Mimpi Yang Indah

Ada beberapa perkara yang perlu kita lakukan sebelum masuk tidur [selepas makan cupcake :D] dan menikmati mimpi yang indah. Pintu, tingkap dan jeriji perlu ditutup dan dikunci dengan sempurna. Padamkan alat-alat elektrik yang tidak digunakan. Kerjakan perkara-perkara wajib yang dituntut serta lakukan juga perkara-perkara sunat yang memang digalakkan. Pastinya jangan lupa cuci gigi sebelum tidur.

galaxy tab 7.0 plus

Kita hanya merancang dan Allah swt yang menentukan. Memang sangat digalakkan untuk kita membaca doa sebelum tidur agar diberikan mimpi yang indah sepanjang tidur kita. Bukankah mimpi yang indah itu juga satu daripada nikmat dunia untuk kita? Andai kata mimpi menjadi kenyataan nanti, pasti kita akan merasa hidup kita sangat gembira dan bahagia. Semestinya kita perbanyakkan syukur kepada Allah Yang Maha Pemurah.

Kalau pasti katakan pasti,
Tidaklah saya ternanti-nanti;
Kiranya mimpi biarlah mimpi,
Mungkin ternyata di suatu hari.

Selamat malam dan selamat bermimpi untuk semua.

TehrDemikian kisah 'Mimpi Yang Indah' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


23 Comments

  1. SukaShare says:

    Samsung Galaxy tab tu ke mimpinya? Macam dah jadi kenyataan je tu =)
    SukaShare baru je tulis kisah Cara Mudah Membangunkan Anak Anda Dari TidurMy Profile

  2. wah! apakah?? ini bukan mimpi. bulan dah jatuh ke riba dah ni.. hehe.

    selamat malam tehr. tgh2 malam je free. siang2 berbayar :D

  3. mie says:

    wah!!
    adakah mimpi itu menjadi kenytaan?
    ehehehheeh
    mie baru je tulis kisah Jom Makan Nasi Itik Roast KitchenMy Profile

  4. kulanz says:

    Samsung Galaxy Tab tu bukan lagi sekadar mimpi.. dah ada depan mata :)
    kulanz baru je tulis kisah Lelaki Kacak dan Gadis MelankolikMy Profile

  5. iAwani says:

    Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus ni adalah saingan terhebat buat Samsung Galaxy Tab 7.7 dan tiga lagi versi terbaru yang diperkenalkan, Galaxy Tab 2 7.0 .. Galaxy Tab 2 10.1 ..Galaxy Note 10.1 .. ketiga-tiganya pakai Android 4 ICS. Ini yang ditunggu-tunggu.
    iAwani baru je tulis kisah Android 4 ICS Hanya Dalam 8.5% Peranti SahajaMy Profile

  6. maza says:

    amvoiiii cikgu!!!

    itu bukan mimpi dapat Galaxy Tab, itu memang dah jadi kenyataan dah tu.. hehehhe

    tahniah cikgu!
    maza baru je tulis kisah Terpaksa menyembunyikan diriMy Profile

  7. Cik Siti says:

    kan best kalau mimpi yang indah itu akan menjadi kenyataan…

    Teringat pulak dengan lagu”umpama mimpi dalam mimpi”
    Cik Siti baru je tulis kisah Layan Lagu: Nothing’s gonna stop us nowMy Profile

    1. suri says:

      blh jer klu ada usaha heee..mmpi abak jadi nyata
      suri baru je tulis kisah Kita Pakaikan Dia BajuMy Profile

  8. shraqs says:

    Selamat dah tu… :)
    shraqs baru je tulis kisah Siri Pun Boleh Ubah Pendirian..My Profile

  9. adele says:

    nak satu bleh cikgu… :(
    adele baru je tulis kisah Lipas Terbang vs Lipas Biasa BiasaMy Profile

  10. dinar says:

    nampaknya samsung galaxy tab, dah jadi kenyataan tu….tahniah…mmg indah mimpi kalau mcm ni..hehe
    dinar baru je tulis kisah Emas dijangka mula melonjak minggu ini???My Profile

  11. suri says:

    telefon bimbit bau kodai
    suri baru je tulis kisah Temuduga Benar- Benar Menduga HatiMy Profile

  12. Norizwan says:

    saya ada gak mimpi nak dapat ni…last2 dapat tablet made in china hahahah….
    Norizwan baru je tulis kisah Katak Hidup Dicelup Pewarna Di ChinaMy Profile

  13. mimpi menjadi kenyataan ni.. :)
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Lelaki Kacak di Hati Izara AishahMy Profile

  14. Mus says:

    kita memang wajib berjimat.. membazir amalan buruk
    Mus baru je tulis kisah ‘Ikan Hiasan Kampung’ Hasilkan Pendapatan LumayanMy Profile

  15. fiezaradzi says:

    mimpi galaxy tab ye? hehe.. insyaallah, de la tu..

    mimpi indah leh buat mood indah berhari-hari..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Piala Thomas Malaysia Lawan Afrika SelatanMy Profile

  16. kakyon says:

    alahai! termimpi benda yg sama plak..hehe
    kakyon baru je tulis kisah sakitnya..tak tahan dah ni!My Profile

  17. akubiomed says:

    Macam sudah beli jer bro TehR? :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Happy birthday to me!!!My Profile

  18. zulkbo says:

    salam..
    wahh..murah rezeki..
    alhamdulillah..suka saya
    melihatnya..
    zulkbo baru je tulis kisah Gambar Aishwarya Rai Terkini Dah TembamMy Profile

  19. Mimpi galaxy… Ohh sunggoh indah :D
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Korean Movie – My WayMy Profile

  20. cik tom says:

    seronoknya..konpem tidur sampai termimpi2 guna galaxy tab ni..hehe
    cik tom baru je tulis kisah Pengalaman Hari Pertama MengajarMy Profile

  21. chii says:

    ni bukan mimpi indah lagi.tp mimpi yang mcm da jadi kenyataan je..ehehe
    chii baru je tulis kisah Pengalaman Bergelar BloggerMy Profile

  22. tepuk tampar merah pipi
    gaduh besar luar jangka
    bukan mimpi sebarang mimpi
    dapat rezeki tak disangka

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy repair door trim kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Repair Doortrim keretaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun