Naik Turun Alexa Traffic Rank

Bagaimana cara mahu meningkatkan Alexa Traffic Rank blog? Pernah ajukan soalan begini kepada kawan atau pada diri sendiri? Sudah tahu caranya? Selama aku perhatikan pada blog Tehramuan.Com ini, Alexa Traffic Rank boleh ditingkatkan apabila blog sentiasa dikemas kini dengan entri baru.

alexa 407

Kedudukan terbaik tahun 2011

Kedudukan Alexa Traffic Rank terbaik ialah 407 di Malaysia. Blog Tehramuan mengambil masa yang lama juga untuk mendapat angka ini. Lebih setahun selepas berpindah ke WordPress. Masa ni aku memang sedang rajin dan tengah kemaruk tulis entri. Lagi satu apa yang aku perhatikan, Alexa Traffic Rank juga akan lebih meningkat bila ada orang review blog kita. Aku pula tak gemar nak minta kawan-kawan review blog pada laman Alexa tu. Segan. :D

alexa 2231

Tehramuan.Com pada Oktober 2012

Paling teruk kedudukan Alexa Traffic Rank blog ini adalah 2231 di Malaysia. Aku sedar keadaan ini tetapi aku tak boleh nak buat apa. Waktu ini aku sibuk uruskan mak aku yang terseliuh sendi cabang paha sekitar Raya Korban tahun lepas. Tak sempat untuk menulis dan buat entri blog.

alexa 767

Tehramuan.Com pada Januari 2013

Hari ini Alexa Traffic Rank blog ini 139 508 dan 767 di Malaysia. Nampak masih jauh untuk mencapai kedudukan 407 tu. Memang perlu banyak berusaha lagi la lepas ni. Malangnya awal-awal tahun begini pun idea menulis seperti dah hampir kering. Entri ini adalah kerana aku tak tahu nak tulis apa-apa hari ini. He he he…

TehrDemikian kisah 'Naik Turun Alexa Traffic Rank' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


26 Comments

  1. hatiputera says:

    Boleh jadi stress kalau pikir pasal alexa nie.
    hatiputera baru je tulis kisah Traffic 1000+My Profile

    1. hafizmd says:

      Mmg kadang2 boleh pening jugak…hehhe
      hafizmd baru je tulis kisah Oh! Kontest & Pemenang Buku Perang Arab-Israel 1973My Profile

  2. kak ina kl says:

    wah tahniah..akak ni kemain susah nak turunkan ranking..

  3. Alexa ni bagi saya tak penting sangat. Terpulang kepada blogger tu, ikut selera masing-masing.
    Malaysia coin baru je tulis kisah Apa yang anda dapat dari hobi ini?My Profile

    1. Yup, bagi yg buat program klik2 mcm AdSense dsb. Yg lebih di fikirkan pula adalah untuk dapat kan CPC dan CTR yg tinggi. Traffic dalam lingkungan 6,000 PV dan Alexa around 900,000 pun ok kalau CTR tu tinggi. IMO :D
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Please Give Me A Job!My Profile

  4. muktasim says:

    hebat.. saya meang trafik rendah.. jadi tak dpt la nak merasa bawah 1k..
    muktasim baru je tulis kisah Program Modal InsanMy Profile

  5. Bro Zulkbo says:

    salam Bro..
    bila saya perhatikan blog anda dan blog saya
    lebih kurang sama pencapaian Alexa Rankingnya..
    sekejap naik dan sekejap turun..pernah nak buat
    entri sebegini lepas nih :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Skim Rumah Pertamaku (SRP) : Had Pendapatan Kini RM10 RibuMy Profile

  6. titan says:

    blog aku pun jatuh gak. haha..
    titan baru je tulis kisah Manipulasi dalam sesebuah ContestMy Profile

  7. Joe says:

    yup, ade gak yang cakap ranking Alexa boleh meningkat kalau selalu update blog.
    Joe baru je tulis kisah Review Buat Duit Dengan iPanel MalaysiaMy Profile

  8. semua ni memang susah nak jangka kan ? hihi.. ikut jugak berapa trafik yg masuk..tp entahlaa..
    syaifuddin alias baru je tulis kisah Vote Blog Syaifuddin Alias Dalam Social Media Week 2013My Profile

  9. yas says:

    ni kira okey la ni bro….blog aku tu lagi la tinggi alexia rank…..kedudukan kt mesia pun makan ribu2 lemon…..tu la tahun ni terget nak naikan balik….
    yas baru je tulis kisah Skim Rumah Pertamaku – Gagal Mencapai MatlamatMy Profile

  10. mie says:

    kena sentiasa maintain kot….
    bila rajin update, ok je alexa trafik ni..
    bila ditinggalkan, lain pula ..
    ehhehee
    mie baru je tulis kisah Tempat Menarik Di Melaka Bandaraya BersejarahMy Profile

  11. papa mifz says:

    kira hebat lah ranking cikgu tuh jika nak dibandingkan dengan blog den…huhu
    papa mifz baru je tulis kisah Sebelum dan SelepasMy Profile

  12. berita sini says:

    kene banyak belajar lagi ni dengan otai2 blogger..
    hehe…

    http://beritasini.blogspot.com/2013/01/5-artis-paling-kontroversi-2012.html
    berita sini baru je tulis kisah 5 Artis Paling Kontroversi 2012My Profile

  13. faris says:

    aku ni sampai berjuta rank alexa…bila tak tau nak main bawah 100 000….
    faris baru je tulis kisah Jersi baru pasukan liga super musim 2013My Profile

  14. padin says:

    hehee takpe, yang kering tu baki idea 2012 kot,
    heh heh heh

  15. Cik Siti says:

    Yakin boleh En Tehr…. Mesti boleh buat….
    Cik Siti baru je tulis kisah Bayu Kenangan Hilang Seri?My Profile

  16. Ladfe Amir says:

    alhamdullillah..ranking saya semakin mengecil. semalam sudah masuk dalam list 368k global 1.2k untuk ranking Malaysia.

    mungkin sbb saya rajin update blog kot
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Giveaway Contest Pengajaran Di Sebalik Kisah Lagi RM20 SahajaMy Profile

  17. Mus says:

    ranking dah jauh teruk bila slow blogging ni..
    Mus baru je tulis kisah Merakam Gelagat Manusia Di Pasar Tamu Tuaran, SabahMy Profile

  18. cik tom says:

    xpe nanti naikkan balik alexa blog ni..insyaAllah boleh!
    cik tom baru je tulis kisah Usahasama Tidak BerjayaMy Profile

  19. Hafizul says:

    Emm biasa la tu bro..nak maintain susah sgt..huhu
    Hafizul baru je tulis kisah Tingkap Terbuka, Cobaan Pencuri Masuk Ke RumahMy Profile

  20. de engineur says:

    apakata kita bertukar2 buat Review. He he he, ni dah jadi kes ‘tak segan’ meminta ni.
    de engineur baru je tulis kisah Top 10 longest insectsMy Profile

  21. donnyien says:

    hai bro,
    tahniah diatas pencapaian Alexa rank blog tehramuan.com yang sangat memberangsangkan. Blog saya juga mencapai AE di bawah 100k satu ketika dulu. Jika rajin update blog di tambah dengan pengisian yang menarik, AE blog juga akan menurun.
    donnyien baru je tulis kisah Impian baru seorang bloggerMy Profile

  22. effort lab says:

    bro tak payah susah-susah buat entri, buat pantun je. bila orang nak baca pantun, cari aje kat sini hehe
    effort lab baru je tulis kisah Pewarna Rambut – Color Bug oleh Kevin Murphy [4 gambar]My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun