Meraba Dalam Komuter

Aku memang tak pernah ada pengalaman naik komuter sebab dekat-dekat sini tak ada perkhidmatan ni. Bila sesekali jalan-jalan berziarah ke ibu kota pun berkenderaan sendiri.

Tapi dengar ceritanya, ramai wanita yang menggunakan perkhidmatan ini sudah komplen. Dah rasa rimas dek kerenah dan sikap sebahagian warga asing yang suka suki mak ayah dia sahaja menaiki koc wanita. Nak kata tak pernah bersekolah atau tak tahu membaca, macam tak logik pula. Ni mesti jenis yang tak serik kena denda di sekolah ni. Dah la salah masuk koc, tangan pula sedap-sedap je merayap, meraba dalam komuter.

orang meraba dalam gelapladies only
dia meraba dalam terang
memang dasar otak bengap
elok saja dihantar pulang

orang sediakan koc lelaki
mereka masuk koc wanita
kalau dasar tak sedar diri
tak akan serik kena denda

Warga asing dari Indonesia, Bangladesh, Nepal, Vietnam dan Afrika memang suka naik bas dan komuter kerana tambangnya murah dan mudah. Kita pun bukan melarang atau marah mereka gunakan perkhidmatan ini asal sahaja tidak berbuat onar dan ambil kesempatan meraba wanita dalam komuter, kan?

Patutnya mereka ini dihantar kembali ke sekolah semula untuk tambahkan lagi pengalaman kena denda di sekolah. Mana tahu boleh jadi baik nanti.

TehrDemikian kisah 'Meraba Dalam Komuter' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


36 Comments

  1. adele says:

    itulah..alahai…diorg ni pulak yg terlebih gedik buat2 tersalah lah naik koc wanita..

    mmg geram je tengok diorang ni..nak je tny “ko ni pondan ke atau bodoh sgt tak pergi sekolah?
    adele baru je tulis kisah Double JeopardyMy Profile

    1. zulkbo says:

      tak baik panggil
      orang BODOH :(
      zulkbo baru je tulis kisah Orang Korea Pun Risau Dengan Nasib Tulisan Jawi Di MalaysiaMy Profile

      1. yas says:

        Ni kes dh tak bole tahan sabar la nih…hehehe
        yas baru je tulis kisah Seharian di Kuala Lumpur & Muzium TUDM Sg Besi – CNYMy Profile

    2. chii says:

      org x skolah pun..rasanya fahan kot..da sah2 gambar perempuan je kat koc tu..
      chii baru je tulis kisah Kerja KerjaMy Profile

  2. shraqs says:

    jarang2 je guna train ni, kecuali klau keluar masuk bandar ujung minggu p jalan2. Isu ni memang slalu je jd, apa taknya klau bersesak je memanjang. Kadang2 masalah ni timbul pun sbb mangsa raba diam je, klu dah dlm train ramai2 tu dia meraung ke, bg org lain maklum ke memang kena belasah cukup2 kot, baru persekolahan betul :)

  3. shraqs says:

    jarang2 je guna train ni, kecuali klau keluar masuk bandar ujung minggu p jalan2. Isu ni memang slalu je jd, apa taknya klau bersesak je memanjang. Kadang2 masalah ni timbul pun sbb mangsa raba diam je, klu dah dlm train ramai2 tu dia meraung ke, bg org lain maklum ke memang kena belasah cukup2 kot, baru persekolahan betul :)

  4. NikThoha says:

    Datang negara orang nak buat onar. memang tak patut betul.. kaum wanita kena lebih berhati2 agar tidak menjadi mangsa.
    NikThoha baru je tulis kisah Hargai Nikmat Masa LapangMy Profile

  5. kakyon says:

    takde pengalaman naik komuter lagi…
    tapi.. sakit hati dan geram sangat klau kena raba..rasa nk menjerit tapi x terjerit..sabar sajalah..
    buat orang yg suka meraba tu..hentikanlah tabiat buruk tu.dan taubatlah..
    kakyon baru je tulis kisah sepetang..bersama Dato’ Hassan AliMy Profile

  6. zulkbo says:

    Salam..
    ermm..rasanya mereka ni
    memang dah terdidik main masuk
    je..tengoklah di tempat mereka..
    naik keretapi pun sampai ke bumbung
    zulkbo baru je tulis kisah Orang Korea Pun Risau Dengan Nasib Tulisan Jawi Di MalaysiaMy Profile

  7. dinar says:

    selalunya dalam gelap kita teraba-raba,
    membuat kita tercari-cari,
    apa cerita depa ni masih meraba-raba,
    hilang pedoman, tak hormat diri sendiri..
    dinar baru je tulis kisah Emas dijangka "bullish" minggu depan.My Profile

  8. nurmisnan says:

    Aku rasa dah bertahun2 tak naik train LRT + komuter + star.
    Last aku naik pun masa kat UK.. windu jugak nak naik tapi
    memandangkan dah mcm tin sardin + mesra alam rambang
    maka di fikir2kan…

    Kalau kena kat aku rasanya meang penumbuk hinggap ke muka ler… hik3
    nurmisnan baru je tulis kisah Assaalamualaikum guys…My Profile

  9. yas says:

    kaki yg kemaruk seks je yg dok buat keje2 cm nih….dpt kita “kasi” je anu dia…hehehe
    yas baru je tulis kisah Seharian di Kuala Lumpur & Muzium TUDM Sg Besi – CNYMy Profile

  10. zool says:

    Dah lama tak gi KL.. tak de la nak naik komuter…………
    dan tak tau pengalaman tu
    zool baru je tulis kisah Pencapaian Januari 2012 dan perancangan Februari 2012My Profile

  11. Cik Siti says:

    pernah terjadi…. sebab itu Cik Siti kalau naik komuter suka bawa beg sandang…. letak buku dan fail… biar kembung macam tong dram…agak-agak main kasar Cik Siti tolak badan ke belakang…
    Cik Siti baru je tulis kisah Mungkin perasaannya…My Profile

  12. b3njy says:

    Aku pantang dengar ni … terbakar pula di dalam hati … (elahhh macam ko ni kuat sangat Benjy)
    b3njy baru je tulis kisah PASANG JERAT UNTUK DUIT ONLINEMy Profile

  13. b3njy says:

    Ini cerita benar ni … satu hari naik LRT Benjy kena raba dengan lelaki … MAK I ! … Benjy rasa macam nak belasah je … bila tengok muka cute senyum2 tak jadi pula nak belasah … (Maaf benjy bukan gay yer)
    b3njy baru je tulis kisah PASANG JERAT UNTUK DUIT ONLINEMy Profile

  14. Juan says:

    adakah kita marah kerana mereka meraba anak tempatan kita, hehehe
    Juan baru je tulis kisah ServerFreak.com Realiti @ MitosMy Profile

  15. rahman says:

    kalau nampak mereka tengah meraba.. campak ajer keluar dari komuter tu … baru puas hati
    rahman baru je tulis kisah Cina muslim juga sambut tahun baru cinaMy Profile

  16. floyd says:

    Dulu masa skolah, tiap2 minggu naik bas dari puduraya ke kajang; saya tak terdetik pun nak meraba walaupun sesak dlm bas. Saya taklah juga baik sangat tapi kalau dah masuk koc khas wanita tu kes x reti beradab la tu. Macam masuk tandas wanita juga la kes tu.

    Apalagi kalau sampai meraba…isk isk isk
    floyd baru je tulis kisah What does ALL-IN FARE Really MeanMy Profile

  17. sud@is says:

    tak tau di untung
    datang dilayan disediakan tempat tinggal
    seronok suka nak buat apa
    buat baik dibalas jahat
    sud@is baru je tulis kisah Kisah Kanak-kanak Amerika Memilih IslamMy Profile

  18. titan says:

    tumbok aje kalau jumpa nanti.
    titan baru je tulis kisah Dua hari terakhir..My Profile

  19. kimmie says:

    dulu selalu juga naik komuter, memang tak tahan, bukan apa..bau diorg pun dah semacam je
    kimmie baru je tulis kisah Sesuatu untuk dikongsi bersama "Kawan"My Profile

  20. kimmie says:

    lg satu diorg ambil kesempatan kononya tidak pandai baca, tapi kat ada tanda warna pink yang bermaksud itu koc wanita.
    kimmie baru je tulis kisah Sesuatu untuk dikongsi bersama "Kawan"My Profile

  21. Apakata kalau orang yang kena raba tu buat report polis?
    Kalau dah ramai yang repot tentu penguatkuasaan akan lebih berkesan atau sesuatu tindakan akan diambil pada mat2 yg masuk koc wanita ni.
    Shasha Catering baru je tulis kisah Tarian Singa @Latest Recipe, LMKL 30 Januari 2012My Profile

  22. ohcikgu says:

    emm..jarang dah naik komuter.
    tapi dulu memang pernah nampak budak benda tak senonohh dalam komuter..
    ohcikgu baru je tulis kisah Be there for you – Amirul IzwanMy Profile

  23. ciksembang says:

    tak seh betul raba meraba ni.. nyampah tol tengok lelaki macam ni.. ha kan dah kluar perangai sebenar saya
    ciksembang baru je tulis kisah Kad kahwin ke kad filem niMy Profile

  24. kulanz says:

    Aku ada juga pengalaman naik komuter ni, tapi dah lama dah.. masa tu tiada lagi peraturan macam ni..
    sekarang dah ada peraturan baru, kenalah ikut, jadi kalau warganegara asing tu tak juga nak ikut peraturan, memang sesuai sangat diorang tu dihantar balik ke sekolah, biar dia rasa pengalaman kena denda tu :D
    kulanz baru je tulis kisah Kemaskini Permohonan Matrikulasi Sesi 2012 / 2013My Profile

  25. mie says:

    gue memang slalu naik komuter..
    bukan stakat warga asing je..
    rakyat malaysia pun tanpa segan silu masuk koc wanita..
    ehehheee
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #6My Profile

  26. erm, kes meraba ini leceh juga. Andai kata perempuan itu diraba. Kadang-kadang mereka cuma mendiamkan diri. Nak menjerit takut malu. Sudah itu, macam mana pula?

  27. Amirez says:

    dah lama tak naik komuter. masa awal2 sistem koc wanita diperkenalkan dulu hampir2 nak tersalah masuk koc dah. tak perasan koc tu warna pink.

    warga asing ni pulak mungkin ada yg tak perasan kot negara kita dah buat sistem koc mengikut jantina. tapi kalau yang sengaja ambik kesempatan nak meraba tu memang tak patut dimaafkan. yang kena raba lak sepatutnya kena tegas, jangan diamkan je takut rasa malu
    Amirez baru je tulis kisah Pengalaman Kena Denda di SekolahMy Profile

  28. nizam says:

    tak pernah lagi terserempak dengan orang meraba atas ktm..dah laman x naik ktm..ingat lagi dulu masa naik terhimpit2..mungkin masa tu ramai yang amek kesempatan kan
    nizam baru je tulis kisah Syarat Sah SolatMy Profile

  29. akubiomed says:

    Logo sudah jelas tidak perlu di alih bahasa lain.

  30. kakyong says:

    yer la.. melampau betui..
    sajer nak bikin onar.. len kali kena ada pengawal keselamatan wanita dlm koc wanita tu.. time yg sesaja salah masuk tu.. ketuk jer dgn cota..
    kakyong baru je tulis kisah Jom mengundi | World Bloggers and Social Media AwardsMy Profile

  31. chii says:

    setakat ni.alhamdulillah..chii x pernah kena lg..mungkin chii slalu dpt duduk..so dorang x berkesempatan nak raba,,ehehe…kalo x pun…chii akan pastikan dok jauh dari laki..
    chii baru je tulis kisah Kerja KerjaMy Profile

  32. LadyBird says:

    mrk suke sgt ambik kesempatan di atas kebaikan org malaysia..
    LadyBird baru je tulis kisah Jangan Memberi, Kami PrihatinMy Profile

  33. maza says:

    aduh, kena raba?!

    rugi ni, rugi ni…
    esok nak naik komuter yg itewlah….

    errr… jadi pengawal kepada wanita2.. mcm haku pencinta gak ler.. ahaks..

    lalalalala
    maza baru je tulis kisah Cacat tak menghalang menunggang motor besar!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun