Penghargaan Untuk Sahabat Blogger

memberiMemberi dan menerima. Apabila ada orang memberi, pasti ada yang menerima. Kalau mereka memberi senyuman, apa salahnya kita menerima senyuman yang diberikan. Tapi kalau ada yang mahu memberi pukulan, pandai-pandailah mengelak. :D

Bulan ini Teh Ramuan memberi penghargaan kepada 5 pengomen terbanyak sepanjang Januari lepas. Di bawah ini merupakan 15 pengomen yang selalu singgah dan rajin meletakkan komen dan pendapat di sini. Terima kasih semua.

Di samping itu, blog ini juga meletakkan banner sahabat yang berjaya menjawab kontest ringkas yang dianjurkan. Hajat hati ingin menganjurkan lagi nanti sebagai satu cara menukarnya. Janji untuk 2 minggu, kan? Ada sesiapa yang masih mahu menjawab ke?

Teh Ramuan.com memerlukan 2 rangkap pantun untuk mengisi ruangan yang disediakan. Ada sesiapa mahu tolong? Sebenarnya pada bulan lepas, blog ini telah memilih satu rangkap pantun dari cik siti dan berhajat menukarnya. Kali ini pantun yang diinginkan ialah mengenai banjir. Asal ada perkataan banjir, dah dikira cukup syarat. :D Cara menulis pantun boleh dilihat pada bahagian: PertamaKeduaKetiga ini.

budak-budak bermain banjir
dalam longkang di tepi parit
bila nampak ramai yang hadir
berbunga riang bukan sedikit

TehrDemikian kisah 'Penghargaan Untuk Sahabat Blogger' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


53 Comments

  1. mie says:

    thankz..
    gue dah dapat 2 penghargaan di situ..
    ehehee
    mie baru je tulis kisah Pertandingan Ratu Cantik Kanak-KanakMy Profile

    1. tehr says:

      hanya sekadar itu je, bro
      terima kasih kembali

    2. mie says:

      eh!!
      terlupa berpantun..
      tengah proses belajar pantun..
      ehehe
      mie baru je tulis kisah Kami Blogger UtaghaMy Profile

      1. tehr says:

        aku pun gasak je seadanya
        haha

  2. padin says:

    hehe nanti aku cuba berpantun ya cikgu..
    aha.. buat je, mesti ramai yang bagi reaksi nanti,

    1. tehr says:

      ok, bro
      buat slow2 :D

  3. puteri says:

    ops?
    terlepas?

    1. tehr says:

      tak apa, puteri
      ambil part bulan 2 ni pulak
      ada masa lagi ni

  4. Cik Siti says:

    termasuk dalam list juge ye… kembang kempis hidung ni tengok nama tersenarai. terima kasih banyak.
    *otak tengah tepu…. nak kena cari idea utk buat pantun
    Cik Siti baru je tulis kisah Kenangan Bersama dengan TersayangMy Profile

    1. tehr says:

      terima kasih cik siti
      selalu datang mengomen kat sini

  5. sa says:

    Tahniah kepada mereka yang berjaya masuk ke dalam senarai.
    nampaknya ramai pengomen tegar di dalam blog ni.
    sa baru je tulis kisah BRT3-Sumandak Kinabalu Little CornerMy Profile

    1. tehr says:

      mereka semua meman selalu memeriahkan ‘majlis’ kat sini :D

  6. MDHAFiZ.NET says:

    wh.. x sangka nama blogku sudah lama dulu tertulis di luh mahfuz!!
    hahaha.. dpt nombor 2 pulak tu ( 2 dr belakang.. )
    papepun terima kasih teh..buat mcm nih..
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah FrenbookNetAnother Facebook From INDONESIAMy Profile

    1. tehr says:

      no 2 gak tu, bro
      haha
      thanks kerana selalu singgah

  7. akubiomed says:

    Err, ada sesiapa perasan tak blog Suri kena suspend?
    akubiomed baru je tulis kisah Sambutan majlis hari lahir rakan sekerjaMy Profile

    1. suri says:

      yelah huuu..dapat kesan malam tadi..

      dok frust sangat bro huuu.. :(

      p/s:terima kasih atas perhatin bro tu huuu..

      jumpa suri di link bawah key :)
      suri baru je tulis kisah Edisi Awal Bulan Yang Suram Tapi Bukan Datang Bulan My Profile

      1. tehr says:

        harap2 dapat dibetulkan secepat mungkin

    2. tehr says:

      ya la, bro
      blog suri ada masalah lagi sejak malam tadi

    3. dnoBiz says:

      tu la pasal…
      masaalah apa lak kali ni suri..
      dnoBiz baru je tulis kisah Kejamnya – Jangan seksa Kawan Macam Ni VideoMy Profile

      1. suri says:

        entah le bro.. mood nak berblog kmli suram.. gerrrr

        p/s:terima kasih shbat ats keperihatain kalian semua ;)

  8. fikryn says:

    Tahniah buat semua blogger ‘paling rajin’ di atas. Aku tengok banyak blog yang buat entry sebegini, nama yg tercatat kebanyakannya adalah org yg sama. Jd memang di akui mereka ini memang ‘rajin’..

    tahniah sekali lg..
    fikryn baru je tulis kisah SEO Sudah Optimum- Tetapi Tiada Kesan Dalam SERP- KenapaMy Profile

    1. tehr says:

      sebahagian dari kawan2 yang selalu meriahkan entri di sini
      sentiasa memberi semangat

  9. suri says:

    ada sorang mmber blog kak norasikin .kak nora rumah dia pun kena banjir gak huu…

    simpati sagt2 dgn mereka..
    suri baru je tulis kisah Edisi Awal Bulan Yang Suram Tapi Bukan Datang Bulan My Profile

    1. tehr says:

      harap selalu perhatikan anak
      mereka tak tahu apa bahaya tu
      tahu nak main air je

  10. Norgadis says:

    Tahniah tahniah tahniah kpd yg ada nama….
    tapi saya sangat simpati kpd yg terkena banjir tu.

    Risau sungguh hati si ibu
    anaknya hilang entah dimana
    dibawa arus berbatu-batu
    akhirnya banjir meranggut nyawanya.
    Norgadis baru je tulis kisah Selamat Menyambut Hari WilayahMy Profile

    1. tehr says:

      ya la, nor
      dugaan yang berat juga tu
      habis rosak barang2
      harap2 meraka bersabar

  11. padin says:

    Anak – anak bermain banjir,
    jangan sampai tempat yang dalam,
    tak dapat meneka malang yang hadir,
    Nanti menangis siang dan malam.

    boleh ke pantun gitu cikgu? kih3

    1. tehr says:

      dah boleh dah tu, bro
      memang ada bakat pun :D

  12. bisk says:

    kebiasaan yang dihargai… :)

    mekasih Bro Tehr..
    bisk baru je tulis kisah sahabatMy Profile

    1. tehr says:

      sama2 kasih, bisk :D

  13. dnoBiz says:

    aku masih tersenarai nampaknya …
    thank bro
    dnoBiz baru je tulis kisah Kau Ilham Ku – Mentor aku untuk bulan JanuariMy Profile

    1. tehr says:

      kamu antara yg best, bro
      thanks juga

  14. zulkbo says:

    salam..
    mantop buat komentar tegar..
    no-8 still maintain.. he he..la la..
    selamat bercuti saudara Tehr
    zulkbo baru je tulis kisah Peristiwa Bergambar Menarik Hari Ini – 1-Februari-2011My Profile

    1. tehr says:

      salam
      terima kasih zul
      kerana selalu singgah dan tinggalkan komen/pendapat

  15. mappiau says:

    Hari2 hujan tak boleh keluar rumah
    cuaca sejuk sampai ketap gigi
    kain baju berlonggok sudah
    bilakah matahari menjelma lagi

    wahh tetiber terbuat pantun pulak hikhikhik :P.
    mappiau baru je tulis kisah Cerita Hari Ini HeheheMy Profile

    1. tehr says:

      best2
      saya suka pantun

  16. Cik Siti says:

    Okey En Ter… nak cuba buat pantun seperti mana yang diminta

    Orang Daik membina salir
    Pagi hening di tepi surau
    Air naik dikatakan banjir
    Airnya kering itulah kemarau

    Hanya satu kerongsang suasa
    Dihias permata mari dibawa
    Banjir tentu mencari mangsa
    Selamatkan harta selamatkan nyawa

    Boleh tak? layan je lah ye….
    Cik Siti baru je tulis kisah Kenangan Bersama dengan TersayangMy Profile

    1. Cik Siti says:

      sorry… en Tehr… tertinggal huruf ‘h’ kat nama tu… maaf…
      Cik Siti baru je tulis kisah Kenangan Bersama dengan TersayangMy Profile

      1. Norgadis says:

        Ingatkan ada nama baru hehehe….

        1. tehr says:

          gagal menarik hati orang baru
          sedih :(

    2. tehr says:

      ok je cik siti
      kit sama2 layan :D

  17. zik says:

    terima kasih bro tehr.. ada jugak bulan nie.. hehe..
    zik baru je tulis kisah Mereka yang sempoi Januari 2011!!My Profile

    1. tehr says:

      ada, bro zik mesti ada punya :D

  18. sud@is says:

    pagi petang pantun seloka
    terima hadiah kerana berjaya
    jaga anak jangan terleka
    bermain banjir amat bahaya

    boleh terima ke cikgu….
    sud@is baru je tulis kisah Singgah Sini SanaMy Profile

  19. toyol says:

    huhu..
    nama TK tak wujud lg ni..
    kena bnyk usaha mengomen bulan ni..
    hehe..

    kayuh perahu menuju hilir,
    datang hujan hati berdebar,
    mengeluh sendu mangsa banjir,
    dugaan tuhan banyakkan bersabar..
    toyol baru je tulis kisah BUKU TERBUANGMy Profile

    1. tehr says:

      ambil port untuk bulan ni, toyol :D
      ada masa lagi

  20. RedBoys says:

    terima kasih diatas penghargaan itu, tehr. erm. untuk pantun tu masih tiada idea lagi. hehe
    RedBoys baru je tulis kisah Tips Berhenti MerokokMy Profile

    1. tehr says:

      slow2 buat :D
      thanks kerana RB selalu singgah

  21. toyol says:

    wow..
    pantun Tk terpilih la..
    ada dlm kolum tu..
    bangga diri jap..
    trima kasih daun keladi cikgu teh..
    toyol baru je tulis kisah BUKU TERBUANGMy Profile

  22. gayahspears says:

    salam…yahoo.. Gayah pon masuk list.. maaf ya bro tehr.. now gayah jarang on9 so kalo lambat terjah tu phm2 je lah ye :(

  23. decrewz says:

    Ho3.. Xde dalam senarai.. :(
    decrewz baru je tulis kisah Buffered Earning Yang ke-4My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun