Pantun Kenangan | Mei 2012

Entri kali ini Tehramuan.Com meneruskan lagi majlis penghargaan sambil belajar menulis pantun. Lagi pun korang memang sedia maklum, blog Tehramuan.Com ini bukannya blog serius yang membincangkan topik berat, hanya untuk bersantai. Sekadar mahu memberikan korang sedikit senyuman.

Komen Chii enam puluh empat
Komen Suri enam puluh dua
Terima kasih semua sahabat
Korang memang terbaik semua

Hafizmd empat puluh dua kali
Jebeng Otai pula tiga puluh lima
Terima kasih singgahlah lagi
Tinggalkan komen selapas baca

Komen Mie ada tiga puluh dua
Komen Titan tiga puluh satu
Ada entri dalam draf sahaja
Kerana tak siap sejak dahulu

Akubiomed dua puluh sembilan
Cik Tom komen dua puluh empat
Ada ketika aku tak jalan-jalan
Banyak kerja masa tak sempat

Komen Yas pula dua puluh tiga
Komen Zulkbo dua puluh dua
Ada masa nanti ku jenguk juga
Maaf ku pinta sahabat semua

Seperti biasa aku memilih dan meletakkan 3 avatar rakan blogger istimewa yang paling banyak meninggalkan komen sepanjang bulan Mei lepas pada sidebar Tehramuan.Com ini. Terima kasih kepada semua.

TehrDemikian kisah 'Pantun Kenangan | Mei 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


29 Comments

  1. titan says:

    tahniah pada mereka yang rajin komen siang malam tu ye..
    titan baru je tulis kisah Mencintai Ain Maisarah – Part 4My Profile

    1. tehramuan says:

      tahniah2
      moga lebih kacak lagi jadinya

  2. dengan ini saya mengumumkan pemenangnya adalah…..
    rainbowcloudy baru je tulis kisah pertemuan cinta si hujan selepas kejatuhanMy Profile

    1. tehramuan says:

      … dipersilakan naik ke pentas menerima hadiah :D

      1. hafizmd says:

        terima kasih kepada ibubapa, sanak saudara yg tak jemu2 undi masuk utk saya…oppppps! salah pentas daaa…hehee
        hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #16 Angsa?My Profile

  3. auc dot com says:

    tahniah semua yg berjaya tu :)
    auc dot com baru je tulis kisah Si Kongkang Tetamu Tak DiundangMy Profile

    1. tehramuan says:

      tahniah dan terima kasih kepada semua yang singgah

  4. mak lagenda says:

    Wahhhh…! seronok dan beruntung rakan2 dpt backlink dr Tehr. Tahniah semua..
    mak lagenda baru je tulis kisah I EXCAPED FROM BEING KIDNAPPED – PENGAJARAN BUAT MAK DAN KAUM WANITAMy Profile

    1. tehramuan says:

      kalau la dapat, semua link nak diletakkan tu

  5. lama bebenor tak menyinggah ke sini.. azam nak jadi pengomen tegar dalam blog ni tak kesampaian lagi hhhhee
    sabree hussin baru je tulis kisah Panduan Mengelakkan Blog Anda Dijadikan Sasaran Pengkritik & Komen BiadapMy Profile

    1. tehramuan says:

      tak apa, bro
      sesekali singgah bila ada kelapangan juga sudah cukup bagus

  6. rajinnya chii komen..huhu
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Komentator Tegar Mei 2012My Profile

    1. chii says:

      serius?? kenapa chii rasa mcm last month agak jarang je dpt masuk…ehehe

      1. hafizmd says:

        ni mesti ada bantuan lain ni…takpun chii guna teknik bayangan tahap ke-8 ke?hohoho
        hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #16 Angsa?My Profile

  7. azura says:

    saya sangat busy cikgu…tak dapat nak jenguk selalu
    azura baru je tulis kisah Pemenang Give Away Papan Kekunci Dot ComMy Profile

  8. chii says:

    wahh..mcm x percaya plak chii yg tertinggi..rasanya mcm jarang update..masuk pun lambat..errr

  9. akubiomed says:

    Semakin jauh ketinggalan. Tanniah kepada semua. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Speedlight untuk kamera DSLR CanonMy Profile

  10. Hairul says:

    mmg creative la bro tehr… siap berpantun mengumumkan pengomen terbaik… :D
    Hairul baru je tulis kisah Resepi Roti Bun Pau Dan Pizza Dari Pengalaman Bekerja HotelMy Profile

    1. hafizmd says:

      terbaik! mmg kalau sudah sifu, semuanya boleh dipantunkan…best!
      hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #16 Angsa?My Profile

  11. hatiputera says:

    komen aku berapa pulak yer tehr….hehehe
    hatiputera baru je tulis kisah AKU PAKAI CERMIN MATAMy Profile

  12. kulanz says:

    wah.. 64 komen kira banyak tu..
    tahniah kepada semua yang rajin komen..
    kulanz baru je tulis kisah Catatan Sepanjang Mei 2012My Profile

  13. adele says:

    tahniah2….org ada byk masa mesti komen bebyk..tunggulah…tunggu….
    adele baru je tulis kisah Berjalan Menuju ArafahMy Profile

  14. Yas says:

    Tahniah kengkawan semua…23 hampir2 terjunam dah tue…hehehe
    Yas baru je tulis kisah Pentingnya Backlink Dalam BloggingMy Profile

  15. Cik Siti says:

    bunga lada di atas pagar,
    tepi sawah batu dipahat,
    tahniah kepada kometar tegar,
    mengerat ukhwah menambah sabahat.
    Cik Siti baru je tulis kisah Aktiviti time sekolah…My Profile

  16. ProfHariz says:

    InsyaAllah bulan julai saya ada dalam pantun kenangan julai eh. hehehe
    ProfHariz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #7 – Tahap Tekanan Darah TinggiMy Profile

  17. rahman says:

    bulan ni tak tersenarai.. nanti saya cuba lagi bulan depan :)
    rahman baru je tulis kisah Buah Pisang kaki berkhasiat untuk ibu mengandungMy Profile

  18. hafizmd says:

    Ulam pegaga daun keladi
    Ukhwah dierat tandanya kasih
    Apa lagi yang kita nanti
    Ramai2 ucap terima kasih
    hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #16 Angsa?My Profile

  19. Tahniah yang top2 tuh… Hehehe :)
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Bila TerhalangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun