Oh! My Suri Shop

cahayacintaSuri - Tuan punya blog Cahayacinta yang berasal dari Melaka bandaraya bersejarah. Banyak menulis mengenai kehidupan dan alam bercinta.


Hari ini kita berkenalan pula dengan seorang lagi rakan blogger yang membuat bisnes sambilan di rumah, Oh! My Suri Shop. Jom kita baca apa yang dihantar oleh Suri kepada aku.

Salam..

tudung labuh
Saya mendirikan perniagaan ini secara part time. Waktu itu saya buat untuk diri sendiri tapi berjangkit dengan facebook dan pertanyaan dari email. Hasil darinya saya mendapat tempahan tahun lepas sekitar 700 lebih. Produk yang saya asaskan bukan dari barang yang siap sahaja tapi ada juga barang yang dibuat sendiri.

keychain berbentuk hati

Oh My Suri Shop Menawarkan:

  • tudung labuh 60 bidang
  • tudung kawin jenis sulam bunga
  • cekak kanak-kanak
  • kerongsang reben, kerongsang lady bird,
  • sarung kaki muslimah
  • sarung tangan muslimah
  • terbaru keychain berbentuk hati boleh insert gambar

Jom singgah ke Oh! My Suri Shop yang dimiliki dan diuruskan oleh Suri. Pasti ada yang berkenan nanti. Sahabat blogger yang ada hasil kerja di rumah boleh hantarkan entri promosi kepada aku. Penyertaan masih diterima. :D

my suri shop ada tudung labuh
menutup aurat amalan disuruh
tetapkan cita mesti bersungguh
pandangan negatif dibuang jauh

TehrDemikian kisah 'Oh! My Suri Shop' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


48 Comments

  1. ghost writer says:

    internet satu-satunya jalan untuk bizniz online. makin ramai nampaknya yang berkecimpung.
    ghost writer baru je tulis kisah #runutkata IIMy Profile

    1. TehR says:

      betul tu
      kemudahan yang ada ni memang mudah dan menguntungkan

      1. suri says:

        facebook twett pun blh hee… klu ada minat tak der hal punya heee..
        suri baru je tulis kisah Panduan Melawan Panas !My Profile

  2. shameel says:

    saya pun berminat jugak nak buat bisness online ni.. nak jual pakaian bundle tp hasrat tu berkubur begitu sahaja.
    shameel baru je tulis kisah JALAN- JALAN KE INDIA (DELHI,AGRA DAN JAIPUR)My Profile

    1. suri says:

      klu ada duit blh bli bju borong2, pastu cri plk lokasi yang strategik hiii
      suri baru je tulis kisah Nuffnang Yang SuperbMy Profile

  3. amirulfaiz says:

    Tahniah! Kepada rakan-rakan usahawan online. Semoga berjaya selalu. :)
    amirulfaiz baru je tulis kisah N8 mati tiba-tiba, sahabat yang ikhlasMy Profile

    1. suri says:

      terima ksh hee usaha mesti buat sb dh ada minat
      suri baru je tulis kisah Apa Sudah Jadi ?My Profile

  4. hafizmd says:

    Nampaknya usaha Suri semakin mendapat perhatian. Tahniah Suri!
    hafizmd baru je tulis kisah 10 Perkara Yang Dibuat Bila BlogwalkingMy Profile

  5. ohcikgu says:

    wahh..rajinnya review kedai orang ekk..
    ohcikgu baru je tulis kisah Malaysia tewas kepada Arab Saudi (1-4)My Profile

    1. suri says:

      moga tuan rumah akan murah rezeki
      suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

    2. suri says:

      cikgu ada kedai gak kan heee
      suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  6. Kalau pandai menggunakan internet, memang boleh jadi lubuk buat duit.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Wordless Wednesday | Kartun LatMy Profile

  7. hafiz says:

    semakin hebat sekarang cik suri ni…
    hafiz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #21 : Laksa JohorMy Profile

    1. suri says:

      hafiz
      benda dh lama terjado sejak berhenti keje sead bulan 8/2012 heee..
      suri baru je tulis kisah Peluk Kuat-KuatMy Profile

  8. fiezaradzi says:

    teringin juga nak buat produk sendiri, tapi tak de idea nak buat apa, haha.. macam mana nak berjaya ni? hihi
    fiezaradzi baru je tulis kisah Apa Itu Mycoplasma InfectionMy Profile

    1. suri says:

      jap kita tutp mata rapat2 dulo pastu impikan jika kita berjaya apa akan dpt ;)

  9. Hairul Azni says:

    Pernah aktif dengan bisnes online dua tiga tahun dulu..sekarang ni dah agak kurang aktif..tapi masih ada sikit2 lagi..memang seronok buat bisnes online ni..
    Hairul Azni baru je tulis kisah Mari Melawat Muzium Sultan Abu Bakar,Pekan PahangMy Profile

    1. suri says:

      klu seronok menjual bila ada yg mmbeli rasa nak jual2 dan jual barang lagi…dah sedap pegang duit inilah jadinya heee
      suri baru je tulis kisah Chunbe PasteMy Profile

  10. papa mifz says:

    teringin jugak nak berniaga online,tengah fikir nak menjual apa…huhu
    papa mifz baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Minum SusuMy Profile

  11. suri says:

    salam.
    terima ksh bro atas entri dn link ini heee. nak lanjer cendol cam ni.tpo cendol melaka ar eeh… >_<
    suri baru je tulis kisah Kisah Main Dengan KekasihMy Profile

  12. Petua Puteri says:

    saya pun pernah beli tudung dari cik suri kita…. lembut kainnya..
    Petua Puteri baru je tulis kisah Resepi Bahulu Moden Mickey MouseMy Profile

  13. maza says:

    errr… maza pun mau bikin perniagaan.. tangkap gambo2 ikut suka hati emak ayah maza aje volleh?

    heheheh
    maza baru je tulis kisah Solusi Bekalan Air Terputus Di PejabatMy Profile

    1. suri says:

      pic anak2 juga mesti ambil mmgm sejuk mata memandang
      suri baru je tulis kisah Aku Yang Tiada PilihanMy Profile

  14. donnyien says:

    Baru tahu suri cahaya cinta juga seorang usahawan online yang semakin berjaya. Tahniah
    donnyien baru je tulis kisah Rancang kerjaya untuk masa depanMy Profile

    1. suri says:

      eh mana ada saya bru dlm bidang ni en donny
      suri baru je tulis kisah Tidak Perlu Pergi Kelas !My Profile

  15. Bro, bila nak jual teh secara online? join ler usahawan alaf baru…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Asian Dolce Latte: Inspired By Asia, Created By StarbucksMy Profile

  16. azura says:

    cantik cikgu
    azura baru je tulis kisah Mandi Pantai Teluk KemangMy Profile

    1. suri says:

      jom bli kt kedai saya
      suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  17. Bahrain says:

    nampaknya smakin ramai yang beli melalui internet…zamn sekarang dah berubah..
    Bahrain baru je tulis kisah KUCINGKU MEMBESAR DENGAN SIHATMy Profile

  18. laa ade bisnes rupanya. bagus jugak buat segmen macam gini. boleh promosi kan something kalau nak,
    khairul asrol baru je tulis kisah Antara Blogger dan WordPress Manakah Yang Terbaik?My Profile

  19. Juan says:

    laaa kak suri ni berniaga online juga, baru tau nih
    Juan baru je tulis kisah Tip-Tip Usahawan bagi Bakal dan Para Usahawan Kecil MalaysiaMy Profile

    1. suri says:

      juan tahun lpas hee sebelum puasa dh mula buat
      suri baru je tulis kisah Char Kuey Teow MelakaMy Profile

    2. suri says:

      ambilah pelung ini kalau boleh cpt submit kt admin

  20. Wan Fauzi™ says:

    nampaknye suri dah mempunyai syarikat perniagaa sendiri… selamat maju jaya…
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Perbezaan Dosa Dan KufurMy Profile

    1. suri says:

      Allah dia mmberi penguasa sekitarnya kita pula menerbitkan keindahannya
      suri baru je tulis kisah Aku Yang Tiada PilihanMy Profile

  21. Kulanzsalleh says:

    Tahniah kepada Suri sebab ambil peluang bisnes online..
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Permohonan Maktab Perguruan KPLSPM 2013My Profile

  22. de engineur says:

    Wah lumayan juga bisnes online ni ya.
    de engineur baru je tulis kisah Samsung Galaxy S4 supports wireless chargingMy Profile

    1. suri says:

      alhamdulillah kalu buat bersungguh2 insyallh akan ada produk baru akan menyusul nnti
      suri baru je tulis kisah Solat Dhuha Part IMy Profile

  23. effort lab says:

    siapa yang ada masa terluang, boleh cuba slow2 buat bisnes sendiri. dah stabil boleh berenti kerja. peluang tu!
    effort lab baru je tulis kisah Tak Tercapai Akal Edisi 85My Profile

    1. suri says:

      mmg nk bhti pokus pd kerja umh sambil jana wang minat.thks sb bg smgat kt rakan2 blogger
      suri baru je tulis kisah Char Kuey Teow MelakaMy Profile

  24. Bro Zulkbo says:

    salam..
    Suri dah meniaga sekarang ye?
    semoga murah rezeki beliau hendaknya :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Main Golf Sampai Atas Pokok : Saksikanlah Sergio Garcia !My Profile

    1. suri says:

      terima ksh bro smua bermula masa sy bhti kejr..
      suri baru je tulis kisah Kau Jangan Kacau Dia Lagi !My Profile

  25. suri says:

    terim kasih tuk bro tehr moga murah rezeki sllu
    suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  26. suri says:

    syukur alhamdulillah semua rezki usaha dtg dri Allah.
    suri baru je tulis kisah Patung Yang Tidak BernyawaMy Profile

  27. suri says:

    oh my kedai moga tuan blog murah rezeki selalu

  28. enak ya bisa bloger gak kaya yang komen jadi pingin bisa jadi bloger deh

  29. brohantu says:

    la ada bisnes jugak si suri ni..
    brohantu baru je tulis kisah Siakap Terbesar Di Dunia di PancingMy Profile

  30. Mazni Azmi says:

    Tahniah ya. Moga makin murah rezeki berniaga sendiri
    Mazni Azmi baru je tulis kisah Beli Tudung Online Koleksi Labuh Bidang 60 Inspirasi HanaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun