Pemimpin Negara

Apa khabar semua? Sihat? Harap-harap begitulah hendaknya. Sambil bermain-main dengan photoshop hari ini, timbul pula idea untuk membuat entri ini. Satu entri santai sebagai hadiah kepada kawan-kawan yang sering berkunjung ke sini.

Tahu gambar mata siapa yang saya letakkan di bawah? Kalau tahu, cuba berikan jawapan dalam kotak komen. Ada hadiah ke ni? Hadianya banner percuma selama dua minggu [2 minggu] di bolg ini untuk dua [2] orang pemenang.

dari mana punai melayang
dari sawah turun ke kali
dari mata datangnya sayang
dari mata turun ke hati

kalau bukan kerana bulanmata1
tidak bintang terbit tinggi
kalau tidak kerana kawan
tidak hamba berbuat begini

buah langsat kuning mencelah
senduduk masih tidak berbunga
menanti jawapan siapa bertuah
dua minggu banner percuma

Syarat? Ada, mesti ada. Pemenang akan dikira berdasarkan siapa yang terlebih dahulu menjawab dengan tepat. Banner pemenang akan saya buat sendiri. Tarikh tutup ialah pada 28.01.2011 sebelum jam 12.oo tengah malam ini. Hanya 16 jam aje. :D

TehrDemikian kisah 'Pemimpin Negara' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


17 Comments

  1. mie says:

    adakah ini Tun Abdul Razak?
    ehheeee
    mie baru je tulis kisah Biodata Pelaut TerlampauMy Profile

  2. padin says:

    Emm, Tun Abdul Razak? ..
    padin baru je tulis kisah Aku Marah 3My Profile

    1. Ismail N says:

      cam ne ni cikgu.. sama time :D

      1. padin says:

        haha 10.28, ekekee..
        padin baru je tulis kisah Aku Marah 3My Profile

  3. Ismail N says:

    Yup, mata macam Allayarham Tun Abdul Razak…

  4. suri says:

    tunku abdul razak

    CONTES YANG TAK MAKAN MASA LAMA hiii

    1. mie says:

      tunku ke tun?
      bukan tunku abdul rahman sorang je ke..
      hehee
      mie baru je tulis kisah Biodata Pelaut TerlampauMy Profile

      1. suri says:

        yelah haaa…
        terima kasih sb betulkan saya ;)

        apapun ia ttp lagenda terbilang yang harus dikenang sampi bila2 :)

  5. toyol says:

    kontes yg simple dan menarik..
    ye la, TK pun rasa PM yg ke-2 tu..bapa pembangunan kita..
    tp dh ramai yg mnjawabnye..
    hehe..
    toyol baru je tulis kisah CEREWET DI MEJA MAKANMy Profile

  6. kaizen says:

    Tunku Abdul Razak… bapak Najib~ eh.. bapa pembangunan tak silap~ hehehe
    kaizen baru je tulis kisah LaST WoRD PeNTiNGKaHMy Profile

  7. LeeZha says:

    tunku abdul razak..kerana mata beliau begitu berharge~~

    :D
    LeeZha baru je tulis kisah Trend Bunuh Diri Di MiriMy Profile

  8. MDHAFiZ.NET says:

    tuu abd razak… bukan janji.. tapi pasti.. :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah FrenbookNetAnother Facebook From INDONESIAMy Profile

  9. sangilapi says:

    mata aku dah rabun,tak boleh nak teka :)
    sangilapi baru je tulis kisah hujan dan mee siputMy Profile

  10. akubiomed says:

    Ini gambar Allahyarham Tun Abdul Razak

  11. zik says:

    semua orang dah jawab… jawapan yang betul ialah Tun Abdul Razak bin Hussein
    zik baru je tulis kisah Korea selatan tempat ketiga piala asia 2011!!My Profile

  12. Norgadis says:

    Mata Tun Abdul Razak lah tu…

  13. RedBoys says:

    alaa. dah melepas nak menjawab. hehe. :)
    RedBoys baru je tulis kisah Tips Berhenti MerokokMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun