kedua di perlawanan akhir nanti setelah Malaysia berjaya mengalahkan Indonesia 1-0 di peringkat kumpulan.

Di peringkat separuh akhir pula Malaysia berjaya mengalahkan Myanmar 1-0 sementara tuan rumah, Indonesia berjaya menundukkan Vietnam dengan jaringan 2-1.

LAWAN JARINGAN PENJARING
Singapura 0
Thailand 2 Baddrol Bakhtiar
Izzaq Faris Ramlan
Kemboja 4 Baddrol Bakhtiar
Baddrol Bakhtiar
Izzaq Faris Ramlan
Wan Zaharul Nizam
Indonesia 1 Syahrul Azwari
Myanmar 1 Ahmad Fakri Shaarani
Indonesia 1 Mohd. Asraruddin Omar
+4
Penentuan Penalti
Mahali Jasuli
Fandi Othman
Mohd Fadhli Mohd Shas
Baddrol Bakhtiar

baddrol-bakhtiarLega juga bila Ong Kim Swee [jurulatih] hanya dihukum satu perlawanan. Khairul Fahmi atau Apek juga semakin bagus mengetuai benteng pertahanan. Tapi kecederaan pemain utama pula merisaukan aku, tambah lagi dengan jadual kelayakan olimpik yang semacam mendesak kita.

Sehingga kini, Baddrol Bakhtiar mendahului senarai pejaring Harimau Muda dengan 3 gol. Nampaknya kita tidak ketandusan ‘kaki gol’ kerana telah pun mempunyai 5 orang penjaring. Agaknya siapa lagi yang dapat meletakkan nama sebagai penjaring gol di acara bola sepak Sukan SEA ke-26 di Indonesia ini?

TehrDemikian kisah 'Penjaring Gol Malaysia Di Sukan SEA 2011' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


43 Comments

  1. padin says:

    sayang captain tak boleh main malam ni kan, huu

    1. b3njy says:

      Mungkin Thamil dan Fakri akan menjadi sandaran kali ini.
      b3njy baru je tulis kisah KEMPEN ‘MARILAH MENDERMA’ SELAMA 15 HARI ANJURAN B3NJYMy Profile

    2. yas says:

      Badrol?? Bole main la padin….
      yas baru je tulis kisah Final Sea Games 2011 – Malaysia vs IndonesiaMy Profile

      1. padin says:

        bukan dia dah kena 2 kad kuning ke? kalau boleh main, baguslah..
        padin baru je tulis kisah My Typing Test ScoreMy Profile

        1. hafizmd says:

          itulah, aku mula2 rase cam dia takleh main, tp ada yg kate boleh main…

          bace paper pagi tadi, rase macam dia boleh main…

          aku rase dia boleh main…(byk pulak dah main ni.. :D)

          harap defend teguh malam ni…
          hafizmd baru je tulis kisah ‘Barracuda’ vs GarudaMy Profile

          1. yas says:

            Hahaha…bahaya woo bro hafizmd kalau byk “main”….pepun alhamdulillah kita berjaya juga,:)
            yas baru je tulis kisah Keputusan Malaysia vs Indonesia – Malaysia Menang Penalti.My Profile

    3. surihati_ku says:

      saya jeguk dari kerusi yer heeee..
      surihati_ku baru je tulis kisah Moon SnailsMy Profile

      1. tehr says:

        sambil jenguk tu
        angkat la keropok ke, kopi ke, teh 0 ke
        hehe

        1. surihati_ku says:

          haa,puas jeguk mmg gerak gempita isi rumh ku heee
          surihati_ku baru je tulis kisah Resepi Obor-OborMy Profile

  2. Hadi Rofiee says:

    Tekaan saya, mungkin penjaring malam ini adalah bukan daripada senarai penjaring yang ada. i’Allah, kita boleh menang. :-)
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Pengalaman Menghadiri Seminar Blogging Majalah NiagaMy Profile

    1. b3njy says:

      Mungkin betul sangkaan Hadi Rofiee tu … Sebab 4 senarai nama di atas tidak dapat diturunkan … sedih juga.
      b3njy baru je tulis kisah KEMPEN ‘MARILAH MENDERMA’ SELAMA 15 HARI ANJURAN B3NJYMy Profile

    2. hafizmd says:

      erm…harapnya fakri dapat beraksi lebih biasa dari biasa…

      tp masih harapkan baddrol utk score malam ni…tak kisahlah, janji bola masuk gol indon… :D
      hafizmd baru je tulis kisah ‘Barracuda’ vs GarudaMy Profile

      1. tehr says:

        aku juga rasa baddrol yang akan jadi hero malam ni

  3. b3njy says:

    Malangnya Izzaq, Syahrul dan Wan Zaharul tidak dapat diturunkan kerana kecederaan. Nampaknya Baddrol dan Ahmad Fakri menjadi sandaran. Dan mungkin juga inilah masanya untuk Thamil membuktikan bahawa dia juga penyerang yang boleh diharap oleh Ong Kim Swee.
    b3njy baru je tulis kisah KEMPEN ‘MARILAH MENDERMA’ SELAMA 15 HARI ANJURAN B3NJYMy Profile

    1. b3njy says:

      Yerlah baru aku ingat Padin Baddrol tak boleh mainlah … aduh susah ni ..
      b3njy baru je tulis kisah KEMPEN ‘MARILAH MENDERMA’ SELAMA 15 HARI ANJURAN B3NJYMy Profile

      1. yas says:

        Badrol boleh mainla benjy….:)
        yas baru je tulis kisah Fakta Malaysia vs Indonesia – Final Sea Games 2011My Profile

        1. hafizmd says:

          yeayyyy!

          lapang sikit aku dgr berita ni, thanks yas
          hafizmd baru je tulis kisah ‘Barracuda’ vs GarudaMy Profile

  4. yas says:

    Mmg kita ketandusan penyerang yg lebih berbakat…tetapi dgn team work yang ada aku rasa kita mampu berjaya..insyaallah.
    Malam ni siapa yg berjaya menjaringkan gol….dialah hero yg akan dikenang selalu…:)
    yas baru je tulis kisah Final Sea Games 2011 – Malaysia vs IndonesiaMy Profile

    1. tehr says:

      walau pun penyerang yang ada dalam skuad ni belum sampai tahap safei sali
      aku tengok semangat mereka nak dapatkan gol sangat baik
      suka tengok mereka buat serangan

      1. yas says:

        yup…bab2 tu mmg aku puji sangat…semangat berjuang tu yang Indonesia tak leh celen…terbaik dari ladang…hehehe
        yas baru je tulis kisah Keputusan Malaysia vs Indonesia – Malaysia Menang Penalti.My Profile

  5. kakyong says:

    lately ni saya pun jadi rajin nak follow team harimau nih…
    kakyong baru je tulis kisah Review blog Lelord-Mama NajlaMy Profile

    1. surihati_ku says:

      rancakkan lagi suasana mlm kt rumah mesti meriAH..
      surihati_ku baru je tulis kisah Persinggahan Yang Ditakuti Part IIMy Profile

    2. hafizmd says:

      hehe…ada yg kacak tak kak long? :D
      hafizmd baru je tulis kisah ‘Barracuda’ vs GarudaMy Profile

      1. surihati_ku says:

        bro hafiz blog sy mmg sedia kacak ar..ingat blog bro titan jer ke ada kacaknya haaa..
        surihati_ku baru je tulis kisah Apabila Harimau Baham GarudaMy Profile

  6. akubiomed says:

    Saya tidak kisah sangat mengenai penjaring banyak yang penting adalah gol kemenangan samada Badrol atau Ahmad Fakri yang menjaringkan gol. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Saya blogger yang tersepitMy Profile

    1. hafizmd says:

      betul janji bola masuk gol indonesia dan tak lebih dari gol yg masuk gol kita… :D
      hafizmd baru je tulis kisah ‘Barracuda’ vs GarudaMy Profile

      1. tehr says:

        asal kita menang je, bro :D

        1. surihati_ku says:

          badrol yg masuk saat2 akhir…
          surihati_ku baru je tulis kisah Apabila Harimau Baham GarudaMy Profile

  7. zulkbo says:

    salam…
    harapan gol awal team kita
    akan melenyapkan gemuruh
    stadium Bung Karno nanti
    zulkbo baru je tulis kisah Malaysia vs Indonesia Final Bolasepak Sukan SEA 21-November-2011 | Live Streaming OnlineMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      gol awal memang dapat beri semangat
      harap mereka tak patah semangat nanti kalau indonesia yang jaring gol awal

  8. chii says:

    harap2 badrol leh jadi hero lagi mlm ni
    chii baru je tulis kisah Ipad2 sebagai Hantaran kawin pada 20/11/2011My Profile

    1. tehr says:

      baddrol memang dah jadi hero
      mereka semua hero :D

  9. zik says:

    badrol dan khairul fahmi jadi hero malam ini…
    zik baru je tulis kisah Malaysia Juara Bolasepak sukan sea 2011, TAHNIAH Weyhh!!My Profile

    1. tehr says:

      semua hero, zik
      semua
      jurulatih ong kim swee juga hero
      kita penyokong juga :D

  10. ohcikgu says:

    yehh. malaysia menang malam ni.. hehe :)
    ohcikgu baru je tulis kisah Juara Bola Sepak Sukan SEA Indonesia 2011 – Malaysia (Penalti 4-3)My Profile

    1. tehr says:

      tahniah untuk semua
      besok ada lagi ujian getir untuk harimau muda

  11. akubiomed says:

    Baddrol Bakhtiar telah menjaring sepakan penalti emas. Tanniah kepada skuad Harimau Muda kerana memenangi emas yang ke 59 untuk negara.
    akubiomed baru je tulis kisah Pingat emas bola sepak sukan Sea 2011 milik MalaysiaMy Profile

    1. tehr says:

      penuh la stadium bila malaysia vs syria malam besok
      semangat sedang penuh melimpah ni :D

      1. surihati_ku says:

        kita harus kuat tegap berdiri lagi
        surihati_ku baru je tulis kisah Adni Kau Pergi.. Part IIIMy Profile

  12. Norizwan says:

    nasib badrol dapat masuk gol penalti…risau ia melencong tempat sebab dia rembat kuat…apa2 pun man of the match Khairul fahmi ler huhu

    1. tehr says:

      apek memang best
      eh, mereka semua memang best :D

  13. ohcikgu says:

    harap mereka boleh menang dengan SYria. Paling teruk pun serilah. Maklumlah..bagi saya..dah cukup penat diorang malam tadi. Kena plak esok, main lagi. Tak cukup rehat dibuatnya..kena bantai teh tarik tongkat hari setiap 2 jam nih. hehe..
    ohcikgu baru je tulis kisah Sidji (Satu) – Short Film HDMy Profile

  14. burung punguk diatas para
    mengurat pasangan sama baya
    Ong Kim Swee jurulatih Negara
    Panjang akalnya banyak helahnya

    Hang Tuah Hang Jebat
    Beradu t enaga keris ditangan
    Baddrol Bakhtiar Penjaring hebat
    Kita menyokong teruskan perjuangan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    teknik penyaduran chrome electro
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun