Nazmi Faiz Mansor vs Baddrol Bakhtiar

Antara gol Nazmi Faiz Mansor dengan gol Baddrol Bakhtiar yang mana korang lebih suka? Kedua-dua jaringan ini banyak dibincangkan oleh peminat bola sepak di negara kita.

jaringan-nazmi-faiz-mansor

penalti-baddrol-bakhtiar

Jaringan jarak jauh Nazmi Faiz ketika Harimau Muda [U23] tewas 2-3 kepada Bahrain dalam kempen Kelayakan Olimpik London 2012, dipilih oleh peminat sebagai jaringan ke-7 tercantik di dunia pada minggu lepas.

Jaringan penalti Baddrol Bakhtiar pula memberikan Malaysia pingat emas bola sepak Sukan SEA 2011, Indonesia.

Aku nampak, gol cantik Nazmi memberikan harapan kepada kita untuk ‘berkokok’ di pentas Asia dan dunia dalam tahun-tahun mendatang. Sementara gol tak cantik Baddrol Bakhtiar pula memberikan semangat Malaysia Boleh kepada kita semua.

Apa ko melalut ni Mr Tehr? :D

TehrDemikian kisah 'Nazmi Faiz Mansor vs Baddrol Bakhtiar' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


22 Comments

  1. padin says:

    hehe.. aku akui jugak, gol Nazmi tu cantik.. gol Van Persie baru – baru ni masa lawan Everton pun cantik juga, half-volley with first timer shoot.. :D
    padin baru je tulis kisah Apa Yang Di Cari?My Profile

    1. tehr says:

      gol van persie tu tak pulak aku nengok :D

    2. Persada says:

      Wan Parsi tu skuad red warrior ke Bro Padin ehehehe
      Persada baru je tulis kisah Tanda Tanda Diabetes – Kesan tanda diabetes dari awalMy Profile

      1. tehr says:

        hajat nak beli juga tu, bro
        tapi tak tahu siapa nak bayar gaji dia

  2. Norizwan says:

    gol faiz memang cantik…menjadi penuh perhatian seluruh dunia…tercatat kat wikipedia tu….
    Norizwan baru je tulis kisah Kisah janggut di zaman Rasullullah S.A.WMy Profile

    1. tehr says:

      harap2 dia dapat buat lagi gol macam tu nanti

  3. yas says:

    Aku setuju jugak…jaringan Nazmi tu mmg cantik giler ahh…bangga sbb ada player mesia yg mampu buat jaringan cantik gini dan diperkatakan diseluruh dunia!!!
    yas baru je tulis kisah Lembaga Aneh Panjat Pokok Gaharu.My Profile

    1. tehr says:

      aku pun tak sangka dia akan lepaskan rembatan jarak jauh tu

  4. LadyBird says:

    yes.. Malaysia BOLEH!!!!
    LadyBird baru je tulis kisah Ujikaji Radiasi Telefon Bimbit Terhadap Telur MentahMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      semangat harimau malaya

  5. titan says:

    hem..bagi aku dua-dua cantik. dua-dua dalam kelasnya tersendiri.
    titan baru je tulis kisah Hutang PTPTN dah nak habis.My Profile

    1. tehr says:

      yups
      ada kepentingan dalam cara masing2

  6. maza says:

    ..maza mengira yg menang aje, boleh?

    ahaks.. hehehehe
    maza baru je tulis kisah Selepas maza kini emak pula…My Profile

    1. tehr says:

      itu la kesudahan yang semua orang mahu
      termasuk aku gak

  7. Persada says:

    kalau dari segi cantik, gol Faiz lebih cantik, tapi gol baddrol lebih nostalgia..
    Persada baru je tulis kisah Pencegahan Penyakit Jantung – Tujuh tip jantung sihatMy Profile

    1. tehr says:

      kesudahan dengan kemenangan juga yang utama

  8. ohcikgu says:

    tak dinafikan..memang lawa tendangan jarak jauh nazmi. :)
    ohcikgu baru je tulis kisah Harimau Muda vs Sydney FCMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      aku memang setuju tu

  9. ahmad kamil says:

    Apa pun FAM telah berjaya melahirkan pemain berbakat.

    Syabas buat FAM Khasnya dan Malaysia amnya.
    ahmad kamil baru je tulis kisah Pertabalan Sultan Kedah sebagai Yang Di Pertuan Agong ke-14My Profile

  10. kakyong says:

    bagus & syabas utk pemain muda tu.. harap2 lepas ni, kena luangkan masa belajor & tahun depan tak miss SPM…

    dia memang bintang yg bakal menyinar.. tp kelulusan akademik juga perlu utk diri dia… kan cikgu..?!
    kakyong baru je tulis kisah Contest & Giveaway Ibu SIhat Anak RiangMy Profile

  11. levelsatu says:

    harap dia buat gol macam tu banyak kali. hehe..
    levelsatu baru je tulis kisah 2 Sahabat dihukum gantung sampai mati akibat edar Dadah jenis Methamphetamine.My Profile

  12. Ad-Dien says:

    ke tujuh tercantik dunia?yeke??katne nak tengok tu?

    tahniah malaysia !
    Ad-Dien baru je tulis kisah Siapakah Al-Firqotun Najiyah (Golongan yang selamat)?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun