Pendapat Google Mengenai Tehramuan

Oleh kerana dah tak ada kerja sangat, aku ambil kesempatan bersenda bersama Pakcik Google. Saja-saja bertanya dengan beliau mengenai Search Engine Optimization [SEO]. Manalah tahu kan, mungkin aku boleh dapat sedikit tips dalam permainan SEO ni. Walau pun dia tak janji apa-apa, tapi sekurang-kurangnya hati kita masih boleh rasa gembira.

google

Jumlah Carian Kata Kunci
9,710,000 tehramuan dan anak
5,830,000 tehramuan dan suami
4,060,000 tehramuan dan menulis
119,000 tehramuan dan pantun
17,700 tehramuan dan blogger
17,400 tehramuan dan blogspot
16,700 tehramuan dan wordpress
14,600 tehramuan dan cikgu
10,400 tehramuan dan bola
408 tehramuan dan badminton

Google nak kata, “Admin Tehramuan.Com sudah pun punyai anak dan seorang suami yang suka menulis pantun. Menjadi blogger bermula dengan tapak percuma blogspot sebelum berpindah ke wordpress, domain dan hosting sendiri. Seorang cikgu yang lebih sukakan bola sepak berbanding badminton.”

Huh, macam-macam hal Pakcik Google ni. :D

TehrDemikian kisah 'Pendapat Google Mengenai Tehramuan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


90 Comments

  1. mie says:

    fuh!!!
    semakin mesra google blog teh ramuan ni..
    hihihi
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #3My Profile

    1. tehr says:

      hanya mesra antara orang besar dengan orang kecik je, bro
      kita je yang dok lebih2

  2. titan says:

    haha..ngaku ajelah tengah bosan sekarang ni kan? haha..
    titan baru je tulis kisah Advertlets, bila mahu bayar hutang? Dohh?My Profile

    1. b3njy says:

      Nampaknya kekacakan Titan tercabar sudah … hahahaha
      b3njy baru je tulis kisah DUIT MASIH LAGI MASALAH TAHUN 2012My Profile

      1. tehr says:

        tercabar?
        hahaha
        aku nak jadi pengikut dia, bukan nak cabar

        1. surihati_ku says:

          um..jangan gaduh2 heee teman lain ada
          surihati_ku baru je tulis kisah Kronologi Blog cahayacinta.com 2011My Profile

  3. b3njy says:

    Dashyat tu cikgu … tak sangka pula cikgu banyak bela spider crawl google .. :)
    b3njy baru je tulis kisah DUIT MASIH LAGI MASALAH TAHUN 2012My Profile

    1. tehr says:

      aku pun tak tahu mana datangnya :D

  4. Khidhir says:

    macam-macam lagi tehr ni. boleh wat rumusan lak apa google nak sampaikan. nice..
    Khidhir baru je tulis kisah 5 ShoutBox Alternatif Kepada ShoutmixMy Profile

    1. surihati_ku says:

      bila dah buat rumusan jgn lupa buat kesimpulannya sb pelengkap semuah rumusan yg baik heeee
      surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

      1. tehr says:

        haha
        rumusan, kesimpulan?
        aku sendiri masih tak faham apa dah jadi dan apa yang akan terjadi
        masih dok belajar lagi ni, suri

        1. surihati_ku says:

          heee adui,
          sama2 belajr.tapi tulah sebab kita masa sekolaha da belaar buat rumusan dlm rumusan mesti ada kesimpulan cam karangan juga wajib ada kesimpulan heee..
          surihati_ku baru je tulis kisah Doa Ketika dan Selepas BersinMy Profile

          1. surihati_ku says:

            erk.ni gara2 gutu bahasa melayu yg ajar geeee..nak dapat merkh penuh punya pasal ;)
            surihati_ku baru je tulis kisah Doa Ketika dan Selepas BersinMy Profile

  5. ciksembang says:

    jeles baca kata dah tak ada kerja..huhu.. sy hanya sempat bw.. nak tulis entri tak sempat langsung
    cikgu cepatlah naik sekolah..hahaha
    ciksembang baru je tulis kisah Keputusan PMR 2011 FarhanMy Profile

    1. tehr says:

      ada seminggu lagi ni masa free
      lepas ni tak tau la apa nak jadi
      harap2 tak sibuk

      1. surihati_ku says:

        doakan byk2.pas habis cuti apa lagi keje bakal menanti
        surihati_ku baru je tulis kisah Kronologi Blog cahayacinta.com 2011My Profile

  6. kakyon says:

    selamat pagi cikgu..
    mesranya cik google dengan cikgu..
    kakyon baru je tulis kisah Dividen & Bonus ASB 2011My Profile

    1. tehr says:

      mesra ada makna tu :D

      1. hafizmd says:

        keh3…nak kasi PR lagi tinggi tu cikgu… =)
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #5 Demi KambingMy Profile

  7. surihati_ku says:

    pasni nak buat mantera apa plk bro tehr heeeee
    surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      mentera secawan teh
      jaga2 siapa yang terminum :D

      1. surihati_ku says:

        aduh jgn bro sy org pertma lari dulu heeee
        surihati_ku baru je tulis kisah Doa Ketika dan Selepas BersinMy Profile

  8. fuad ansari says:

    en goole macam tak tau je yg mr tehr sedang mencari isteri.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah BaNYaK TiDuR vs SeDiKiT TiDuR..My Profile

    1. tehr says:

      aik?
      harap2 la orang rumah tak baca komen ni
      hahaha
      hahaha

      1. hafizmd says:

        hahahaha….tergelak =)
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #5 Demi KambingMy Profile

      2. fiezaradzi says:

        bahaya ni.. bahaya..
        fiezaradzi baru je tulis kisah Tak Kenal Maka Tak CintaMy Profile

        1. surihati_ku says:

          panggi bomba ker paggi tok kadi?
          surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  9. mesra betul google dgn bro tehr…
    mcm tengah berguaru senda je…he.he.he
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Mari berpantun (Point Cepu Emas)My Profile

    1. tehr says:

      gurau2 antara cucu dengan atuk
      mesti ada nak bodek sesuatu :D

      1. surihati_ku says:

        rajin mencari pasti ada hasil kena plk time bosan heee
        surihati_ku baru je tulis kisah Doa Ketika dan Selepas BersinMy Profile

  10. akubiomed says:

    Pandai betul sodeng identiti bro tehr. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah PopCorn meletup didalam kualiMy Profile

    1. tehr says:

      sebenarnya aku nak tahu apa yang ada kat google mengenai blog ni
      tapi aku jadi semakin keliru sekarang

  11. dinar says:

    google bukan saja enjin pencari,
    juga teman setia ketika duka,
    di kala bersendiri terasa sepi,
    rupanya pak cik google tempat bersenda!!!
    hehehe…
    dinar baru je tulis kisah Duit syiling emas Mickey Mouse dijualMy Profile

    1. tehr says:

      wah, pantun ni

      pakcik google semakin kacak
      kelihatan muda selama-lama
      cuba belajar nak jadi bijak
      bersenang hati sambil bersenda

      1. surihati_ku says:

        klu idea kering blh ketuk klu malu jgn ketuk hee..pantang ketuk akan klr ayat2 magic drinya
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  12. hafizmd says:

    Terbaik Cikgu!

    Mmg nmpaknya saye makin kagum dgn blog dan cikgu. Tgk saje ranking Alexanya dan juga PRnya.

    tak perlu entri gosip2,entri artis itu ni, filem itu ini…tp cukup dalam kelas yg tersendiri

    tahniah Cikgu. Moga terus berblog berkongsi manfaat =)

    p/s-mmg cekap juga google ni..hihi
    hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #5 Demi KambingMy Profile

    1. tehr says:

      jangan puji2 tinggi sangat, bro
      sakit kalau jatuh :D

      moga2 ada yang mendapat faedah dari bolg ni
      harap juga tak ada yang kecil hati dengan apa yang pernah ditulis

    2. fiezaradzi says:

      mmg hebat ni.. pr 86K je… bila la leh sampai kat situ.. huhu
      fiezaradzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #8My Profile

      1. tehr says:

        alexa rank ni selalu naik turun, fieza
        ntah2 besok dah jadi >100k

  13. fiezaradzi says:

    tu kira dah dapat la tu kan.. bagus tul ni.. hihi.. tehramuan dan suami nih.. hihi
    fiezaradzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #8My Profile

    1. tehr says:

      moga2 jadi suami yang menyenangkan hati :D

      1. surihati_ku says:

        amin blh je klu di doa selalu
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  14. shraqs says:

    Syabas cikgu. Memang mesra btul Google ngan tehramuan ni ya. Ramuan cikgu pakai tu cun kot… :)
    shraqs baru je tulis kisah Kupon iPage – 75% OFF Secret Boxing Day SaleMy Profile

    1. tehr says:

      ntah la, bro
      aku masih tak tahu apa sebab

      1. surihati_ku says:

        ramuan dr teh harum heee
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  15. yas says:

    Hehehe…mmg mantap la bro…patut la ranking alexia pun dh cecah 80k…Tahniah cikgu….
    yas baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Kamera GergasiMy Profile

    1. tehr says:

      kan comel kalau boleh <500MY
      tapi tak tahu la, yas

  16. nurmisnan says:

    sebab wak google suka minum teh… hik3..
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #27My Profile

    1. tehr says:

      harap perut wak google tak kembung :D

  17. padin says:

    hehe tehramuan ni bukan saja mesra dengan pembaca,
    malah mesra jugak dengan enjin carian.. mantap!!
    padin baru je tulis kisah Wahai TemanMy Profile

      1. surihati_ku says:

        haaa..ada nak kongsi bgi tips kat sy sikit
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  18. Jai says:

    Itulah untungnya bila ada backlink komen dalam blog lain.. :) Aku jrg komen tetapi lebih cenderung jadi silence reader sebab tu blog x berapa nak mesra…ha3
    Jai baru je tulis kisah Uptown Danau Kota Hanya Dibuka 4 Hari SemingguMy Profile

    1. tehr says:

      aku ni nak cuba macam2
      tapi tahu apa sebenarnya yang patut aku beri lebih tumpuan

    2. surihati_ku says:

      bro jai mana pi sllu dtg blog saya sejak kwin diam jer huuu
      surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  19. b3njy says:

    Benjy suka ambang google tu ada 2 cawan teh-0
    b3njy baru je tulis kisah ADAKAH KITA LEBIH DARIPADA SEMALAMMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      tak ada dijual di mana2 mall

  20. Miss Yati says:

    Boleh pulak buat rumusan macam tu. Hehe.. teringat cerita p.ramlee.. hari-hari cikgu main bola, hari-hari cikgu tidurr.. hehe

    1. tehr says:

      haha
      kalau sekarang ni
      ‘hari2 cikgu ngadap blog’
      ‘hari2 cikgu tido’

      1. surihati_ku says:

        habis anak murid borak2 heeee
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  21. zool says:

    Okaylah tu.. Keyword tehramuan dengan anak.. memang terbaek
    zool baru je tulis kisah Perancangan untuk tahun 2012My Profile

    1. tehr says:

      main2 je, bro
      aku pilih yang mana berkenan je :D
      saja nak buat cerita

      1. surihati_ku says:

        tu siap ada siri bercakap..jgn tdo dlm bercakap dah ar
        surihati_ku baru je tulis kisah Kenali Simptom Hidung Berdarah Part IMy Profile

  22. b3njy says:

    Cikgu ni pakai susuk google kot … patutlah mesra …. nak minta susuk tu sikit boleh … dapat susuk yang 2nd hand pun tak per lah … :D
    b3njy baru je tulis kisah ADAKAH KITA LEBIH DARIPADA SEMALAMMy Profile

    1. tehr says:

      pakai tulang rusuk je, bro :D

  23. zulkbo says:

    salam..
    ha ha..terbaiklah pak cik Google
    pun dah nak berpantun nih..
    ermm..banyak dapat carian dari
    Google ye..?
    zulkbo baru je tulis kisah Isu Adam Adli : Bukan Nak Menuding Jari Hanya Pandangan PeribadiMy Profile

    1. tehr says:

      salam
      kadang2 rasa nak tahu apa yang keluar kalau ditanya pada pakcik google :D

  24. ciksembang says:

    sekarang ni orang dah pakai botox gantikan susuk b3njy
    ciksembang baru je tulis kisah Keputusan PMR 2011 FarhanMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      beritanya macam tu la gaya
      tapi saya ni masih ori lagi :D

  25. ohcikgu says:

    hee..terbaiklah..semuanya dari google aje..
    ohcikgu baru je tulis kisah Jenayah Siber di Pahang semakin menjadi. Kerugian 1.3 juta untuk tahun 2011.My Profile

    1. tehr says:

      :D main2 je, cikgu

  26. Encik Mus says:

    wah.. bestlah main senda gurau dengan pakcik google..
    Encik Mus baru je tulis kisah Nombor Plat SAB4H Milik Yang Di-Pertua Negeri SabahMy Profile

    1. tehr says:

      aku dah tak tahu apa nak fikir tu, mus

  27. chii says:

    tu baru bersenda..agak nya kalo bertepuk tampar..xtau la apa resultnya nnt kan..eheh
    chii baru je tulis kisah RenunganMy Profile

    1. tehr says:

      bahaya2
      jangan2 dapat penampar! :D

  28. fiezaradzi says:

    saya nak tanya ni.. sebab saya mmg tak pandai. hehe.. macam mana nak check en google pasal ni? huhu
    fiezaradzi baru je tulis kisah Tak Kenal Maka Tak CintaMy Profile

    1. tehr says:

      saya tulis kat kotak search tu je, fieza
      contoh macam ni:

      fiezaradzi + sukan

      dah tu enter :D

  29. tak aci, jeles google memang sayang akak..hehe

    1. tehramuan says:

      sayang semuanya :D

  30. kakyong says:

    wah.. byk tu backlink nya..

    blog saya x fofuler kot..
    kakyong baru je tulis kisah Segmen rerama berterbangan – Jan 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      sama je kita, kakyong

  31. jadi apa yang boleh di simpulkan hasil daripada sesi ramah mesra dengan google ni hhi
    sabree hussin baru je tulis kisah Cara Cepat Hasilkan Ringgit MalaysiaMy Profile

    1. surihati_ku says:

      bersua muka dg mereka heee
      surihati_ku baru je tulis kisah Doa Ketika dan Selepas BersinMy Profile

      1. tehramuan says:

        situasi menang2kah ini? :D

  32. mintak nasihat google ehhh.. terbaik bro :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Mangsa Banjir Di ThailandMy Profile

    1. surihati_ku says:

      ha,satu usukan yg bagus bangat
      surihati_ku baru je tulis kisah Doa Ketika dan Selepas BersinMy Profile

  33. anak itik suara garau
    bengkang bengkok ular dipalu
    pakcik google tempat bergurau
    menghibur hati teman selalu

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip hadapi temprature naik kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

    1. tehramuan says:

      bengkang bengkok ular dipalu
      putus kepala, ekor bergerak
      menghibur hati teman selalu
      bukan sedikit malahan banyak

  34. surihati_ku says:

    sy bila nak buat cam bro tehr dan padin emm..
    surihati_ku baru je tulis kisah Doa Ketika dan Selepas BersinMy Profile

    1. tehramuan says:

      boleh2
      buat je, suri :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun