Pemain Jepun Pertama Menang EPL

shinji kagawaPemain Jepun yang pernah bermain di Liga Perdana Inggeris selain daripada Shinji Kagawa ialah ialah Jun’ichi Inamoto, Kazuyuki Toda, Hidetoshi Nakata, Ryo Miyaichi, Tadanari Lee dan Maya Yoshida.

Shinji Kagawa berjaya di Manchester United untuk musim pertama. Berpindah dari Borussia Dortmund dan menyertai Manchester United pada 01 Julai 2012 dengan kontrak selama 4 tahun dan merupakan pemain Jepun pertama yang bermain untuk Manchester United. Sebagai pemain tengah, Kagawa memang berjaya membantu dan turut menjaringkan 5 gol untuk MU.

shinji-kagawaManchester United muncul juara EPL musim 2012/2013. Hatrik oleh Robin van Persie dalam 33 minit [2, 13, 33] mengalahkan Aston Villa. Walau pun masih berbaki 4 perlawanan tapi juara sudah dalam genggaman. Tahniah kepada penyokong Man Utd di Malaysia [termasuk aku le].

TehrDemikian kisah 'Pemain Jepun Pertama Menang EPL' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


26 Comments

  1. onlajer says:

    Team lain dah boleh gigit jari untuk musim ini haha
    onlajer baru je tulis kisah Tujuh wajah yang SamaMy Profile

    1. TehR says:

      suarez dah minta maaf kerana gigit pemain chelsea

      1. hafizmd says:

        suarez ni mmg saja carik masalah…kan dah kena gantung 10 game..kesian dia
        hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming:Liga Super 27 April Misi Selangor Tewaskan Lions XIIMy Profile

  2. UmmiKami says:

    Salam hormat apa khabar cikgu.. :)

    Lama baru dapat masuk entri baru…. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Anakku Sazali Anak Bapak….My Profile

    1. TehR says:

      khabar baik
      perasan sibuk dengan pru13 ni :D

    1. TehR says:

      MU memang terbaik selamanya :D

  3. suri says:

    haaaa. tu dia dpt gak balik juara… erm mesti cik abe den panas mata degau berito ni masa baca paper pg tadi
    suri baru je tulis kisah Aku Nak Mengelak Dari Berjumpa Dengan Kekasih LamaMy Profile

    1. TehR says:

      penyokong pasukan lain harap bersabar semua
      tempat kedua masih sedia direbut :D

  4. BeritaKaki says:

    saya mimpi QPR menang EPL2013, adakah ini sebenarnya terbias daripada serangan nekad si tupai ke atas mangsanya carrot ? hehehhe
    BeritaKaki baru je tulis kisah HotKaki : Pelawak Wanita Ini Tidak Mahu AnakMy Profile

    1. TehR says:

      harap2 qpr dapat kekal di epl

  5. de engineur says:

    Istimewanya M.United ialah setiap kali piala tu terlepas ke tangan pencabarnya, mereka bangun lebih gagah di musim seterusnya.

    Tahniah! Piala ke-20 tu…!
    de engineur baru je tulis kisah Manchester United are Champions – won 20th Premier League TitleMy Profile

    1. TehR says:

      itu la antara sebabnya ku minat kat man utd ni
      sentiasa bangkit selepas jatuh

      1. hafizmd says:

        samalah kita…byk kali game kena gol dulu, tp jarang tak dapat kejar balik…

        manu go manu!
        hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming:Liga Super 27 April Misi Selangor Tewaskan Lions XIIMy Profile

  6. Dja@SisHaza says:

    tu dia…. kaki bola tegar, semua maklumat hujung jari. 2,3 hari menghilang ye cikgu… gara2 pilihan raya ? :D
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah 10 PANDUAN LINDUNGI ANAK DARIPADA PENDERAAN SEKSUALMy Profile

    1. TehR says:

      bukan menghilang, cikgu
      sekadar terlindung oleh poster pilihan raya je
      banyak sangat sekarang ni
      haha

  7. akubiomed says:

    Bila pula pemain kita dapat bermain di pentas EPL.
    akubiomed baru je tulis kisah Air terjun Serendah mandi manda paling syiokMy Profile

    1. TehR says:

      nampak seperti bukan dalam masa terdekat, bro

  8. Bro Zulkbo says:

    salam..
    menunggu juga kelibat orang
    kita main di EPL..bila la agaknya?
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Fakta Pilihan Raya PRU-13 Tanggal 5 Mei 2013My Profile

  9. hafiz says:

    tahniah…man united..
    hafiz baru je tulis kisah Komisyen kedua dari Panduan Baju KurungMy Profile

  10. takai says:

    Ye ler harap ada ramai lagi player asia yang dapat bermain di kelab2 yang besar seperti Mu, tetapi kebanyakan pemain asia timur yang berjaya ke tahap begitu,,salah satu sebab struktur sukan dlm sebuah negara…
    takai baru je tulis kisah Pembedahan Plastik Melonjakkan K-popMy Profile

  11. hafizmd says:

    tahniah manu dah menang..mmg mengujakan..nak2 buat kagawa dan rvp…

    nasib rooney nampak macam samar pulak..harap kekal kat manu
    hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming:Liga Super 27 April Misi Selangor Tewaskan Lions XIIMy Profile

  12. titan says:

    tunggu orang banting plak.
    titan baru je tulis kisah Kontes Panduan Blogger – HasrulHassan.comMy Profile

  13. TehR says:

    glory, glory man united

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun