Neymar vs Messi

neymar-da-silvaBenarkah Neymar da Silva lebih bagus berbanding Lionel Messi? Entri ni aku sengaja nak menyakat peminat-peminat Neymar yang ada di Malaysia. Neymar dari Brazil sementara Messi dari Argentina. Nampak seperti Brazil lawan Argentina pula.

Pele pun satu hal dah cucuh api. Katanya Neymar lebih bagus daripada Messi. Korang peminat Neymar cuba tengok gambar kat bawah ni elok-elok. Calon untuk merebut FIFA Ballon d’Or 2011. Korang nampak gambar Neymar? Tak ada, kan?

pemain-terbaik-lelaki

Kalau korang kata Cristiano Ronaldo lebih bagus berbanding Messi mungkin boleh diterima. Korang perlu tunggu akhir tahun depan untuk bandingkan Neymar dengan Messi atau dengan Ronaldo. Atau pun tahun lagi satu. Mungkin juga pada piala Dunia FIFA 2014 nanti.

bagus neymar daripada messi
ronaldo senyum nampak gusi
menggaru kepala pula si xavi
belum ketika dibanding begini

Apa pun sama-sama kita tengok apa jadi Santos vs Barca berebut Juara Piala Dunia Kelab FIFA nanti. Jangan marah, hah…

TehrDemikian kisah 'Neymar vs Messi' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


21 Comments

  1. yas says:

    Hahaha…aku pasti Messi lagi bagus dr …errr pe nama mamat tue ekkk…hehehehe
    yas baru je tulis kisah Masa Tambahan Bila Jadi Seorang BloggerMy Profile

    1. tehr says:

      mamat tu nama neymar, bro :D
      dia memang bagus sebagai bintang baru naik

  2. chii says:

    err..baiklah..chii x berapa kenal pun dengan mereka2 yg cikgu sebutkan di atas..
    chii baru je tulis kisah Jawapan Kepada PersoalanMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      tak apa, maian oranglelaki ni, chii

  3. ohcikgu says:

    ramai vote untuk messi nampaknya..
    ohcikgu baru je tulis kisah Datuk Lee Chong Wei tewas lagi..My Profile

    1. tehr says:

      si neymar baru nak naik je ni
      peminat belum cukup ramai nak lawan messi

  4. neymar..sikit lagi jadi myammar … saya pun kurang arif pasal nama pemain nie… he.he.he
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua menghilangkan kedut di bawah mataMy Profile

    1. tehr says:

      bintang baru naik dan sedang mencipta nama ni :D

  5. oh tidak mungkin.. jangan la compare Neymar dengan Messi hhha.. I vote Messi lagi bagus :p
    sabree hussin baru je tulis kisah Berhenti Kerja Sekarang! Siapa Berani?My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      aku memang tau ramai yang akan pilih messi

  6. floyd says:

    Pele mestilah pilih (kasih) Neymar, biasalah tu.

    Takpe kita tunggu keputusan nanti. ..Ballon d’Or

    Tpi kalau Neymar pegi MU okay gak tu!
    floyd baru je tulis kisah Water Before BedtimeMy Profile

    1. tehr says:

      rasanya mu akan buat tawaran juga tu nanti

  7. zulkbo says:

    salam..
    Neymar da Silva bintang
    baru yang bersinar..boleh menjadi
    saingan Messi dan Ronaldo
    zulkbo baru je tulis kisah Bagaimana Mendapatkan Baucar Buku RM 200 Sempena Budget 2012 ?My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      memang begitu la nampaknya
      tapi masih perlu masa
      lagi pun dia masih kurang pengalaman

  8. richard alek says:

    bayangkan messi dan neymar bermain utk 1 pasukan…. dunia bola sepak pasti bergoncang

    1. tehr says:

      mungkin juga tu
      neymar ni pun main kat sayap
      sesuai sangat

  9. Wan Perlis says:

    neymar harus keluar dari liga brazil dan ke epl
    baru boleh nyerlah

    1. tehr says:

      betul3x
      boleh juga ke man utd :D

  10. Ad-Dien says:

    hehe…messi …saya fans messi..hhehe
    Ad-Dien baru je tulis kisah Asma’ binti ‘Umais, Rela Berhijrah Kerana AllahMy Profile

  11. titan says:

    tak leh. neymar lom layak lagi.
    messi tetap kacak dimata aku. haha..
    titan baru je tulis kisah Evolusi Sinar Niaga 2011My Profile

  12. dari gudang membawa barangan
    untuk di jual di seri menanti
    Jagoan Messi bukan sembarangan
    kita tunggu lihat lah nanti

    bertemu jodoh awang daik
    berkawin pula dengan si Effa
    messi pemain bola terbaik
    pasti merebut piala FIFA

    Maaf lama tak singgah sini sebab saya cuti panjang
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip pilih sport rim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun