Nuffnang Hadiahkan Adidas Neo

Lama juga aku tak bercerita mengenai Nuffnang kat blog tehramuan ni. Jadi kali ini aku nak cerita la sikit sebanyak. :D Iklan Adidas Neo sejak minggu lepas lagi bermain kat blog ni. Kerana trafik blog ni tak berapa banyak, jadi tak banyak la juga yang aku dapat. Adil kan?

adidas neo
Buffered Earnings [BE] Adidas Neo ni merupakan BE ke 22 yang aku dapat daripada Nuffnang. Tak la banyak kan? [Bagaimana cara nak dapat BE ni aku tak tahu.] Setiap BE juga aku dapat tak banyak ringgit pun. Sebabnya seperti yang aku kata tadi, trafik blog ni tak banyak mana. Jadi tak payah la sapa-sapa nak jeles. Kalau korang nak jeles juga, sila jeles dengan titan si blogger kacak bukan dengan aku.

Aku juga jeles dengan titan sebab dia pandai cari duit dengan hobi berblog dia. Berbahagia la titan. :D Aku memang kagum dengan orang yang pandai jadikan hobi sebagai punca pendapatan. Tak kira la sebagai punca utama atau punca sampingan. Kerja macam ni tak ada tekanan sebab kita suka dengan apa yang kita buat. Hobi la katakan.

Sebenarnya bukan dengan blog sahaja. Boleh juga sekarang ni kita jadikan kerja sebagai hobi kita sehari-hari. Mudahnya aku nak kata macam ni, ‘Jadikan kerja sebagai hobi dan jadikan hobi sebagai kerja.’ He he he

Sebelum aku letak noktah akhir, aku nak jual pantun. Tapi korang tak payah la beli/bayar dengan duit yang korang dapat daripada Nuffnang.

perlawanan bola penuh gelora
berakhir pula tendangan penalti
bagaimana pekerja mahu berjaya
kalaulah berusaha separuh hati

TehrDemikian kisah 'Nuffnang Hadiahkan Adidas Neo' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


29 Comments

  1. hafizmd says:

    yahooo…jadi yg pertama

  2. hafizmd says:

    ok, baru nak komen…hehe

    samalah kita cikgu, kalau ada iklan keluar, adalah…

    tp mmg jeles dgn titan yg rase dianya kacak (dia tak jumpe kita lagi tuh…kalau tak…keh3)

    ape2pun, berbahagia juga kita sbb dpat juga luaskan silaturrahim walaupun duit nuffnang tak masyuk :D

    1. tehr says:

      yups
      ada perkara diukur dengan wang
      ada perkara kita ukur dengan hati
      gembira rasa kita berkasih sayang
      berteguh kita dengan budi pekerti

  3. Ad-Dien says:

    Assalamualaikum,
    nuffnang ni boleh dapat wang ka?
    WADi pasang ta[i tak pernah dapat pun..hehe
    saja..bukan meraih duit sangat..
    tahniah kalau dapat ya tehramuan..

    jemput baca penulisan terbaru di WADi,
    menjawab kekeliruan sambutan Maal Hijrah
    adakah amalan yang sahih atau tidak?
    semoga mendapat kefahaman yang baik,insyaAllah
    Ad-Dien baru je tulis kisah Sambutan Maal Hijra, Antara Sunnah dan Bidaah di Bulan MuharramMy Profile

    1. tehr says:

      memang boleh dapat duit dengan nuffnang ni, wadi
      aku sendiri dengan blog tehramuan ni dah dapat [sikit je] :D
      tapi kalau nak dapat banyak, usaha kena serius la

    1. tehr says:

      wow!
      macam saudagar husin lampoyang pulak :D

  4. akubiomed says:

    Bro Titan memang kacak bab-bab mencari duit online. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Skodeng kapal selam di Pantai KlebangMy Profile

    1. tehr says:

      memang dah terlebih kacak tu, bro

  5. b3njy says:

    Benjy masih tak ada lagi BE :( … agak2 bila boleh dapat BE yang pertama ni. :(
    b3njy baru je tulis kisah TERIMA KASIH TENTERA DARAT – GAGAH SETIAMy Profile

    1. tehr says:

      kena sabar lagi tu, bro
      tapi aku sendiri tak tahu sampai bila
      nak dapat be pun aku tak tahu cara macam mana

  6. nurmisnan says:

    iyalah.nak jeles2 ni tak bestlah. Kalau dpt kasut adidas free sorg2 baru jeles sikit jer.hik3
    nurmisnan baru je tulis kisah Churros, hummus dan besdayMy Profile

    1. tehr says:

      ya betul2x
      ada sapa2 nak hadiahkan adidas?
      nak juga sepasang :D

  7. zulkbo says:

    salam..
    alhamdulillah…rezeki kengkawan
    tumpang gembira..saya dengan nuffnang
    sejak pasang Innity langsung tak singgah
    BE nuffnag walau saya masih tepek script
    Nuffnag di blog saya..
    zulkbo baru je tulis kisah Sempena Tahun Baru 1433 H : Orang Melayu Kenapa Nak Dengki Sesama Melayu?My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      benarlah kata orang
      nuffnang tak suka dimadu
      huhu

      1. suri says:

        oh sungguh dia tak suka
        suri baru je tulis kisah Oi !! Si Tong GMy Profile

  8. sapu roti dengan kaya
    Cecah capati dengan kari
    bagaimana pekerja mahu berjaya
    Malas lebih setiap hari

    Soal cinta hidup mati
    kemaruk sakan jumpa kadi
    kalaulah berusaha separuh hati
    Semua benda tak menjadi
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

  9. titan says:

    ye. ye..aku tahu aku kacak. haha.. semoga terus kacak. aminn.. :)
    titan baru je tulis kisah Malam ini, Bahrain lagi kacak.My Profile

    1. tehr says:

      jangan lupa aku jugak :D

    2. suri says:

      kacak dg ilmu yer syukur
      suri baru je tulis kisah Cuci MataMy Profile

  10. chii says:

    huh…kalo titan..xyah citer la..masuk blog dia je..pasti akan keluar cerita dia cash out..grrr..eehehe
    chii baru je tulis kisah Orang KetigaMy Profile

    1. suri says:

      jangan marah rezeki masing2 heee..
      suri baru je tulis kisah Ouch! SakitlahMy Profile

  11. fiezaradzi says:

    duit titan kacak tak? hehe..

    BE dapat lau ahli gelihati kot.. yg lain, tak tau.. hehe.. de gak dapat BE, tapi sama la, lau ramai klik, dpat le lebih, lau tak, faham2la..
    fiezaradzi baru je tulis kisah 10 Jawapan Tag 2 in 1 Yang CantikMy Profile

  12. Juan says:

    bukan berkerja separuh hati, tetapi gaji separuh dari realiti
    Juan baru je tulis kisah Projek Hari JumaatMy Profile

    1. suri says:

      lah hee.jgn begitu kerja mesti iklhas.klu tak jgn kerja atau bhti uh..
      suri baru je tulis kisah Akanku Temui Cinta..My Profile

    1. suri says:

      mesti daftr dan baru blh pasang iklan
      suri baru je tulis kisah Akanku Temui Cinta..My Profile

  13. suri says:

    sy bila tahun ini dpt cpuv ras ank mgis tak tgok jer lama2 kt depan pc..sedih tu tukar gmbra..
    suri baru je tulis kisah Ouch! SakitlahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun