Pantun Malaysia vs Singapura

Dua minggu lepas Mr Tehr buat entri Pantun Pilihan Dari Sahabat dengan tajuk Pantun Pakaian. Kali ini sebagai menghangatkan demam bola sepak kelayakan Piala Dunia 2014, Mr Tehr sekali lagi mahu memilih pantun terbaik dari sahabat untuk dihiaskan di sidebar blog ini. Tema kali ini Malaysia vs Singapura. :D

kalau dedalu disangka periapantun malaysia vs singapura
kenapa mati sekebun pisang
antara malaysia dan singapura
siapa nanti muncul pemenang

kalau dedalu disangka peria
pasti ketawa pemborong limau
kalau bertemu malaysia singapura
pastilah singa dibaham harimau

Tak sabar pula menunggu siaran langsung perlawanan jam 07.15 malam nanti. Mr Tehr hanya akan bersama TV2 sahaja kerana di rumah tak ada Astro. :( Harap-harap tak ada tugasan yang akan menjelma dengan tiba-tiba nanti. Oklah, sementara tunggu nak layan bola, apa kata kita pakat-pakat karang pantun.

TehrDemikian kisah 'Pantun Malaysia vs Singapura' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


42 Comments

  1. MDHAFiZ.NET says:

    Semuga Malaysia pulang dengan membawa kemenangan.. :)
    aminn… nanti solat hajat ya..ahaha.. :)
    insyaALlah boleh menang :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Singapore vs Malaysia 2011 (1st Leg Worldcup 2014 Qualification) Zone AsiaMy Profile

    1. tehr says:

      walau pun tewas
      kita masih ada peluang

      1. dnoBiz says:

        betul tu peluang masih ada walaupun agak sukar
        dnoBiz baru je tulis kisah Majlis Tilawah al-Quran – Qari, qariah Malaysia muncul johanMy Profile

  2. toyol says:

    sejarah Singapura di langgar todak,
    kisah mahsuri gah kan Malaysia,
    emmm..
    apa ye?
    hehe..

    bola lg mlm ni ye..
    toyol baru je tulis kisah SESATMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      bola lagi dan kali ni kita kalah 5-3

  3. ghost writer says:

    nampak gayanya malaysia perlu bekerja keras untuk perlawanan kedua nanti…

    harap semangat lebih kuat.
    ghost writer baru je tulis kisah sharp-shooterMy Profile

    1. tehr says:

      2 gol tu kita akan kejar dan hapuskan nanti, ghost
      malaysia boleh

  4. titan says:

    sudah kalah..sakit hati aku dibuatnya..grrr..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 5 dari 701panduanMy Profile

    1. tehr says:

      sabar, bro
      sabar
      kita susun langkah lagi sekali

  5. kakyong says:

    tengok juga sikit2 masa LIVE tadi… sayang eh harimaumuda kecundang..
    kakyong baru je tulis kisah Si Peramah bulan May/Jun 2011My Profile

    1. tehr says:

      tak apa, kak yong
      kali ini memang mereka bermain lebih baik dari kita
      harimau akan bangkit nanti

  6. zulkbo says:

    Ke hutan mencari periuk kera
    Di bawa pulang di simpan di para
    Kalau bertemu Malaysia Singapura
    Siapakah yang bakal juara?

    Sudah gaharu cendana pula
    Buat wangian orang bercinta
    Sudah tahu bertanya pula
    Sudah tentu Malaysiaku tercinta
    zulkbo baru je tulis kisah Keputusan ( Video) Malaysia Singapura Perlawanan Pertama 23 Julai 2011My Profile

    1. tehr says:

      bau wangian orang bercinta
      dibawa angin ke tengan pasar
      minggu depan perlawanan kedua
      harap matlamat tidak tersasar

  7. hafizmd says:

    adui, 1st half mmg sboleh tahan juga sakit mata tgk malaysia main…

    tp, akhirnya pemain nampak kembali yakin dan semangat…

    2 gol tu insyaAllah boleh cari khamis ni..

    ayuh Harimau Malaya!!!!!!

    1. tehr says:

      1st half tu mungkin pemain silap dan anggap mudah
      sebab dapat gol di minit pertama lagi

    2. dnoBiz says:

      Tula pasal Fiz..
      Nampak sangat pertahanan mudah alpa…
      Harap Jurulatih dapat temui cara nak atasinya
      dnoBiz baru je tulis kisah Nikmat Disebalik Kesakitan – Makna Apabila Sakit mendatang..My Profile

  8. dnoBiz says:

    Walaupun aku kecewa dengan kekalahan ni tapi masih ada peluang lagi untuk mara… :D
    dnoBiz baru je tulis kisah Bini Biniku Gangster – Suami Didahulukan Dan Pencapaian Diutamakan (Video)My Profile

    1. tehr says:

      kita masih ada 90 minit untuk balas :D

  9. Jai says:

    Malaysia oh harimau malaya.. Tapi aku tetap akan sokong malaysia juga…he3

    1. tehr says:

      betul tu, jai
      sokong tetap sokong

  10. Norasikin says:

    Ingatkan boleh la tenangkan hati dengan tengok bola. Rupa-rupanya lagi sakit ati
    Norasikin baru je tulis kisah Resepi Lempuk DurianMy Profile

    1. tehr says:

      :D sabar… sabar… :D

  11. Malaysia masih belum kalah.. masih lagi ada peluang untuk tebus balik
    sabree hussin baru je tulis kisah Kenapa Anda Perlu Blogging Sekarang Dan Jangan Pedulikan Apa Orang Lain KataMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      masih ada masa
      asal saja pemain kita beri tumpuan
      kita boleh menang

  12. sud@is says:

    1st round ekor singa panjang nmpaknya
    kita tgk pulak harimau mengaum di Bt Jalil
    sud@is baru je tulis kisah Ukuran HebatMy Profile

    1. tehr says:

      harap2 harimau boleh tunjuk kuku nanti, sud@is

  13. zik says:

    singa garang di aksi sendiri.. takpe lepas nie harimau mengganas di bukit jalil… amin
    zik baru je tulis kisah Tip blogging terbaik, fasa pertamaMy Profile

    1. tehr says:

      amin
      moga2 pak belang mengamuk sakan

  14. padin says:

    adehh sampai lima tu, dah macam kronik je defend,
    padin baru je tulis kisah Tinggal 1 PerkaraMy Profile

    1. tehr says:

      masa pertama memang kronik, bro
      macam tak tahu apa nak buat je
      tapi masa kedua mereka dah boleh lawan

      1. padin says:

        gol kelima tu defend hanya jadi pemerhati.. dah tak tau nak buat apa agaknya memang geram tengok gol tu,
        padin baru je tulis kisah Honda CivicMy Profile

        1. tehr says:

          defend kita memang mati akal dalam banyak keadaan, bro

  15. kita balas balik nanti di bkt jalil.. Yakin Boleh!
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Pameran Kereta IdamanMy Profile

    1. tehr says:

      malaysia boleh!

  16. Nik Thoha says:

    Usaha lagi pasukan Malaysia..kita kasi ajar sama psukan singapore..hehe
    Nik Thoha baru je tulis kisah Komuniti LayarSukses.com Di FacebookMy Profile

    1. tehr says:

      kita akan ajar
      [dan jangan lupa belajar] :D

  17. akubiomed says:

    Biar betul bro singa di baham harimau. Kalau ikut hukum alam singa adalah raja rimba tetapi kalau perspektif bola sepak belum tentu lagi :-)

    1. tehr says:

      haha
      belum tentu harimau akan mengalah selmanya

  18. adele says:

    tahniah buat singapura. MALaysia masih terlalu banyak yg perlu dipelajarinya.hehe.jgn terlalu cepat yakin.hehe.oppss
    adele baru je tulis kisah Wanita Malaysia Tempat Ke-16 Stress Dalam DuniaMy Profile

    1. tehr says:

      dan jangan juga terlalu cemat mengalah
      masih ada masa untuk lawan balik

  19. maza says:

    Cikgu, meh kita gegarkan si singa itu di stadium bukit jalil.. kasik tercabut dia punya bulu ditengkuk tu.. huhuhu
    maza baru je tulis kisah Izinkan Aku Berzina…My Profile

  20. bEe says:

    Tahniah kpd kedua2 negara… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun