Menjadi Penulis Jemputan [Guest Blogging]

Saya mahu jemput awak menulis di blog saya. Agak-agaknya macam tu la kalau kita mahu menjemput atau meminta rakan atau siapa saja menulis untuk blog kita. Sebagai guest blogger.

Saya berminat untuk menulis di blog awak. Agaknya begitu pula apabila kita meminta kebenaran untuk menulis dan mempamerkan hasil tulisan kita di blog orang lain. Juga sebagai guest blogger.

samada dipelawa atau meminta
tujuan sama dan hasilnya sama
entrinya dihasilkan oleh kita
blog orang yang menerbitkannya

sesekali jadi penulis jemputan
dapat juga menguji kematangan
solid backlink dalam genggaman
trafiknya juga pasti kedapatan

penulis jemputan hebat bergaya
menjadi blogger berbagai cara
ada yang dibayar, ada percuma
apa yang penting hati gembira

Dapat backlink percuma dan dapat pula pembaca baru. Nampaknya untung juga buat guest blogging ni. Kedua-dua pihak, penulis dan admin blog boleh mendapat faedah bersama-sama.

Menjadi penulis jemputan di blog Tehramuan? Ini yang aku nak cerita ni. Sahabat kita Ismail N telah pun menghantar satu entri, Peranan E-Mail Dalam Menjana Pendapatan Online untuk blog ini. Terima kasih kepada bro Ismail N.

Aku pernah [dan masih] buka peluang untuk rakan blogger yang ada bisnes online hasil kerja di rumah untuk buat entri promosi dalam blog ni. Dua orang yang dah ambil kesempatan tu. Kali ini aku buka peluang untuk guest blogging pula. Ada yang berminat?

Korang yang berminat untuk menulis secara percuma untuk blog ni, boleh hubungi aku bila-bila masa. Free. :D

TehrDemikian kisah 'Menjadi Penulis Jemputan [Guest Blogging]' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


34 Comments

  1. akubiomed says:

    Penulis jemputan boleh memberika backlink kepada blog.

  2. Assalammualaikum, a’aa satu opportunity nie, memang nak jadi Guest Blogging, tak pernah try yang Malaysia punya, tapi tajuk macam mana puilak bro? Nak kena tetapkan niche tu baru best dan senang nak tumpu. Anyway peluang macam nie bagus, well done.
    MUHAMMAD NOOR FIRDAUS ISKANDAR BIN HAJI BASHAH baru je tulis kisah Please Signup With GravatarMy Profile

    1. save bujet bila berbelanja dengan save22 X 3
      MUHAMMAD NOOR FIRDAUS ISKANDAR BIN HAJI BASHAH baru je tulis kisah Please Signup With GravatarMy Profile

  3. Ismail N says:

    Thanks sbb beri peluang bro. Blog sendiri kawe dah limit dalam BI, so pinjam blog kawan-kawan ler utk publish artikel BM :D
    Ismail N baru je tulis kisah Ong Kim Swee Doesn’t Have To Win Pesta Bola For FAMMy Profile

    1. hafizmd says:

      oooo…no wonderlah entri dah semuanya BI yg baru2 ni…terbaiklah bro!

      eh, senang2, hantarlah lagi sekarang dua utk blog ambe…ambe sudi ajer =)
      hafizmd baru je tulis kisah #CakapYangBaikSaja Memadukan Hati Manusia!My Profile

  4. titan says:

    hoho..blog gua sendiri tak terjaga..nak tulis kat blog orang lain..lagilah gua tak mampu..takut tak mampu bagi kerja yang baguss..
    titan baru je tulis kisah Kalau umpan menarik dan sedap, mustahil ikan tak nak makan, kan?My Profile

    1. suri says:

      dah siang2 take note dah tambah kerja lagi aduh..
      suri baru je tulis kisah How Is My Condition?My Profile

  5. Cikgu Hairul says:

    Kalau nak sumbang pantun-pantun rekaan original sendiri pun boleh ke? hehehe.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Kenapa PPPM 2013-2025 Terpaksa Dilaksanakan?My Profile

  6. Hehehe… Nak menulis dalam blog orang tapi hasil penulisan sendiri belum mantop… Kalau bro ke sesapa nak menconteng dalam blog sy bolehlah :)
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Merdeka Tournament 2013My Profile

  7. hafizmd says:

    terbaiklah! ini salah satu cara utk kita kemaskini blog kita dgn lebih kerap…

    best2!
    hafizmd baru je tulis kisah #CakapYangBaikSaja Memadukan Hati Manusia!My Profile

    1. suri says:

      sapa yang untung tu mmg untunglah
      suri baru je tulis kisah How Is My Condition?My Profile

  8. Hairul Azni says:

    Tak berani lagi menulis di blog orang..kena tumpu pada blog sendiri dulu..
    Hairul Azni baru je tulis kisah Komisen Kesembilanbelas Dan Keduapuluh Dari Program Job Di RumahMy Profile

  9. Hafizul says:

    Emm tak mampu nak sahut aluan bro tu..masa yang ada agak terhad..nak pastikan yang terbaik untuk sesuatu artikel kena fikir panjang gak..hehe..semoga saya dapat membacanya artikel guest blogger yang baru ni..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #67 – Pendapatan Ke 19 Dari JobdirumahMy Profile

  10. de engineur says:

    blog saya pernah menerima permintaan drp pembaca yg mengaku pelajar institusi pengajian tinggi utk menyumbangkan entri secara percuma tapi saya tak terima. Tak taulah dimasa depan.

    Balik kpd tajuk, bro nak blog entri tu yg membincangkan tajuk khusus atau terbuka?
    de engineur baru je tulis kisah Calculating power factor from electricity meter readingMy Profile

  11. Bahrain says:

    kalo nak tulis pantun tu memang tak retilah, tulisan pun merapu..hahah

  12. Joe says:

    Guest blogging dapat beri natural backlink. Ini yang Google suka. Selain tue, dapat dedahkan penulisan dengan audience yang baru
    Joe baru je tulis kisah Sebab Saya Guna Web Hosting LuarMy Profile

  13. onlajer® says:

    tak berani lagi lah bro hehe
    onlajer® baru je tulis kisah Hardware MurahMy Profile

  14. pahan says:

    boleh cuba ke bro ?hehe. tp pasal teknologi je la.hehe
    pahan baru je tulis kisah APA YANG KAU PERLU TAHU HARI INI #102 – (apple update)My Profile

  15. dja@sishaza says:

    Makin meriah blog ni…elok rebut peluang sementara tuan tanah beri lampu hijau. Ambe ? Masih belajar dan belum layak rasanya :)

  16. masa tidak mengizinkan huhu sangat2 kesuntukan sekarang :)
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Wordless Wednesday 86 : Infinity HammockMy Profile

  17. shraqs says:

    Bagus tu. Win win situation utk kedua2 pihak.
    shraqs baru je tulis kisah iPhone 5s – Forward ThinkingMy Profile

  18. Mohd Shubhi says:

    Memang berminat nak jadi guest blogger kat Teh Ramuan…tengah pikirkan tajuk sesuai…kalau nak pantun memang tak reti.
    Mohd Shubhi baru je tulis kisah Bagaimana tulis iklan yang berkesanMy Profile

  19. hafiz says:

    peluang baik untuk memperkenalkan blog..
    hafiz baru je tulis kisah Kerja keras demi keluargaMy Profile

  20. Lynn™ says:

    Semakin meriah le blog Tehramuan bila ada penulis jemputan ni.
    Seakan-akan Oprah Show pula.
    ( Teringin juga…tapi i malu uuuu )
    Lynn™ baru je tulis kisah Just my 20 cents ………..My Profile

  21. kakiblog says:

    saya akan cuba bila dah bersedia cuma risau mutu penulisan tak setanding dalam blog ini…
    kakiblog baru je tulis kisah 5 Asas Untuk Menjadi Seorang Blogger Yang BerjayaMy Profile

  22. ni yang nak try ni :-)

    hope tak ade pembaca blog ni yang lari la pulak nanti :-)
    sabree hussin baru je tulis kisah Projek Buat RM100 – RM500 Dengan BloggingMy Profile

  23. cikgu naman says:

    bagus untuk penulis jemputan, bagus juga untuk tuan punya blog ;)
    cikgu naman baru je tulis kisah WW-Anak² Cikgu Kimia dan Add MathsMy Profile

    1. suri says:

      dua memberikan kebaikan pada blog masing-masing
      suri baru je tulis kisah How Is My Condition?My Profile

  24. entry tak seberapa so segan nak hantar ke blog org..hehe
    the malay male baru je tulis kisah aina 1st saving accountMy Profile

  25. papa mifz says:

    buat masa nih lebih yakin menulis dalam blog sendiri dulu…huhu
    papa mifz baru je tulis kisah Pentingnya Kebersihan Tandas AwamMy Profile

  26. Rina says:

    Sekiranya tema dari postingannya tentang apa saja ya yang diterima ??
    Terima kasih
    Rina baru je tulis kisah How To Create And Build XML Sitemap / RSS Feed Files For WebsiteMy Profile

  27. Belum berkemampuan nak menulis dekat blog orang lain rasanya. Nanti dah betul-betul ready ok la.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Bersiaran Dari Pulau PinangMy Profile

  28. suri says:

    setakat ini tak ada pula orang berani kata nak buat begitu blog saya.tunggu2 lah juga tapi tiada respon..
    suri baru je tulis kisah Solat Jamak Dan Solat QasarMy Profile

  29. suri says:

    untung bro tehr ada orang nak hantar artikel kita blog tak ada pun begitu.. mudah kerja admin berehat fikir idea baru utnuk blog
    suri baru je tulis kisah CPUV Campaigns Nuffnang 7_ 2013My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun