Pantun Kenangan | Jun 2012

Setengah tahun. Ya, setengah tahun dah berlalu bagi tahun 2012 ini. Banyak perkara yang dah berlaku dan sudah berlalu. Ramadan juga sudah semakin dekat, tak sampai pun lagi sebulan. Dan bulan Jun lepas, banyak juga kisah yang berlaku dalam dunia blog kita. Paling hangat bagi aku ialah cabaran SEO Lelaki Kacak oleh Titan di samping pesta bola sepak EURO 2012 yang dah pun tiba di perlawanan akhir. Korang pilih Sepanyol, kan? :D

Menonton astro sambil berfikir,
Ada di tangan sebungkus kuaci;
Bola EURO di perlawanan akhir,
Sepanyol akan menentang Itali.

Depan TV3 penonton berteriak,
Berengsot meja dinding bergegar;
AFC U-22 siapa yang layak,
Harimau Muda atau Myanmar.

Prestasi blog Tehramuan.Com sedikit menurun pada bulan Jun lepas. Tapi aku masih cukup gembira kerana dapat terus menulis kisah dan pantun di sini. Rakan blogger juga masih sudi singgah memberi semangat. Terima kasih. Bulan ini aku letakkan 3 avatar Top Referral [header] dan 3 avatar pengomen terbanyak [sidebar] sebagai tanda terima kasih kepada sahabat semua.

Ramai yang sokong Sepanyol, kan? :D

TehrDemikian kisah 'Pantun Kenangan | Jun 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


36 Comments

  1. budak felda says:

    hah ni fan italian…hehehe…pantun bola gayanya
    budak felda baru je tulis kisah Ustaz Azhar Idrus @AstroOasis: Studio Mukmin keluarkan Kenyataan.My Profile

    1. tehramuan says:

      pantun yang mana sempat je, bro :D

      1. suri says:

        tgok bola sambi buat pantun bagsulah bro kita ni
        suri baru je tulis kisah Blogger Yang Paling Banyak Bercakap_06/2012My Profile

  2. titan says:

    dah lama gila aku tak menang kat blog ko ni. haha..
    titan baru je tulis kisah Eyriqazz vs Denaihati – Part 6My Profile

    1. tehramuan says:

      tahniah2
      terima kasih banyak kerana sentiasa singgah

    2. hafizmd says:

      Akupun terkejut dgn persembahan titan utk bulan Jun…hehehhe
      hafizmd baru je tulis kisah Euro dah habis, mengantuk lagi ke?My Profile

      1. titan says:

        berkat makan cendol derrr..
        titan baru je tulis kisah Komisen Pertama dari PenolongAkauntan.comMy Profile

      2. chii says:

        bulan jun sgt produktif kot..huhu
        chii baru je tulis kisah Peminat MisteriMy Profile

  3. cikgu naman says:

    wow..nak cubalah bulan ni..hehe
    cikgu naman baru je tulis kisah Header Untuk Kamil Salleh SensasiMy Profile

    1. tehramuan says:

      boleh2
      tiada yuran pendaftaran dikenakan :D

      1. suri says:

        masuklah pintu terbuka luas hee..cuam tiada permaidani merah eh warna hujau lumat aja
        suri baru je tulis kisah Sedum Part IIMy Profile

  4. Kulanzsalleh says:

    aku kurang sikit momentum bulan lepas.. harap bulan ni boleh tingkatkan lagi..
    terima kasih juga letakkan link pengomen dan top referrer
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Catatan Ringkas Jun 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      blog aku ni jatuh teruk salah satunya sebab silap godek2 theme
      huhu

  5. sensasi2020 says:

    Sepanyol bertemu Itali di esok pagi,
    Perlawanan hebat penuh aksi,
    Dua jaguh Eropah saling menyaingi,
    Untuk mengapai piala dimenangi.

    Siapa menjadi juara pasti dipuji,
    Yang kalah akan dikeji,
    Sepanyol terbaik di carta FIFA terkini,
    Itali cuma yg ke 12 diduduki.

    Aksi terbaik akan kita saksi,
    Kalau keduanya di kemuncak tertinggi,
    Pasti Itali dan Sepanyol akan seri,
    Jika tiada gol penyudah di final nanti.

    Jangan berakhir dengan seri,
    Pasti tendangan gol penalti,
    Takut nanti Sepanyol yang aku minati,
    Akan kempunan melangkar hatrik di Euro 2012 kali ini.
    sensasi2020 baru je tulis kisah Final Euro 2012 : Sepanyol vs ItaliMy Profile

    1. tehramuan says:

      spain muncul juara
      empat gol itali kena
      spain riang gembira
      itali pulang kecewa

  6. terimakasih cikgu..tp sy sookong italy..hehe
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Komentator Tegar Jun 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      nampaknya itali tak daya melawan
      4 gol tu

  7. hatiputera says:

    malas nak tengok bola sebab portugal kalah,,luka ku masih terasa..haha
    hatiputera baru je tulis kisah Eyriqazz vs Denaihati : Top Commentator June 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      mujur aku sokong spain :D

    2. suri says:

      menusuk hati namak gaya bro kita ni
      suri baru je tulis kisah Euro 2012 Milik Spain..My Profile

  8. rahman says:

    aisey.. tak tersenarai lagi :)
    rahman baru je tulis kisah Sepanyol Juara EURO 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      tak apa, bro
      boleh cuba lagi bulan ni
      terima kasih banyak

  9. nurmisnan says:

    Yeahhh… SPAIN menang 4 = 0 = terbaik
    Baru tunjuk belang sebenar..
    nurmisnan baru je tulis kisah Jangan risau apabila manusia bercakap belakang kitaMy Profile

  10. akubiomed says:

    Oh tekaan saya silap. Rupanya pasukan Sepanyol telah membenam Itali.

    Bagi Harimau Muda mereka saya mengharap mereka dapat menang ke atas Myanmar. Sudah tentu peminat boleh sepak akan terarah kepada pertemuan Malaysia vs Myanmar kerana EURO 2012 sudah pun berakhir.
    akubiomed baru je tulis kisah Baby Aslah bermain arnab comel di Floria Putrajaya 2012My Profile

  11. suri says:

    terima kaish ada link gravtr bro..saling berkunjung…
    suri baru je tulis kisah Blogger Yang Paling Banyak Bercakap_06/2012My Profile

  12. hafizmd says:

    Terima kasih dauh keladi
    InsyaAllah singgah lagi

    Bukan popular yang kami cari
    Tambah kenalan ukhwah sejati

    Spain menang ramai ceria
    Penyokong Italy ramai derita

    Itu semua cerita sementara
    Jangan lupa Ramadhan dah nak tiba
    hafizmd baru je tulis kisah Euro dah habis, mengantuk lagi ke?My Profile

  13. ProfHariz says:

    Saya masih tiada dalam kenangan cikgu
    ProfHariz baru je tulis kisah Jumpa di The Legendary Concert 2012My Profile

  14. suri dan hafizmd…. mmg rajin menyerikan dunia blogging nie…
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Kisah Guru Terlanjur Menghubungi Saya | Pengajaran Buat Kita BersamaMy Profile

  15. padin says:

    wohaaa dah setengah tahun tinggal lagi setengah…
    harap2 ada yg bermakna untuk masa yg berbaki bagi 2012 :D

  16. onlajer says:

    ramadhan al mubarak hampir tiba
    harap kita bersiap sedia
    onlajer baru je tulis kisah Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  17. Bro Zulkbo says:

    salam..
    walau di tempat ke-20
    but..I never miss here..huhu
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Gambar Majlis Nikah Kahwin Irma Hasmie Dan Reza Syah AzmeerMy Profile

  18. fiezaradzi says:

    tahniah buat yg ngetop tu.. hehe.. mmg rmaai pilih spain.. hebat2…
    fiezaradzi baru je tulis kisah Sepanyol dan Kaki BolaMy Profile

  19. cik tom says:

    ciktom pun tersenarai top 10..hehe
    cik tom baru je tulis kisah Perfume Online Malaysia Terbaik di Perfume PantryMy Profile

  20. kakyon says:

    ada baki setengah tahun lagi..teringat pulak azam awal tahun lalu..dah buat kebelum ekk?
    kakyon baru je tulis kisah kenapa dipanggil udang geragau?My Profile

  21. chii says:

    aisey..chii da kena tendang keluar plak eh bulan lepas..eheh..apa pn thniah buat yg ngetop :p
    chii baru je tulis kisah Peminat MisteriMy Profile

  22. ramadan disambut bulan beramal
    berpuasa sungguh masih menahan
    spain pasukan juara diramal
    Italy harus terus bertahan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy repair bumper kemek kedalam
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Repair Bumper Kemek Ke DalamMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun