Nayati Shamelin Moodliar Diculik

Sedang berehat-rehat petang tadi Mr Tehr terima satu sms daripada Celcom. Selalunya bila dapat sms daripada Celcom mesti tak lain dari sms minta hutang. Hehehe. Tetapi sms kali ini lain, mengenai seorang budak lelaki, Nayati Shamelin Moodliar yang diculik.

nayati shamelin

Pelajar lelaki ini merupakan anak sulung pasangan warga Belanda, berumur 12 tahun dan belajar di Mont Kiara International School. Penculikan dikatakan berlaku di depan sekolah berkenaan.

nayati shamelin moodliar

Payah ni macam ni kalau anak-anak nak ke sekolah juga dah tak selamat. Mr Tehr harap budak lelaki Nayati Shamelin Moodliar akan segera kembali ke pangkuan keluarga. Kes macam ni boleh buat orang ramai tidur tak lena. Bila tak cukup tidur nanti, banyak pula penyakit yang mahu singgah. Susah.

TehrDemikian kisah 'Nayati Shamelin Moodliar Diculik' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


46 Comments

  1. Mus says:

    saya pun baru dapat sms tu juga..
    kenapa budak hilang yang lepas-lepas tak dihebahkan sebegini?
    Mus baru je tulis kisah Video Kemeriahan Persembahan Tarian Di Atas LepaMy Profile

    1. Ladfe Amir says:

      nampaknya ada usaha dari pihak telco untuk membantu
      Ladfe Amir baru je tulis kisah Gembira Tidak TerkataMy Profile

      1. tehr says:

        Satu usaha yang baik
        Dan salah satu langkah promosi juga ni

  2. azura says:

    saya pun dapat cikgu…bagud khidmat masyarakat celcom
    azura baru je tulis kisah Puan Fasha SandhaMy Profile

    1. tehr says:

      Yups
      Moga2 khidmat telco lain juga turut serta

      1. suri says:

        mmbantu selagi terdaya

      2. chii says:

        celcom je kot..maxis xde pun
        chii baru je tulis kisah Biar Pecah Di PerutMy Profile

  3. Ladfe Amir says:

    telco warna hijau tak htr msg mcmni setakat ni.

    harap kanak2 tu berjaya ditemui dgn selamat
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Gembira Tidak TerkataMy Profile

    1. tehr says:

      Harap sangat la budak ni kembali kepada mak ayah dia

      1. suri says:

        kita mengharapkan bgtulah…

  4. titan says:

    aiseh,.budak kacak kena culik plakk..
    titan baru je tulis kisah Menjadi tunangan orang..My Profile

    1. tehr says:

      budak lelaki kacak ni
      harapnya dapat ditemui segera

    2. Mus says:

      patut wife saya pun ada tanya,
      “abang ada tengok budak kacak kena culik?”
      ingatkan titan yang kacak tu..
      hihihi..
      Mus baru je tulis kisah “Tiada Seuniknya” Tema Pertandingan Fotografi Sempena Pesta Kaul Mukah 2012My Profile

      1. suri says:

        haa.. biar benar dah tua2 ken aculik gak hurm..

        pstt kesian tgok kluga dia merintih duka ;(

  5. iza says:

    Assalam..
    Kenapa saya tak dapat sms tu pun? guna celcom jugak..
    Bahaya ni, depan sekolah pun dah tak selamat. Nampak gayanya nak kena pi tunggu anak awal dari waktunya la supaya nampak keluar dari pintu kelas dan terus masuk kereta…
    iza baru je tulis kisah Gambar Bersih 3.0My Profile

    1. tehr says:

      Memang merisaukan ibu bapa ni, iza
      Tambah lagi kalau dua2 bekerja

    2. mie says:

      sama la, xadapat juga sms..
      tapi risau juga rasa ni..
      heehhee
      mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #11 Star CruiseMy Profile

  6. akubiomed says:

    Saya ada menerima SMS yang sama dari pembekal komunikasi Celcom.
    akubiomed baru je tulis kisah Pasukan celoreng hijau beraksi di padang bersih.My Profile

    1. tehr says:

      Memang bagus cara macam ni
      Membantu apa yang terdaya

  7. MDHAFiZ.NET says:

    baru tau dr facebook.. . celcom xde pulak hantar sms.. mgkin sbb sy kan seberang laut kot.. . semoga Tuhan mudahkan usaha..
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Malaysia Vs Sri Lanka 2012 (International Friendly Match)My Profile

    1. tehr says:

      Harapnya begitulah, bro
      Kembalikan kepada keluarga

      1. suri says:

        sy ada baca melalui akhbar sahaja pani bukan takat risau ank2 girl sahaja malah anak2 llki perlu di pantau sepenuhnya

  8. Ada gak terima SMS, 1langkah yg baik, jgn asyik Nk kaup untung jek, buat kebajikan gak, Hee

    Mg budak tu dijumpai kembali, seram skang ni, mcm2.. Ni hr2 dok pesan ngan anak, abes skolah, jgn keluo pagar, tunggu smpi acik tu dtg amik, tp hati tetap riso, hukk
    Melatiqistyna baru je tulis kisah The Avengers – 3DMy Profile

    1. tehr says:

      Kes culik depan sekolah memang merisaukan
      Anak2 pastinya tiap hari ke sekolah
      Risau sungguh

  9. betul. aku saya pun dapat sms ni tengah malam semalam. semoga berjaya dijumpai :(

    1. tehr says:

      Moga2 begitulah hendaknya

  10. zulkbo says:

    salam..
    memang sedih dan simpati
    pada keluarga mangsa..cuba
    membayangkan kita di tempat
    mereka :(
    zulkbo baru je tulis kisah Penamat BERSIH 3.0 Bila Polis Dibelasah (Gambar)My Profile

  11. Norizwan says:

    saya 2 kali dapat sms seperti ini…dari celcom dan nur alert….kes culik depan sekolah memang merisaukan….
    Norizwan baru je tulis kisah KFC diarah bayar keluarga mangsa RM25 JutaMy Profile

    1. suri says:

      cam ni ibu bapa kene turun dir kereta htr anak smpi ke ke tempt duduknya..klu depan gate depa sempat lagi bt kerja

  12. zool says:

    Harap2 dapat diselamatkan..
    Sekarang ni memang tak selamat.
    Tak boleh biarkan anak keluar seorang diri
    zool baru je tulis kisah Menonton filem Avengers di wayang Golden Screen Cinemas(GSC) Jusco AEONMy Profile

    1. suri says:

      mmg bro baik anak dah masuk 4 ke 5 tahu walau 7 ke 8 tahun sy rasa belum merasa ykin bila nak suruh merka bt pekra2 yang agak merungsingkan hati seorang ibu…

  13. Amirez says:

    tak dapat pula SMS ni. tapi pernah dapat info melalui fb pasal kes culik ni. dari dulu sampai sekarang tak pernah aman dengan kes culik depan sekolah. harap2 semua mangsa culik dapat diselamatkan
    Amirez baru je tulis kisah HibernasiMy Profile

  14. yas says:

    Memacam dunia sekarang…agak bahaya tuk anak2 bila kita agak terleka sedikit…jenayah ada dimana2…..
    yas baru je tulis kisah BERSIH 3.0.. PESERTA DUDUK, AMAN ATAU GANAS?My Profile

    1. suri says:

      nak pi mana2 pikir berkali2 tapi klu tka pi mana2 nnti anak2 bosan.tpi mudah jer kita kena pantau mrka bila kita bwa mrk jln2..

      btw klu dha takdirkan hilang tu dah sedaya upaya menjaga gak mmg tu d seru dugaan dan ujian..mmg tak der satu ibu bapa pun sanggup anak depa hilang depan mata…walau sekelip mata huu…

  15. mmg kene bertindak cepat..pada ibu bapa juga kene pantau lokasi dimana anak2 berada..
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah ETP : NKEA SawitMy Profile

    1. suri says:

      no telefon polis jangan lupa nnti apa2 hal blh bt panggilan

  16. rahman says:

    patutlah nama dia pelik.. anak org belanda rupanya

    1. suri says:

      he nama lain dari lain..tak kan nama benda pulak heee

  17. mrs.yie says:

    comelnya budak ni..kena culik depan sekolah???? jaga tak ada ke?????
    mrs.yie baru je tulis kisah NOVEL-NOVEL KELUARAN PENERBITAN KAKINOVEL ADA DI KEDAI BUKU KUALA BERANG??My Profile

  18. mie says:

    alamak!!
    xtau plak..
    jangan dibawa ke siam sudah la..
    susah pula nak jupe nanti

    1. suri says:

      yg d bawa lari pun ada..yg melarikan dri mau ikut org pun ada..yg d culik pun ada huuu

  19. cik tom says:

    cik tom pun dapat sms tue..moga2 dpt jumpa..
    cik tom baru je tulis kisah Panduan Bisnes Cupcake dari Rumah Cara MudahMy Profile

    1. suri says:

      ya amin harpa2 bgtulah cik tom

  20. Merisaukan. Masih tak ada khabar kan!

  21. chii says:

    skrg ni..kat mana2 seperti x selamat da..eventho di sekolah..

    apa pn..semoga adik nayati dpt dijumpai
    chii baru je tulis kisah Biar Pecah Di PerutMy Profile

  22. zulkbo says:

    salam..
    masih tak jumpa kan budak nih
    kesian betul la..simpati buat ibu bapa
    yang pasti bersedih
    zulkbo baru je tulis kisah Semak Senarai Daftar Pemilih Tambahan Suku Tahun Pertama 2012My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun