Pantun Blogger Malas

Beli berger sosnya pedas,
Dimakan juga di tengahari;
Jadi blogger kalau malas,
Trafik tiada pengunjung lari.

TehrDemikian kisah 'Pantun Blogger Malas' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


24 Comments

  1. Fadhil says:

    Dalam semak ada duri,
    duri tercucuk di celah jari,
    blogger pemalas trafik lari,
    kelak rugi diri sendiri

  2. titan says:

    hari ini memang panas.
    ni memang pantun super malas.
    titan baru je tulis kisah Jobdirumah Payment – Kali ke 95My Profile

    1. suri says:

      kalau malas susah kena kikis siang-siang kalau tak susah nak buat duit..cari wang
      suri baru je tulis kisah Hystrix BrachyuraMy Profile

  3. ajumohit says:

    dua tiga empat lima
    tujuh lapan sembilan sepuluh
    traffik blog ramai yg suka
    tp traffik jam ramai mengeluh
    ajumohit baru je tulis kisah Kami keracunan makananMy Profile

  4. Cik Siti says:

    Makan pulut berdaun palas,
    Palas diambil tepi perigi,
    Ada masa rajin ada masa malas,
    Bila dah malas satu apa pun tak jadi.
    Cik Siti baru je tulis kisah Januari Penuh Dugaan… Tidur Di HospitalMy Profile

  5. Makan Burger waktu tengahari;
    Burger McD sedap sekali
    Trafik tiada pengunjung lari
    Kawan ada, tetap mari :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Turning To White Witch Doctor For A Better FortuneMy Profile

  6. UmmiKami says:

    As salam Cikgu Teh dan semua warga blogger…. :D :D

    Kalau tempias menyua muara,
    Redup hujan retak perahu;
    Kalau malas semua perkara,
    Hidup segan kerja tak mahu.
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Harap…My Profile

  7. UmmiKami says:

    Ikan terlepas di rumpun perenggan;
    Senja petang rusa diburu;
    Bukan malas ataupun segan,
    Kerja merintang masa cemburu…. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Harap…My Profile

    1. suri says:

      jangan malas boleh kalau malasa saya takut nanti berjangkit kat belog saya pula haaa;)
      suri baru je tulis kisah Wow 5 Sebab Harus Milik English Itu MudahMy Profile

  8. suri says:

    jumpa doktor cek gigi
    jangan lupa membawa wang sekali
    apa nasib semua kerja tak menjadi
    kalau pemalas upah orang tak bagi
    suri baru je tulis kisah Cara Membuat Bun Meletops Meraih Kasih SayangMy Profile

  9. akubiomed says:

    Kalau ada ide untuk menulis. Hari-hari boleh menulis blog. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Tak sampai seminit Milo ais licinMy Profile

  10. sud@is says:

    hari selasa nampak ceria
    minum kopi dan ubi kemili

    trafik tinggi pengunjung setia
    kalau tak datang memang bizi
    sud@is baru je tulis kisah Ubi Kemili @ Kentang GerembutMy Profile

    1. suri says:

      ha rupanya begitu pula kisahnya
      saya tak kurang sibuknya
      apa nak buat kita blogger biasa
      ada cerita baru nampakkan muka
      suri baru je tulis kisah Wow 5 Sebab Harus Milik English Itu MudahMy Profile

  11. Bahrain says:

    terimalah pantun 2 kerat yang tak berapa..

    Pergi ke kedai membeli beras,
    aku tak malas.
    Bahrain baru je tulis kisah Custome Made Sticker KeretaMy Profile

  12. kakiblog says:

    boleh malas..kaji rehat punya..tapi tak boleh lama-lama
    kakiblog baru je tulis kisah 7 Sebab Blog Kurang TrafikMy Profile

  13. dja@sishaza says:

    Bahulu lemang ketupas palas
    Dahulu saya memang malas ….. ok,tak pantun ni ? :-D
    dja@sishaza baru je tulis kisah SKETSA CINTA USIA 40-ANMy Profile

    1. suri says:

      malas juga saya malas semua berlainan situasi
      suri baru je tulis kisah Cara Membuat Bun Meletops Meraih Kasih SayangMy Profile

  14. huhuhu…

    jadi malas merugikan diri
    :)
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah perubahan kecil ; belum mampu untuk cipta revolusiMy Profile

  15. suri says:

    kalau malas sesekali hadap blog dengan buat air kegemaran ok juga
    suri baru je tulis kisah Doa Apabila Menghadapi TekananMy Profile

  16. ohcikgu says:

    betul-betul malas ni. hehe..
    ohcikgu baru je tulis kisah Teaching is so easy meh?My Profile

  17. onlajer® says:

    malas pun rajin buat pantun juga :)
    onlajer® baru je tulis kisah Gadis – Gadis ComelMy Profile

  18. AUC says:

    memang kena dgn ambe yg malas ni :)
    AUC baru je tulis kisah Theme Jarida Version 2.0.0 UpdateMy Profile

  19. Hafizul says:

    Siang cari daun palas,
    jangan lah kita malas-malas..
    haha
    Hafizul baru je tulis kisah Pendapatan Ke 27 Dari JobdirumahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun