Pantun Kenangan | Julai 2012

Salam Ramadhan. Moga-moga kalian semua sihat serta dapat berpuasa dan berterawih dengan sempurna. Jam 3.28 pagi ini bulan purnama penuh menandakan kita sudah berada di pertengahan Ramadhan yang berkat. Bermakna juga Ramadhan kini sedang bergerak pergi meninggalkan kita. Mungkinkah ia Ramadhan Terakhir?

Aku mengambil kesempatan ini menyenaraikan 10 pengomen terhebat bulan Julai iaitu:

Terima kasih juga kepada rakan yang tidak tersenarai. Seperti biasa ada aku letakkan avatar tiga pengomen terbanyak [Suri, Hafizmd dan Fiezaradzi] serta tiga pemberi trafik terbanyak [Jebengotai, Kulanz dan Nazri] di blog ini seperti biasa.

Pantun kenangan bulan Julai,
Ketika umat sedang berpuasa;
Semangat berblog jatuh terkulai,
Bolehkah ia dibiarkan sahaja.

Bulan Julai bulan tujuh,
Setengah tahun telah berlalu;
Ranking blog terus jatuh,
Trafik pula menjunam laju.

Sekali lagi aku ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada rakan bloger yang masih sempat dan sudi singgah di sini. Korang memang terbaik kerana tetap memberikan trafik kepada blog Tehramuan.Com ini walau pun sudah seminggu aku tidak menulis apa-apa.

Terima kasih batang keladi,
Sayur lemak campur rebung;
Ada ketika kuterjah nanti,
Ada masa entri bersambung.

TehrDemikian kisah 'Pantun Kenangan | Julai 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


45 Comments

  1. padin says:

    huhuu sama la bro, bila tengok ranking aku bergerak laju je nak cecah 1 juta, rasa macam … “alahai…….”
    padin baru je tulis kisah 7 Jenis Facebook UpdatesMy Profile

    1. me too..me too.. sampai sogan nak simpan widget ranking di blog he he :D
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Kemaskini BlogMy Profile

      1. padin says:

        hehee memang dah lama aku “simpan” widget tu ekekee

        1. suri says:

          simpan bt kenangan ker heee
          suri baru je tulis kisah Boleh Bah Kalau KauMy Profile

  2. nurmisnan says:

    sama2 kita bantu membantu.. jika aku terlupa untuk menjenguk
    kalian maka kalian ketuk2lah umah supaya aku boleh jenguk balik..
    Maaflah.. kadang2 tidak sengaja.. hik3..
    nurmisnan baru je tulis kisah U mengidap penyakit Leukemia??My Profile

    1. maza says:

      ..sama lah.. macam2 yang berlaku.. hehehee

      mudah2an kita dianugerahkan kesihatan yang sempurna, lantaran itu boleh meneruskan ibadah..

      moga sukses cikgu!
      maza baru je tulis kisah Mayong juga tidak terlepasMy Profile

      1. hafizmd says:

        Gitulah kita
        Ada pasang surutnya
        Sudah adat agaknya
        Kejap ada kejak takda
        hafizmd baru je tulis kisah Olimpik:Memang Tiada Semangat Kesukanan!My Profile

        1. suri says:

          sy bgtu juga kejap ada keje tak ser blog kurng aktif tambh bulan ramdan pas raya entah apa ctr plk
          suri baru je tulis kisah Boleh Bah Kalau KauMy Profile

  3. akubiomed says:

    Tanniah kepada top komentator di blog TehR. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – # FebrileMy Profile

  4. huhuhu. cakap pasal semangat blog jatuh terkulai tu macam sama situasi la :)

  5. aduhai. mcm mana nama saya tiada nie. he.he.he
    ps: Puan Suri asyik menang pingat emas olimpik blogger je.. :D
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Mutiara Kata Di Bulan Ramadan | Adakah Halal Dan Haram Sekadar Makan Dan MinumMy Profile

  6. zool says:

    hebat sungguh mereka ni.. berjaya menjadi pengomen tegar disini..
    zool baru je tulis kisah Undian Piala Malaysia 2012My Profile

  7. ramai peminat
    the malay male baru je tulis kisah menghargai perbezaanMy Profile

  8. Bro Zulkbo says:

    salam..
    kalau saya berada di kedudukan 4 tu,
    petanda kurang orang mengomen nih..
    almaklum saya hanya komen satu dalam
    satu entry..selalu ramai yang berbalas
    komen di satu entry cikgu..nampak sangat
    semua sibuk terawih la tu kan..?
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Undang-Undang Untuk Dipatuhi Bukan DitakutiMy Profile

  9. sukar nk jdik no 1 pengomen tegar ni..

    p/s: cikgu bg saya saiz baju..nnt leh hantr tshirt..
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Komentator Tegar Julai 2012My Profile

  10. ghost writer says:

    bakar ikan tepi pantai
    pantai bersih pengunjung selesa
    aku komen pun kadang pakai bantai
    bertandang pun tak tentu masa
    ghost writer baru je tulis kisah mencari kehilanganMy Profile

  11. sensasi2020 says:

    Bulan Julai menjadi kenangan,
    Kenangan yg tak dpt dilupakan,
    Menjadi satu detik terindah diingatan,
    Untuk terus bersama teman sekelian.

    Terus berusaha selagi terdaya.
    Bukan selalunya kita sejahtera,
    Ada masa kita pasti berjaya,
    Kejayaan akan terus bersama anda.

    Kami di sini sentiasa berdoa,
    Agar anda terus berkarya,
    Banyak yang perlu kita belajar bersama,
    Berbalas pantun jangan dilupa jua.

    Ada masa boleh berbicara,
    Bicara tentang apa saja,
    Yang pasti kita terus berhubung kata,
    Jangan hanya mengharap bulan jatuh ke riba.

    Kenangan bersama rakan2 bersua,
    Sama-sama bertandang di lain masa,
    Tanpa semua siapalah kita,
    Harus disyukuri dan sentiasa berdoa itu sebaiknya.
    sensasi2020 baru je tulis kisah Google Malaysia Berusaha Membangunkan Laman Sesawang Untuk PKS Secara PercumaMy Profile

  12. Norgadis says:

    Tahniah kepada pengomen terbanyak, selamat berpuasa…

  13. Born27 says:

    I love Ramadan.. Lot’s of sales at the mall.. Eating veges is so healthy. No time to cry…
    Born27 baru je tulis kisah http://www.abconferencecall.com My Profile

  14. hafizmd says:

    Terima kasih Cikgu utk link tu.

    Bulan ini kita puasa
    Bulan depan kita raya
    Bulan ni kurangkan dosa
    Pakat tambah amal pahala
    hafizmd baru je tulis kisah Olimpik:Memang Tiada Semangat Kesukanan!My Profile

  15. hatiputera says:

    tahniah pada yang berjaya. apasal nama aku tak naik-naik. hehehe
    hatiputera baru je tulis kisah Blog Review di blog sop.name.myMy Profile

  16. rahman says:

    bulan puasa semangat berblog memang ada kurang sikit
    rahman baru je tulis kisah Peristiwa peristiwa dalam bulan RamadhanMy Profile

  17. topijerami says:

    bestnya ramai pengomen blog nie,tahnia ye admin
    topijerami baru je tulis kisah Gambar Fazura Dan Tengku Mahkota Johor Di SingapuraMy Profile

  18. irsah says:

    Bih akibatnya.. owang datang las.. kena scrooool sampai bawah.

    Walaupun lautan kurenangi,
    Ribut badai ku harungi,
    Srcolling panjang di jejari,
    namun tetap ku komen disini….

    Salam 2nd half Ramadhan bro Tehr..
    irsah baru je tulis kisah Eyriqazz Vs Denaihati : Selamat Hari RayaMy Profile

  19. Kulanzsalleh says:

    Syukur masih juga tersenarai dalam top 10.. tahniah juga kepada semua pengomen tegar :)
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Catatan Blog Bulan Julai 2012My Profile

  20. suri says:

    salam.pasal pa bro ramdhan pun slow jwe dmm ker

  21. suri says:

    terima ksh ats link bro.moga terus ceria ramadann ini

  22. suri says:

    payah klo mod kering masa puasa heee

  23. hafidz says:

    teringin la nak jadi pengomen terhebat di blog ini heh :D
    hafidz baru je tulis kisah Ramadhan 1433 Hijrah – Minggu KeduaMy Profile

  24. kakyon says:

    salam ramadhan..
    tahniah pada yang tersenarai :)

  25. kimmie says:

    tahniah kpd semua, terutama kpd Suri – tabik spring :)
    kimmie baru je tulis kisah Wordless Wednesday 33: 1Malaysia Privilege CardMy Profile

  26. daddydee says:

    Biasalah bulan puasa tune blog suma pakat lari….hehehehe
    daddydee baru je tulis kisah Wordless Wednesday : Kemalangan LamborginiMy Profile

  27. de engineur says:

    saling membantu jugak lah yg baik, ye tak. Blog saya pun bnyk dapat manfaat drp lawatan anda dan pelawat2 anda.
    de engineur baru je tulis kisah Solar Charity: Groups using solar to end Energy povertyMy Profile

  28. hafizmd says:

    As salam Cikgu,

    Lama tak dengar dan baca entri baru Cikgu. Ke mana gerangan tuan hambe?

    Moga sihat sejahtera sokmolah deme =)
    hafizmd baru je tulis kisah E-book Pilihan:Tak Kenal Maka Tak CintaMy Profile

    1. padin says:

      tulah pasal, lama tak ber update…
      takkan ada blog lain plak? kui3
      padin baru je tulis kisah Gerakkan Blog AndaMy Profile

  29. YeahhhH~ Tahniah kat all d top commentor tu… Lama da x aktif due to bnyk sgt masalah :)
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Kembali LagiMy Profile

  30. titan says:

    rajin benar diorang tu semua yekk..
    titan baru je tulis kisah Mencintai Ain Maisarah – Part 8My Profile

  31. cikgu azim says:

    ewah2 berpantun plak ye hehehe

    http://roadsector.blogspot.com
    cikgu azim baru je tulis kisah Toyota FT-86 the New AE86My Profile

  32. Cik Siti says:

    Lama tak tinggalkan jejak di sini… tahniah kepada pemenang… Cik Suri kita tu memang susah nak dikalahkan… Good job Cik Suri..
    Cik Siti baru je tulis kisah bidan terjun jadi kerja tetapMy Profile

  33. Nazri says:

    tahniah kepada top komentor, moga ukhuwah silatur-siber lebih erat
    Nazri baru je tulis kisah Bersama Dato Stapa Dan Irma HasmieMy Profile

  34. ProfHariz says:

    Alhamdulillah akhirnya tersenarai jugak !
    ProfHariz baru je tulis kisah Koleksi Lagu Raya AidilfitriMy Profile

  35. Khidhir says:

    sama la kita. ranking blog tergolek2 dah
    Khidhir baru je tulis kisah 2 User Profile Dalam 1 FirefoxMy Profile

  36. tahniah pada pemenang pengomen terbanyak..
    selamat hari raya semua terutama pada bro tehr..
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Selamat Hari Raya | Pemenang Kuiz Kongsi MasakanMy Profile

  37. Tahniah kepada pemenang dan selamat hgari raya kepada tuan tanah=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun