Nazmi Faiz, PKNS FC Dan FAM

Tersebar berita dan termeterai perjanjian, pemain muda negara, Nazmi Faiz Mansor, 19, kini sah meninggalkan kelab Portugal, S.C Beira-Mar selepas 7 bulan berada di sana. Nazmi mengikat kontrak selama 3 tahun dengan PKNS FC.

Lupakan apa kata peminat, apa kata pegawai, apa kata ejen dan apa kata jurulatih Harimau Muda A, Ong Kim Swee mengenai kepulangan Nazmi tanpa pengetahuan FAM ini. Sekarang kita tunggu apa kata FAM.

nazmi faiz mansor

Musim perpindahan dan pendaftaran pemain baru telah tamat dan akan dibuka kembali pada April nanti. Kita tunggu sahaja apakah FAM akan memberi kebenaran atau tidak memberi kebenaran untuk Nazmi beraksi di Liga Super 2013.

Aku sememangnya tidak arif mengenai peraturan FAM tetapi aku harap FAM akan membuat keputusan mengikut peraturan yang ada.

TehrDemikian kisah 'Nazmi Faiz, PKNS FC Dan FAM' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


23 Comments

  1. akubiomed says:

    Kalau ikutkan rasa kerugiaan apabila melepaskan peluang beraksi di luar negara. Beliau perlu mencontohi Zulfahmi pelumba Moto3 negara yang berjaya mengharumkan nama di sukan MotoGP.
    akubiomed baru je tulis kisah Jom sertai contest ” Destinasi Percutian Melastik Bintang “My Profile

    1. zool says:

      betul tu.. rugi bila disia-siakan peluang..
      kalau bermain kat luar beliau akan bersaing dengan yang lebih baik dari segi fizikal dan mental.
      zool baru je tulis kisah Kereta Ferrari untuk budak botakMy Profile

  2. titan says:

    apapun..aku harap dia main lagi bagus lepas nih..
    titan baru je tulis kisah 10 Blogger Terbaik Malaysia.My Profile

  3. Wan Fauzi says:

    masih muda lagi dan masih banyak lagi peluang…
    Wan Fauzi baru je tulis kisah Revolusi IRAQMy Profile

    1. zool says:

      susah bro…peluang main kat luar bukan selalu dapat..
      dulu akmal rizal mula dari belasan tahun.. tapi nasib dia tak baik.. kelab yg diwakili bangkrupt dan dia pulang ke malaysia. mula2 dia main kat malaysia memang nampak perbezaan tapi lama kelamaan skill dia hilang bila bermain dengan team tempatan..
      zool baru je tulis kisah Kereta Ferrari untuk budak botakMy Profile

      1. azwan says:

        betul zool.
        akmal hilang sentuhan hebatnya sebab bermain dalam liga malasyia. liga kita bukan kompetetif sangat. masa tu lak FAM buat peraturan tak boleh guna pemain import dalam liga malaysia

        lagi satu masa zaman akmal dia uruskan sendiri dengan bantuan FAM, dia tidak ada ejen. bila tidak ada ejen ni susah.
        ejen boleh carikan kelab yang terbaik untuk pemainnya
        azwan baru je tulis kisah Misteri Kepulangan Nazmi FaizMy Profile

  4. Sharafie says:

    alah FAM tu langgor kan aje..hahaha..Ada rezeki tak kemana la tu.
    Sharafie baru je tulis kisah Kawasaki ER6N 2012 Kisah Gadis CunMy Profile

  5. Travel-Zoom says:

    kepulangan nazmi akan merancakkan lagi liga super malaysia…
    terbaik la nazmi…
    Travel-Zoom baru je tulis kisah Cheap One Way Flights For Smart TravelersMy Profile

    1. nazray says:

      betul2, tengok macam mana perginya pkns nnt :)
      nazray baru je tulis kisah Pengalaman memiliki sebuah gitar akustik.My Profile

  6. maza says:

    maza harap bakat yg dia ada tidak dibazirkan begitu sahaja..

    huhuhu..
    uhuk!
    maza baru je tulis kisah Sagon Menjadi WarisanMy Profile

  7. mie says:

    kadang2 fikir rugi..
    kadang2 fikir untung…
    yang penting semangat kesukanan terus ada..
    ehehee
    mie baru je tulis kisah Restoran Halal Di Universal Studios SingaporeMy Profile

    1. zool says:

      rugi tu memang confirm bro.. sebab nak bawa ke sana tu ada bantuan dari FAM, Ong Kim Swee dan lain2..
      ini sedikit sebanyak memberi impak kepada pemain muda lain yang nak ke luar melalui bantuan FAM
      zool baru je tulis kisah Kereta berhenti tengah jalanMy Profile

  8. Susah nak komen sebab Nazmi pon tak terus terang sangat tentang sebab kepulangannya. Harap-harap ada sebab yang baik dan bukannya sebab gagal menyesuaikan diri dengan suasana di sana.
    Apa-apa pun musim ni main utk PKNS dulu. Kalau cemerlang, boleh lah join Darul Takzim musim depan he he…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Election Is Coming And I’m Switching Off My FBMy Profile

    1. fiezaradzi says:

      sbb tu pkns cepat2 surh sign, takut2 peluang diambil org lain.. hehee.. agaknya..

      tuan punya badan pun tak komen lebih2.. so, jgn le kita yg buat spekulasi.. hhihi
      fiezaradzi baru je tulis kisah IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013My Profile

  9. Bro Zulkbo says:

    salam..
    tak pasal jadi kontroversi
    pulak budak sorang nih..
    harapan bakat beliau
    tak tumpul
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Bilik Hotel Termahal Di Dunia (Gambar)My Profile

  10. azwan says:

    kalau boleh kita nak Nazmi buat sidang media dan mejelaskan hal yang sebenar. selagi tak ada jawapan, selagi itu masih lagi menjadi misteri
    azwan baru je tulis kisah Misteri Kepulangan Nazmi FaizMy Profile

  11. fiezaradzi says:

    lau ikutkan mmg rasa rugi dia tinggalkan kelab tu, tpi tak tahu citer di sebaliknya..

    apa pun, harap keputusan nazmi utk balik, memberi peluang yg llebih baik utk dia..
    fiezaradzi baru je tulis kisah IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013My Profile

  12. suri says:

    sy doakan agr dia dpt tempat yg terbaik nnti.amin
    suri baru je tulis kisah Banyak Makan SabarMy Profile

  13. segalabenda says:

    mungkin beliau tidak boleh survive di barat kot..lagipun dia masih budak lagi
    segalabenda baru je tulis kisah Pertandingan Fotografi Segalabenda.com Bulan FebruariMy Profile

  14. papa mifz says:

    sebab utama dia tinggalkan kelab portugal tuh dia seorang jer tau kan…hmm..tapi pada PM agak rugilah dia lepaskan peluang beraksi di luar negara…
    papa mifz baru je tulis kisah Komen Dapat FM, Komen Dapat FMMy Profile

  15. effort lab says:

    Mungkin sana susah nak survive kot. nak makan satu masalah, nak solat lagi la. kat malaysia ni ada azan pun terskip2 solat, kalau kat luar negara tak tau bila subuh bila maghrib.
    effort lab baru je tulis kisah Lagu Lucah Bruno Mars – Locked Out Of HeavenMy Profile

  16. hairulafiz says:

    ntah apa yg difikirkan kat dalam otak dia, peluang yg ada disia-siakan
    hairulafiz baru je tulis kisah Kelebihan pokok KantanMy Profile

  17. yas says:

    Ada sesuatu yg dia masih rahsiakan tue….apapun kena hormat gak ngan kehendak peribadi dia….klau hati dh taknak, suh pi pun silap2 lagi hancur jadi bakat budak nie…
    yas baru je tulis kisah AL FATIHAH – Ezmi Mad Jan Telah Kembali Ke RahmatullahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun