Pengantin Baru Dan Blog Baru

Pindah ke WordPress

Acara yang paling ditunggu-tunggu pada hari ini pastinya majlis perkahwinan angkasawan negara, Dr Sheikh Muszaphar Shukor bersama tunangannya Dr Halina Mohd Yunos. Pada 10.10.2007 Dr Sheikh Muszaphar telah menaiki Soyuz TMA-11 yang dilancarkan ke Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS). Ulang tahun ketiga nampaknya menjadi pilihan beliau untuk mendirikan rumah tangga. Tahniah untuk Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina.

burung biru tegak berdiri
duduk bermain di atas batu
pengantin baru dua sejoli
atas pelamin tersenyum malu

hujung dahan sarang tempua
anak merpati tidak berbulu
hamba doakan kekal bahagia
sehidup semati ke anak cucu

Hari ini juga blog tehramuan bertukar domain dan hosting. Setelah beberapa lama bermain dengan blogspot, saya mengambil keputusan untuk mencuba wordpress pula. Terima kasih kepada Rezeki Murah yang menaja sepenuhnya blog tehramuan ini. Moga-moga beliau sentiasa akan dimurahkan rezeki. Insyaallah.

pisang emas bawa belayar
masak sebiji di atas peti
hutang emas boleh dibayar
hutang budi dibawa mati

kalau ada sumur di ladang
boleh hamba tumpang mandi
kalau ada umur yang panjang
boleh kita berjumpa nanti

Terima kasih juga kepada saudara mijie yang sentiasa sedia membantu saya dalam membuat setup blog baru ini. Beliau memberi kerjasama penuh samada melalui email, sms atau melalui panggilan telefon.

TehrDemikian kisah 'Pengantin Baru Dan Blog Baru' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


34 Comments

  1. afiqbukhari says:

    waa tahniah tehr..dah bertukar ke dot com :D
    afiqbukhari baru je tulis kisah Susahnya Nak HidupMy Profile

  2. syafiq.net says:

    tak de apa nak kata, cuma satu.. tahniah untuk rumah baru :D
    syafiq.net baru je tulis kisah Projek Mini- Satu Minggu Satu BannerMy Profile

  3. bluedianthus says:

    tahniah dah pindah umah tehr..:)
    bluedianthus baru je tulis kisah HIDUP SEORANG BLOGGER- Penuh KejutanMy Profile

  4. padin says:

    Tahniah tehr..
    wa 10.10.10 pindah rumah, sangat bermakna hee

  5. kaizen says:

    wahhh… hehehe

    terbaik punya~ tak fasan lak~ ngeh3… baru gak kan? okeh2… tungguuuuu sesi terjah yang seterusnya~ hehe
    kaizen baru je tulis kisah SeBaB KeNaPa aQ BeNCi ANON!My Profile

  6. kami says:

    wah cantik rumah baru bro, disqus pun dah tak pakai ek..
    tahniah2..

    semoga rumah baru ini,
    menambahkan lagi seri, ..:)
    kami baru je tulis kisah Cerita Orang KLMy Profile

  7. gnesop.com says:

    tahniah tehr..
    telah selangkah dihadapan Sop nih.. huhuhu
    moga terus sukses..

    tp best ada sponsor.. caya lah
    gnesop.com baru je tulis kisah Google Chrome menjadi perlahanMy Profile

  8. ellen says:

    wah…rumah baru of the year juga ker ni..

    congrats…
    ellen baru je tulis kisah TAKZIAH UNTUK KELUARGA MP BATU SAPI- SANDAKANMy Profile

  9. cikpia says:

    selamat pengantin baru tehr!!!!

    eh silap!!!! selamat pengantin baru dr SMS!!!! dan selamat pindah ke umah baru tehr…………. =)

  10. idalara says:

    tahniah buat kamu dan Dr S.Muzaffar..
    mujur kamu guna disqus..so sy boleh tinggalkan komen..

  11. Cha'on says:

    wahh.. rumah baru.. congrarts… pandai pilih tarikh tue.. senang nak ingat..
    Cha’on baru je tulis kisah Berehat Bukan R&ampR di Lebuh RayaMy Profile

    1. padin says:

      haha cha’on ko bile lagi nih?
      padin baru je tulis kisah Nasib Aku BerbezaMy Profile

  12. mijie says:

    nie bkn mijie yg dlm post ni tau..hehe..tahniah tehr..moga2 terus meningkat dan cemerlang yer..
    mijie baru je tulis kisah Nasihat Anak Kecil Kepada Orang TuaMy Profile

  13. zulkbo says:

    salam..
    TAHNIAH atas kelahiran
    blog baru ini…anda pasti jadi
    blogger hebat satu hari nanti..
    insyaallah…
    zulkbo baru je tulis kisah Kereta Malaysia Di Mata Orang PutehMy Profile

  14. tiefazatie says:

    tahniah tehr…moga dpt umah baru nie..makin murah rezeki la ye..10.10.10…sgt best tarikh itu!
    tiefazatie baru je tulis kisah tagged by mumun!My Profile

  15. sangilapi says:

    selamat maju jaya dalam dunia blogging[tarikh pelancaran memang istimewa] :)

    untuk mijie aku ucapkan ribuan terima kasih di atas segala bantuan dan kerjasama yang diberikan :)
    sangilapi baru je tulis kisah banyak halanganMy Profile

    1. mijie says:

      sama-sama bro, aku buat sekadar yang termampu
      mijie baru je tulis kisah Bersyukur dengan rezeki Allah berikanMy Profile

  16. sud@is says:

    tahniah dah masuk rumah baru……cantik kemas selssa…xkan jamu teh ja..
    sud@is baru je tulis kisah Sign Board Yang LucuMy Profile

  17. abahaman says:

    salam tehr. Perpindahan itu satu penghijrahan. Semoga sentiasa diberkati Allah.

  18. suffer8zine says:

    terbaek la bro!!!
    suffer8zine baru je tulis kisah UFO di ChinaMy Profile

  19. Taniah kepada tehr.. semoga terus berkarya kreatif..

  20. nur says:

    10.10.10 tarikh cantik tuk masuk rmh baru!!
    congrats to dr sms
    nur baru je tulis kisah seminggu dah jimmy shanleyMy Profile

  21. etomyam says:

    tarikh comel ni sesuai dan mudah diingati, gitu juga pelancaran blog baru ni :D
    etomyam baru je tulis kisah 101010My Profile

  22. dnoBiz says:

    tahniah bro kena pada tarihnya,
    dnoBiz baru je tulis kisah Petanda petanda anda “Kurang Keyakinan Diri”My Profile

  23. mijie says:

    tahniah bro kerana sudah melangkah akhirnya dan tarikh tu memang special pastu lagi special sebab hari ini hari lahir anak aku berumur setahun…
    mijie baru je tulis kisah Bersyukur dengan rezeki Allah berikanMy Profile

    1. sangilapi says:

      baru gua perasan tarikh lahir fahim ni……memang istimewa fahim ni :)….[nanti gua nak belek jap]
      sangilapi baru je tulis kisah banyak halanganMy Profile

  24. kakyong says:

    owhh.. dah berpindah ke laman baru…
    n3 lama kenapa tak bawa sekali… ??!! x leh import ker…
    kakyong baru je tulis kisah Hadiah dari LittleMummydaddyMy Profile

  25. wah…tahniah…
    jeman beragas baru je tulis kisah manisMy Profile

  26. Amir Izzat says:

    salam..wah! bestnya..tahniah la..lepas nie lagi syok r berblogging..

    Rumah Pak Man Di Tepi Belukar,
    Sungguh Lazat Jem Roti,
    Teh Ramuan Sudah BErtukar,
    Amir Izzat akan menyusul nanti.

    hehe..bila la amir nak tukar nei? huhu..sponser amir gak!
    Amir Izzat baru je tulis kisah Gambar Majlis Perkahwinan Dato Dr Sheikh Muszaphar Shukor Dan Dr Halina Yunos10102010My Profile

  27. kulanz says:

    tahniah bro..
    syukur juga sudah selesai urusan blog baru ni..
    lepas ni nanti senanglah nak ingat.. aku datang mengomen di rumah baru ni start 10.10.10 :D
    kulanz baru je tulis kisah Majlis Perkahwinan Dr Muszaphar Shukor 101010My Profile

  28. cikmin says:

    salam tehr…tahniah ye atas penghijrahan ke WP..semoga terus sukses…jadi tahun depan tehr sambut enibeseri sama dgn Dr.sms lah ye.. :)

    p.s maaf lambat singgah…seharian mandi manda di bukit gambang resort city… :P
    cikmin baru je tulis kisah Cikmin Support Campaign Get On Board-Stop Child Abuse!My Profile

  29. tehr says:

    terima kasih
    ramai yang beri galakan ni
    hehe
    saya akan cuba sebaik mungkin untuk blog ini

  30. DaHLia says:

    tahniah cikgu!!!
    moga terus suksessss
    DaHLia baru je tulis kisah Senarai Mangsa Maut Kemalangan Ngeri Simpang Ampat 101010My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun