Nuffnang Beri Hadiah Tahun Baru

Walau pun saya tidak menyertai sambutan tahun baru beberapa hari lepas, tetapi syukur alhamdulillah, saya masih juga dapat merasai kegembiraan di tahun baru ini. Hari ke-3 semalam saya menerima dua hadiah serentak. Satu hadiah daripada saudara mijie dan satu lagi hadiah cek daripada Nuffnang. Terima kasih.

rezeki ada di mana-manaBonus CTR
terkadang tiba tidak disangka
biar pun hanya sedikit sahaja
tetap syukur kepada Yang Esa

rezeki memang boleh dicari
terkadang pula dibawa lari
oleh penyamun atau pencuri
minta sangat agar diberkati

terima kasih kepada nuffnang
cek menjelma hati berdendang
anak dan isteri tersenyum riang
selama mungkin akan dikenang

Sekali lagi terima kasih kepada Nuffnang yang mengirim cek yang berharga ini [maaf kerana gambar yang tidak jelas]. Juga tak lupa terima kasih saya kepada saudara mijie yang memberi hadiah sebulan iklan untuk tehramuan pada blog beliau. Kedua-dua hadiah ini sangat memberi motivasi kepada saya untuk terus berblog.

Hadiah Dari Nuffnang

Gambar diambil dengan kamera laptop je

TehrDemikian kisah 'Nuffnang Beri Hadiah Tahun Baru' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


51 Comments

  1. padin says:

    ahah. bukan senang kan dapat hadiah ni ekekee.. apa pun tahniah, dan di harapkan bro tehr lebih bersemangat lepas ni ekekee..

    p/s : aku menunggu cek yang kedua bro..hee
    padin baru je tulis kisah Mari Ke SekolahMy Profile

    1. tehr says:

      selalu aku percaya
      rezeki kalau nak datang, kita memang tak sangka

      wah, bro padin dah kali kedua rupanya
      tahniah

      1. dnoBiz says:

        betul tu Tehr, rezeki memang telah ditetap kan cuma yang penting cara kita untuk medapat dan menambah rezeki tu :D
        dnoBiz baru je tulis kisah Bila Bapa Bangap – Mungkin dia hanya pandai BuatMy Profile

        1. gayahspears says:

          betoi padin.. bro tehr murah rezeki sebab dia salu banje gayah minum teh boh..huhu <— melawak, jgn marah ya bro..kihkih

          1. tehr says:

            nanti aku belanja teh timbang
            hahaha

      2. padin says:

        hehee betul tu, apa yang penting kita usaha..
        dari mana datangnya rezeki tu jangan di pikir sangat, hee

        baik niatnya, baik kesudahannya.. x gitu?
        padin baru je tulis kisah Mari Ke SekolahMy Profile

        1. tehr says:

          sekali senyum pemberi
          dua kali senyum penerima :D :D

      3. RedBoys says:

        wah. dah nak dapat cek yang ke-2 tu.
        RedBoys baru je tulis kisah Ini Jumlah Komen SayaMy Profile

  2. kakyon says:

    salam..
    Tahniah tehr. semuga lebih bersemangat berblog.
    kakyon baru je tulis kisah Azam 2011My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali, kakyon
      insya allah akan terus ada semangat

  3. adah says:

    tahniah tehr…moga lebih bersemangat dalam berblogging….

    yeahh…
    adah baru je tulis kisah Bye bye 2010Hai hai 2011Semua orang gembira aku dah tua-pMy Profile

    1. suri says:

      bestnya dapat suri belum lagi ngheee..

      1. tehr says:

        akan tiba juga nanti, suri
        insya allah

  4. Ismail N says:

    Wah! rezeki tahun baru laa…
    Apa lagi open table.. :D

    1. tehr says:

      alhamdulillah, syukur

  5. izanishak says:

    sonoknya tehr…dah bau cek plak pepagi nih.

    happy blogging ye~
    izanishak baru je tulis kisah Happy 9th AnniversaryMy Profile

    1. tehr says:

      hehehe
      nanti kalau dapat cium bau duit, lagi best :D

  6. kaizen says:

    wuaahhhh! 3 angka,…. heheh
    kaizen baru je tulis kisah HaSRoLNiZaMCoM CoNGRaTZMy Profile

    1. tehr says:

      tak juga banyak sangat, bro
      sekadar penambah selera berblog

      1. RedBoys says:

        3 angka pun dah banyak tu.
        syukur alhamdulillah.
        RedBoys baru je tulis kisah Ini Jumlah Komen SayaMy Profile

  7. Hadi Rofiee says:

    Salam tehramuan.

    Alhamdulillah, syukur kerana rezeki yang diperolehi. Semoga ianya adalah rezeki yang berkat. Ameen.

    Iklan 1bulan di blog mijie pastinya akan dapat meningkatkan lagi trafik yang sedia ada. i’Allah. :-)

    Salam tahun baru 2011

    1. tehr says:

      salam kembali

      amin, harap2 trafik bertambah meriah nanti

  8. suri says:

    Alhamdulillah rezeki itu mmglah hadirnya tidak di sangka2 :)

    1. tehr says:

      alhamdulillah,
      rezeki tahun baru

  9. memang rezeki sudah ada yang ngatur ya …I Allah tahun 2011 makin semangat ngeBlog buat tehramuan.com

    Salam
    Diana
    resep makanan bayi baru je tulis kisah Resep martabak Coklat ManisMy Profile

    1. tehr says:

      semangat belum luntur lagi ni, diana
      harap2 idea tak kering nanti :D

  10. Cik Siti says:

    best….best…best… tahniah…. rezeki jangan ditolak
    Cik Siti baru je tulis kisah Hati penuh dengan rasa debaranMy Profile

    1. tehr says:

      asal saja halal, memang tak tolak, cik siti :D

  11. Aidanatasya says:

    Wahhh… tahniah, Sy tak dapat lagii :(

    Senyum Sokmo
    Aidanatasya baru je tulis kisah Korang Nak Tak Sangat kan Meh cni sy gtaw -pMy Profile

    1. tehr says:

      ada masa giliran aida nanti
      sabar2 :D

  12. zulkbo says:

    salam..
    tahniah..rezeki
    tahun baru tu..
    alhamdulillah
    zulkbo baru je tulis kisah Best News Pictures of 2010- From National GeographicMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      memang rezeki tahun baru, bro
      syukur

  13. sud@is says:

    tahniah rezeki tu
    selamat bergumbira
    sud@is baru je tulis kisah Antara Orang Yang Mendapat Doa Para MalaikatMy Profile

    1. tehr says:

      rezeki tak tersangka, sud@is :)

  14. Mus says:

    aku belum cashout lagi..
    Mus baru je tulis kisah Taman Jubli Bukit Aup SibuMy Profile

    1. tehr says:

      cepat2 cashout, mus
      buat tambah resepi berblog :D

  15. dnoBiz says:

    Rezeki yang meninggalkan kesan yang mampu menambah semangat untuk terus blogging
    dnoBiz baru je tulis kisah Kerana Arak – Akibat mabuk Karam Singh Walia Terlepas Cakap VideoMy Profile

    1. tehr says:

      harap2 semangat bertambah seiring dengan rezeki :D

  16. gayahspears says:

    wah… thn baru dapat cek dr nuff.. bonus baik punya…huhu
    cayalah bro… bolehlah banje gayah…huhu

    1. tehr says:

      memang terbaik
      nanti la bila2 ada peluang, aku belanja gayah minum teh :D

  17. sangilapi says:

    kalau berusaha insyaallah ada hasilnya :)
    sangilapi baru je tulis kisah bengkel blackberryMy Profile

    1. tehr says:

      amin
      moga2 rezeki aku murah macam bro joe juga

  18. etomyam says:

    Wah Alhamdulillah rezeki di awal tahun tu :D
    etomyam baru je tulis kisah Sebab Produktiviti MenurunMy Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal, bro
      tak semena-mena je dapat rezeki
      syukur2

  19. zik says:

    wah rezeki di tahun baru…. masih menunggu.. hujan tahun baru cashout… huhu
    zik baru je tulis kisah Ron 97 naik 10 sen berkuatkuasa 5 januari 2011My Profile

  20. Ali ridha says:

    kelabu asap la gambar tu.

  21. hafizmd says:

    tahniah bro…moge terus sukses dan mruah rezeki…ameen

    pssst…bila teman2 blogger beri sesuatu…mmg motivasinya lain macam… :D
    hafizmd baru je tulis kisah Si dia isteriku…My Profile

  22. Norgadis says:

    Tahniah! rezeki tahun baru juga nampaknya, syukur…

  23. bisk says:

    wah..jeles lah tehr dah dapat cek nuff.tak penah cash out lagi.

  24. kakyon says:

    tahniah..murah rezeki tehr tahun baru ni ye..
    kakyon baru je tulis kisah hari jumaat akk..My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun