ComLuv | No Last Blog Post To Return

Sejak tiga bulan menggunakan wordpress dan CommentLuv, telah beberapa kali mesej ‘No last blog post to return’ ini muncul. Mulanya memang menghairankan kerana saya amat pasti ada entri yang baharu sahaja disiarkan. Rupanya url disekat. :D

no las blog post to return
Apa yang perlu dilakukan sekiranya menerima mesej ni? Rasanya ramai yang sudah mengetahuinya. Hanya perlu ke kotak carian, taip ‘comluv’ dan tekan ‘Enter’. Beberapa link pilihan dari ComLuv Network akan keluar. Pilih dan klik link ‘Unban URL’.

unban url
Seterusnya hanya perlu memasukkan nama pengguna dan kata laluan. Kotak ‘remember me’ boleh ditandakan atau dibiarkan kosong sahaja dan tekan ‘Login’.

unban box
Paparan seperti ini pula keluar. kotak yang disediakan perlu diisi dengan url blog kita sendiri [seperti saya isikan url blog saya] dan seterusnya tekan ‘Submit’.

enter your url
Done. Selesai juga akhirnya. :D Dan selepas itu mesej ‘No last blog post to return’ tak muncul lagi. Perlu juga diingat, kejadian ini akan berulang tanpa apa-apa amaran. Sekiranya berlaku lagi, ulang sahaja langkah-langkah yang telah dibuat tadi.

done
Saya sendir tidak pasti kenapa url di sekat. Mungkin ada kawan-kawan yang lebih arif dapat berkongsi pengalaman bersama saya di sini.

TehrDemikian kisah 'ComLuv | No Last Blog Post To Return' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


62 Comments

  1. kaizen says:

    disekat sebab banyak sangat comment guna link tuh pada masa2 yang singkat.

    So, comluv ingat spamming. So, diorang ban.

    Tapi tak kesah sangat, bleh je UNBANNED kan? wahahaha
    kaizen baru je tulis kisah HTC ARIA VaRieTY oF MeSSaGiNG STYLeSMy Profile

    1. tehr says:

      bila internet slow, tambah2 lagi la payah nak ke page unban comluv ni, bro

      1. bookmark jew terus page dia 2.. :)

        1. tehr says:

          begitulah sepatutnya, johari
          lupa pula nak taip dalam entri :D
          terima kasih

    2. RedBoys says:

      gitu ke? baru tahu ni. hehe.
      RedBoys baru je tulis kisah Ini Jumlah Komen SayaMy Profile

      1. gayahspears says:

        aku pon baru tau ni red..hahaha

      2. tehr says:

        macam tu la gayanya, red

        1. suri says:

          ada tapi can ko jer huuu

    3. Hadi Rofiee says:

      Terima kasih kerana maklumat ini. Aku juga pernah mengalaminya.
      Hadi Rofiee baru je tulis kisah Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanyaMy Profile

      1. tehr says:

        sama2, bro

  2. Afiq Bukhari says:

    huhu tak tahu lah plak apa masalahnya sebab tak pernah pakai comment luv ni :)

    1. tehr says:

      baca apa kata kaizen kat atas

  3. padin says:

    yup, tak pernah tahu pasal tak pernah guna,
    tapi mungkin berguna untuk akan datang,
    terima kasih berkongsi,
    padin baru je tulis kisah Kelebihan Blog ReviewMy Profile

    1. tehr says:

      comluv ban url blog pengomen, bro
      bukan blog yang mahu dikomen

      1. padin says:

        oh, ok.. paham.. masa dulu berminat juga intensedebate pasal ade comluv, tp macam serabai berbanding disqus..
        padin baru je tulis kisah Tips Persediaan KahwinMy Profile

  4. Kakcun says:

    naik cemas saya hari tu.

    1. tehr says:

      sama juga dengan saya
      kali pertama dapat mesej tu memang cemas :D

  5. MDHAFiZ.NET says:

    wow.. nice turotial ya.. :)

  6. zik says:

    pernah juga terjadi… banyak kali…. unban jer.. habis cerita… kdang2 rss kalau ada prob…tak detect new post… huhu..
    zik baru je tulis kisah Pencipta tulisan braille- dan asal-usulnyaMy Profile

    1. tehr says:

      zik, adakah rss tak detect sebab line slow?

    2. dnoBiz says:

      betul tu Zik,
      kalau unband pun tak jalan kena cek rss feed
      dnoBiz baru je tulis kisah Pengedar dadah – Jual dadah Tepi surauMy Profile

  7. toyol says:

    memang TK xphm apa2..
    blog TK xde mende2 ni..
    toyol baru je tulis kisah MAKANAN YANG DIIKTIRAF SEBAGAI SAMPAHMy Profile

    1. tehr says:

      TK perlu ambil tahu gak
      sebab TK pun pengguna comluv
      mana tau satu hari nanti, url blog TK ‘toyolkiut’ tu kena ban

  8. deCrewz says:

    He3… Baru nak wat tutorial ni…ngeee. Thanks for sharing. Sebelum ni Jai guna BS, bila tukar kepada WP, nak guna URL baru, dah x blh,’no last post reeturn’.. Cari punya cari jumpa jugak akhirnya. Skrg tgh kaji, napelah blh diorang band URL tu…

    1. tehr says:

      url post terakhir decrewz tak nampak pun kat komen ni
      sengaja tak mahu tunjuk atau memang kena ban?

  9. zulkbo says:

    salam..
    saya ingatkan saya sorang je kena..
    saya harung je..tanpa meninggalkan
    URL entri terbaru saya..apa pun
    thank..baru saya tahu..sebenarnya
    saya pun ada akaun comment love
    saya gunakan di blogspot blog saya
    yang lain..sayang nak bawa ke zulkbo
    dot com sebab komen lama nanti
    hilang kan..?
    zulkbo baru je tulis kisah Hanis Zalikha Yang ManjaMy Profile

    1. tehr says:

      salam
      masa saya pindah dulu, kawan blogger yang buat
      dan katanya komen lama dari blogspot tak dapat dipindahkan
      apa nak buat, bro. terpaksa juga lupakan komen yang lama tu :D

      1. suri says:

        itu yg tak mau degar tuh huuu

  10. akubiomed says:

    Biasa juga terkena memang leceh terpaksa pergi unban. Kadang-kadang comment luv datang angin sengugut pula kalau line broadband tengah slow memang masalah
    akubiomed baru je tulis kisah 4 TIPS utama untuk tingkatkan TRAFIK ke blog andaMy Profile

    1. tehr says:

      nasib je belum kena angin ahmar
      hehehe

  11. bisk says:

    bagi pengguna commenluv nih info memang yang terbaik dari ladang blogger…jadi takyah kalut atau gabra lepas nih.hihi
    bisk baru je tulis kisah ucapan terima kasihkuMy Profile

    1. gayahspears says:

      betoi tu bisk… kalo kalut jd huru-hara lak..huhu

      1. tehr says:

        yups,
        jangan buat huru hara dalam diri sendiri

    2. tehr says:

      yups, tak payah kalut apa
      unban je :D

  12. RedBoys says:

    benda ni pernah terjadi pada blog aku tu. tetapi nasib baik dh ramai yg post pasal benda ni. terus je buat dan dh elok balik. hehe. perkongsian yg lengkap.
    RedBoys baru je tulis kisah Ini Jumlah Komen SayaMy Profile

    1. tehr says:

      tak berapa nak lengkap juga ni, red
      komen kawan2 yang melengkapkannya
      terima kasih kepada semua

  13. Seri Bahasa says:

    nak tanya ni..apa kelebihan menggunakan ComLuv berbanding guna kotak komen yang dah sedia ada?
    Seri Bahasa baru je tulis kisah Panduan Menukar Blogspot Ke Domain Dot ComMy Profile

    1. tehr says:

      comluv memberi backlink kepada blog pengomen, seri
      komen biasa blogspot membuat link kepada profile pengomen

  14. gayahspears says:

    patotlah… aritu da nk tny bro tp segan..huhu..
    nice info…

    1. tehr says:

      tanya je, gayah
      tak perlu nak segan2
      kawan2 blogger kita ni memang mesra pengguna :D

      1. gayahspears says:

        huhu.. pasni takmo segan2 dgn bro da… sudah mesra kan :D hihi

  15. sangilapi says:

    ni lah perkara yang menghantui aku selama ini,tiada kesempatan nak buat siasatan :)

    *aku boleh lupa pulak username dan password tu :(*
    sangilapi baru je tulis kisah bengkel blackberryMy Profile

    1. tehr says:

      lupa? payah tu, bro
      rasanya boleh tanya comluv atau minta reset
      [tapi aku tak pasti, sebab belum alaminya]

  16. Affan says:

    tutorial yg berguna bagi sesiapa yg ada masalah.
    maaf, saya pun kurang pasti kenapa kena ban url
    Affan baru je tulis kisah Tips menghalang komen spam tanpa menggunakan pluginMy Profile

    1. tehr says:

      ada beberapa orang kawan kita dah berikan sebab kena ban
      tapi nasib juga senang nak buat unban :D

  17. mie says:

    mudah!!!
    nasib baik xkena ban..
    hihihi
    mie baru je tulis kisah Teknik Senaman Yoga Star WarsMy Profile

    1. tehr says:

      sediakan payung sebelum hujan, mie

  18. serol says:

    tak pernah lagi kena ban.. tapi mmg perlu register dekat com luv dulu, baru cepat feed keluar untuk entri baru. kalau tak kena tunggu lebih kurang sehari kot baru dia refresh feed..

    so, kena daftar la.(bagi yg tak tahu) :D
    serol baru je tulis kisah I got free t-shirt from altimet!My Profile

    1. tehr says:

      yups
      banyak kelebihannya kalau daftar

  19. cikmin says:

    kalau dah register dengan comment luv kita boleh pilih antara 10 last post..untuk dipamirkan.. :)

    1. tehr says:

      betul tu, cikmin
      salah satu kelebihan comluv ni

  20. cikmin says:

    tgk tu…tadi kena ban lagi…lepas dah unban…nk pilih post mana nak letak kat komen ni…hihihi…
    cikmin baru je tulis kisah Prestasi Blog CikminCom December 2010My Profile

    1. tehr says:

      hehehe
      kadang2 memang macam ni la
      tak ada trik ke agar tak kena, cikmin?

  21. syamila says:

    camtu rupanya..ingat kan error pasal ape…
    syamila baru je tulis kisah Keputusan – Pemenang Syamila’s GivewayMy Profile

  22. Ismail N says:

    Hajat hati nak tolong bagi pendapat.. he he Tapi sendiri pun tak pakai comment luv. Nasib baik technician Teh Ramuan ramai.. Harap2 settle sudah. :D

  23. mijie says:

    aku pun selalu kena, biasanya sebab comluv ingat kita nak spam bila buat komen banyak2

    kadang2 mslh ni sebab feedburner kita ada mslh
    mijie baru je tulis kisah Apakah faktor anda menjadi subscriber blogMy Profile

  24. [...] masih juga aku seronok walau pun tak menang apa2 kalau menang, lagi la… hehehe tehr recently posted..ComLuv No Last Blog Post To Return [...]

  25. dnoBiz says:

    aku pun selalu kena macam ni :D
    dnoBiz baru je tulis kisah Penghulu segala Hari – Kehebatan hari JumaatMy Profile

  26. kakyong says:

    pernah juga terjadi..
    just buat apa yg tehr ckp tu la..
    kakyong baru je tulis kisah Pemenang Teka ikan My Profile

  27. padin says:

    dah banyak kali buat ikut langkah ni, tapi ada masalah lain plak, katanya error kat feed plak, fed up dah aku,

  28. Hafizul says:

    Huhu..mujurlah saya tak ada maslah bila singgh mengomen di blog in..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah SupriseMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun