Pantun Bulan Mac

Pantun perhargaan untuk rakan blogger bulan Mac ini rasanya aku nak tulis pantun dua kerat [dua baris]. Harap-harap menjadi dan dapat menghiburkan semua yang datang singgah membaca. Terima kasih juga kepada rakan blogger yang sentiasa meninggalkan komen dan memeriahkan blog ini.

paling banyak komen puan suri
beliau memang jenguk tiap hari

ummikami tempat nombor dua
saban hari ada saja pantun dia

orang nombor tiga itu hafizmd
blogger kacak suami fiezaradzi

Bil Blog
 1 suri (119)
 2 ummikami (98)
 3 hafizmd (37)
 4 Bro Zulkbo (33)
 5 fiezaradzi (30)

sungguh tidak disangka-sangka,
bulan lepas juga mereka bertiga.

nangka madu enaknya rasa,
kekallah di situ avatar mereka.

terima kasih si pohon celagi,
avatar mereka di sebelah kiri.

top referrer pula ada di bawah,
jadikan trafik bertambah meriah.

onlajer, akubiomed serta hairul,
mamasentimental paling unggul.

silalah jenguk dan jalan-jalan,
avatar mereka di sebelah kanan.

Bil Blog
1 mamasentimental.blogspot.com
2 onlajer.blogspot.com
3 akubiomed.com
4 hairul.com
5 donnyien.com

Berlalunya bulan Februari 2013, blog Tehramuan.Com yang korang semua sayang ni kekal berada di Google PR3 dan Alexa Traffic Rank pula nampaknya semakin manis dan comel.

Alexa Traffic Rank Traffic Rank in MY
92,363 556

Gadis remaja makan sirih,
Sekian sahaja terima kasih.

TehrDemikian kisah 'Pantun Bulan Mac' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


63 Comments

  1. onlajer says:

    tak sangka pula masih jadi antara top referrer heh
    onlajer baru je tulis kisah Cukai Kereta Jepun Turun?My Profile

    1. TehR says:

      ada adegan tembak-tembak
      terima kasih banyak-banyak

      1. hafizmd says:

        Adegan menarik setiap bulan
        Tanda kenang-kenangan

        1. TehR says:

          juga tanda penghargaan
          untuk sahabat dan rakan

          1. suri says:

            eh..pusing kiri eh..pusing kanan ada blogger.terima kasih tuk admin sb backlink.

            suka masuk sini sebab dlm pantun ada nasihat..tak lupa bukan binatang jer yg comel haiwan2 ttp comel gak hwww
            suri baru je tulis kisah Seredup MatamuMy Profile

            1. TehR says:

              dalam pantun ada nasihat
              bersama kita memberi ingat

              1. suri says:

                terima kash sy selalu lupa bila ingt baru sedar

                1. suri says:

                  bukan adegen tarik menarik rambut eh
                  suri baru je tulis kisah Senyum Depan LaptopMy Profile

      2. suri says:

        nak tembak tupai tak sampai hati cikgu apa lagu si kucing..resemi blog selagi on selagi tu di baca dna tinggalkan jejak
        suri baru je tulis kisah Seredup MatamuMy Profile

        1. TehR says:

          ada tak ada orang membaca
          pantun sekadar hiburan saja

    2. suri says:

      sy dapat ,merasa sekli jer tak silap hujung tahun lepas..buat sy senyum2 heee
      suri baru je tulis kisah Mimpi Seorang BosMy Profile

  2. UmmiKami says:

    Salam hormat cikgu.. :D

    Terimakasih berdaun keladi,
    Masih berpantun menjadi-jadi..:D

    p/s Terimakasih atas penghargaan cikgu, kalau tak kerana pantun cikgu, takkan Ummi tertunggu-tunggu, seronok bila berpantun di sini….. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Buruknya Apa..My Profile

    1. TehR says:

      keladi tiada dibuat jeruk
      ummi sentiasa datang menjenguk

    2. suri says:

      sis umi mmg hebat pantu cik garu2 kepala gak nak buat ayat hee..syabas utk semua yang mmg rajin berkomen2 dn bertegur sapa
      suri baru je tulis kisah Seredup MatamuMy Profile

      1. TehR says:

        pantun umi memang terbaik
        makin dibaca makin menarik :D

        1. UmmiKami says:

          Jangan la puji berlebih-lebih,
          Nanti Ummi nak pantun pun tak boleh..

          Daun mengkudu ada sarangnya,
          Pantun cikgu apa kurangnya. :D
          UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Buruknya Apa…My Profile

          1. UmmiKami says:

            Bedik kenari sampai bertimbun,
            Dik Suri pun pandai berpantun. =D
            UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Buruknya Apa…My Profile

            1. suri says:

              har..sje usik supya merih kt sini skit. kt blog sy jgn lupa eh .. ;)
              suri baru je tulis kisah Blogger Yang Paling Banyak Bercakap_02/2013My Profile

  3. lama tak singgah tengok pak tehr…

    slmt hujung minggu :)
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah Gambar 14 : Cinta ialah….My Profile

    1. TehR says:

      selamat berhujung minggu
      pak tehr tertunggu-tunggu :D

  4. papa mifz says:

    kagum dengan ranking alexa bro…hebat…
    papa mifz baru je tulis kisah Contest Kaca Mata PapaMifz.comMy Profile

    1. TehR says:

      ranking alexa sebagai penghibur
      update-kan entri dengan teratur

      1. hafizmd says:

        Ambe antara yg kagum dgn blog ni.
        Tahniah cikgu!
        hafizmd baru je tulis kisah Viral Analisis Alexa Edisi Blog Hafizmohd.comMy Profile

        1. TehR says:

          usah dikagumi sangat
          blog ni bukannya hebat

        2. suri says:

          yeah! risau gak klu2 admin jemu asyik muka kta jer bro muahii.
          suri baru je tulis kisah Seredup MatamuMy Profile

          1. TehR says:

            tidaklah hamba merasa jemu
            tuan semua ditunggu-tunggu

            1. suri says:

              terima ksh shbt tehr hargai ni satu pelung tuk kita lih mesra walau tak pernh berusa

  5. hatiputera says:

    Tahniah buat top refferer dan top komentator.
    hatiputera baru je tulis kisah Live Streaming Johor Darul Takzim vs Negeri SembilanMy Profile

    1. TehR says:

      terima kasih kepada mereka
      dan untuk hatiputera juga

      1. suri says:

        rajin dtg klr masuk mmg terbaik saling mesar satu sama lain
        suri baru je tulis kisah Seredup MatamuMy Profile

  6. effort lab says:

    Kekalkan momentum sekarang ni bro. teruskan berpantun bepuitis dan menulis. Jgn dibiar resam berpantun hilang.
    effort lab baru je tulis kisah Pasangan Minum Kopi Melalui Buntut [4 gambar]My Profile

    1. TehR says:

      berpantun untuk hiburan sahaja
      ramai sahabat yang turut serta

      tq

  7. azura says:

    pohon celagi tu apa cikgu
    azura baru je tulis kisah Kak Ton Yang ComelMy Profile

    1. TehR says:

      pohon celagi sejenis pohon asam
      tapi sekarang ini ada yang tak masam

      1. suri says:

        itu nama saintifik?
        suri baru je tulis kisah Pengalaman Bersama Mr WhiteMy Profile

  8. Petua Puteri says:

    Melastik Burung Asyik Tak Kena
    Terkena pula Si Anak Dara
    Betul-Betul Saya Tak sangka
    Ada juga terselit nama saya..
    Petua Puteri baru je tulis kisah Cara Mengilat Kuku Secara TradisionalMy Profile

    1. TehR says:

      budak-budak bermain api
      memang tidak tersalah lagi

      terima kasih banyak, bro

  9. titan says:

    wahh..dasat. dasatnya..
    titan baru je tulis kisah This is private moment – MSMW 2013My Profile

    1. TehR says:

      cicak tersesat celah pintu
      apa yang dasat-dasat tu? :D

  10. hafizmd says:

    Alhamdulilah sempat mencelah
    Ada masa ambe dtg menjengah

    Alexa cikgu mmg luar biasa
    Tahniah cikgu apa rahsianya?
    hafizmd baru je tulis kisah Viral Analisis Alexa Edisi Blog Hafizmohd.comMy Profile

    1. TehR says:

      tak tahu juga sebab terjadi
      tapi ada update entri tiap hari

      1. suri says:

        haa rajin update hari2 teman tgok baca suka hati

  11. bahrain says:

    pandainya berpantun..hehehe
    bahrain baru je tulis kisah TARIAN HARLEM SHAKE YANG MENGARUTMy Profile

    1. TehR says:

      pantun diatur setiap hari
      buat berhibur diri sendiri :D

  12. muktasim says:

    wah.. rank dah bawah 100k terbaik la.. saya tak tahu la bila tahun boleh dpt rank mcm tu.. makin naik semula.. :)
    muktasim baru je tulis kisah Pertama kali ‘cash out’ AdsanseMy Profile

    1. TehR says:

      kena cari formula tu, cikgu
      tak boleh dibiarkan begitu

      1. suri says:

        jagan putus asa mesti blh buat puya :)
        suri baru je tulis kisah Update ! Glasses, Cat & Gift 2013My Profile

  13. MK Kimi says:

    kencanglah blog ni..komentator ramai, trafik terbaik, rank tip top..haha
    MK Kimi baru je tulis kisah Poyo Tapi Tiada AktivitiMy Profile

    1. TehR says:

      rakan sahabat berkunjung datang
      tambah semangat hati pun senang

      1. suri says:

        agak2 pasni ada tak nak belaja durian ker ..teh o ker heee sb hti dh senang tu

  14. akubiomed says:

    Dapat tersenarai Top Referral pun jadilah. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Majlis Akad Nikah adik iparMy Profile

  15. hafiz says:

    memang rajib suri ti mengomen ye hihihi
    hafiz baru je tulis kisah Live streaming Keputusan penuh Johor Darul Takzim vs Negeri SembilanMy Profile

    1. suri says:

      insyallh blog bro sy jenguk jugakan hee.. sama2 bls kunjugan org dtg blog kita..kta dtg blog dia balik..heee
      suri baru je tulis kisah Pengalaman Bersama Mr WhiteMy Profile

  16. padin says:

    hehee harini dah jadi 90801…
    memang senyum selalu camni :D
    padin baru je tulis kisah Nike Mercurial Veloce FGMy Profile

  17. Hafizul says:

    Hehe..tahniah buat semua pemenang..korang memang hebat..pantun ni pun best..haha
    Hafizul baru je tulis kisah Top Komentator Februari 2013 Pondok KecilMy Profile

  18. Bro Zulkbo says:

    Salam..
    ermm..masih tersenarai lagi saya
    di sini walau bukan yang terbaik :)
    masa membataskan saya..apa pun
    alhamdulillah, satu entri satu komen
    dari saya Bro :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Teknik Mempertahankan Diri Dari Perogol Untuk WanitaMy Profile

  19. Adeh.. terkuar ranking kawe bulan ni. Banyak kaki minum teh di sini. Payah nak cari table.. he he…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Ryan Giggs: Take A Bow 1000xMy Profile

    1. suri says:

      table cahayacinta on jer ada pula saguhatinya jemputlah ;)
      suri baru je tulis kisah Jangan Ada Yang MembenciMy Profile

  20. Ladfe Amir says:

    gagal tempatkan komen yg bernas pada bulan yg sudah. gua akan cuba pada bulan ni pula.hoho
    Ladfe Amir baru je tulis kisah A dan B (Jatuh Cinta)My Profile

  21. Wan Fauzi™ says:

    saya tak pandai berpantun… tapi suka bila tengok orang berpantun cepat dlm membeli dan menjual pantun..
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Setiap Sesuatu Ada HikmahMy Profile

  22. Bedak Arab says:

    susah nak jumpa orang yang hebat berpantun
    Bedak Arab baru je tulis kisah Setiap Sesuatu Ada HikmahMy Profile

  23. fiezaradzi says:

    ada jugak top 5.. hihi.. tima kasih.. cuma mmg takleh lawan lah yg bertiga kat atas tu..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Produk Kosmetik CampurpalsuMy Profile

  24. nazra says:

    wah pantun kreatif. bukan senang nak kekalkan rentak pantun tu. terbaik!!!
    nazra baru je tulis kisah Manfaat kalsium kepada kaum Adam.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun