Mengapa Tidak Balas Komen

Bukan cara aku sebenarnya untuk tidak membalas komen sahabat pada setiap entri yang telah dilepaskan. Bukan! Aku memang suka membaca komen-komen selama berblog ni. Suka sangat. Setiap komen yang datang selalu membuat aku senyum dan berfikir lagi terutama komen dalam bentuk pantun.

menangis sedih si anak lembu
ibunya tiada sudah dikorban
terima kasih datang bertamu
budinya tuan tidak dilupakan

Empat entri sebelum ini aku gagal membalas sebarang komen. Sedih sungguh. Tiga empat hari ni masa agak suntuk, jadi aku gunakan masa yang ada untuk buat entri dan singgah di blog sahabat blogger lelaki dan juga sahabat blogger perempuan. Kalau ada yang aku tak sempat singgah, aku minta maaf banyak-banyak.

Antara komen dan trafik, aku lebih seronok nampak komen.

TehrDemikian kisah 'Mengapa Tidak Balas Komen' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


47 Comments

  1. LadyBird says:

    lady pun same mcm en tehr.. antara komen dengan trafic.. lady pilih komen.. komen hubungannya lagi close dan mesra gitu antara pemberi komen dan pemilik blog.. berbasa basi bersapa mesra dalam bentuk komen merapatkan ukhuwah silaturrahim.. :).. sebab tu kalau lady terjah mane2 blog.. lady akan tinggal jejak di komen.. :D..
    LadyBird baru je tulis kisah Durian Belanda Anti KanserMy Profile

    1. b3njy says:

      Hubungan kemeseraan berkekalan , kalau trafik emmm … kena saman tarffik … hahahaha
      b3njy baru je tulis kisah GERAKAN INI SEPATUTNYA MENGHASILKAN GOLMy Profile

    2. tehr says:

      tu la
      seronok kalau dapat baca komen dan pendapat orang lain

      1. Persada says:

        sekurangkurangnya kita dapat melihat dari sisi pandangan orang lain selain kita
        Persada baru je tulis kisah Kanser Kolon – Sejumlah 2,900 rakyat Malaysia menghidap kanser kolon setiap tahunMy Profile

  2. akubiomed says:

    Biasalah bro TehR kita akan cuba yang termampu membalas komen pengunjung kita. Kalau saya samada balas atau tweet entri sahabat blogger untuk dikongsikan.
    akubiomed baru je tulis kisah Sepetang di Pantai PuteriMy Profile

    1. b3njy says:

      Yer setuju tu … itu adalah rutin seorang blogger
      b3njy baru je tulis kisah GERAKAN INI SEPATUTNYA MENGHASILKAN GOLMy Profile

    2. tehr says:

      malam ni aku sempat balas
      dah beberapa malam rasa tak seronok je
      hehe

      1. dnoBiz says:

        masa memang membataskan segala sgalanya..
        dnoBiz baru je tulis kisah Kantoi Sudah – Johan Kantoi Dengan Fadzilah Kamsah [Video]My Profile

  3. adele says:

    tak apa..faham..blogging tak semestinya kena balas smua komen :D

    1. b3njy says:

      setuju (c b3njy siap angkat kedua-dua tangan lagi)
      b3njy baru je tulis kisah GERAKAN INI SEPATUTNYA MENGHASILKAN GOLMy Profile

    2. tehr says:

      betul tu, adele
      tapi kalau kita sempat balas lebih seronok, kan?
      malam ni sempat balas :D

  4. Mus says:

    komen adalah komunikasi dua pihak..
    Mus baru je tulis kisah Lobster Gergasi Tarikan Baru Di PitasMy Profile

    1. b3njy says:

      ada soalan ada jawapan tak der soalan tak der jawapan … emmm … betul ke b3njy cakap tu ?
      b3njy baru je tulis kisah GERAKAN INI SEPATUTNYA MENGHASILKAN GOLMy Profile

    2. tehr says:

      betul tu, mus
      aku ada rasa macam sunyi je ni
      hehe

  5. hafizmd says:

    samalah…antara traffik dan komen, balasan utk setiap entri lebih memberi kepuasan dan mengeratkan silaturrahim

    p/s-cikgu tehr ada terima bungkusan tak? :D
    hafizmd baru je tulis kisah Tahniah N.Sembilan!My Profile

    1. tehr says:

      tengahari tadi saya terima buku tu
      tapi anak gadis saya yangg baca dulu
      hehe

      terima kasih banyak

  6. b3njy says:

    Maafmu di terima Cikgu jangan risau ….
    b3njy baru je tulis kisah GERAKAN INI SEPATUTNYA MENGHASILKAN GOLMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      seronok pula bila dapat baca dan balas komen macam ni :)

      1. hafizmd says:

        mmg best!

        macam dah lama kenal

        basikal tua pak lebai punya
        dikayuh perlahan ke suraulah dia
        walau kita tak pernah bersua
        ukhwah dierat biarlah sentiasa
        hafizmd baru je tulis kisah Coretan I’dul Adha 1432HMy Profile

  7. ghost writer says:

    kita pun sama.dihimpit oleh kesibukan nyata.
    ghost writer baru je tulis kisah arkib kehidupanMy Profile

    1. tehr says:

      malam ni dah rasa ada luang sikit
      mujur juga mood blogging aku belum ke laut

      1. ghost writer says:

        aku kadang2 gagal nak hadap blog setiap hari.dah tak sama dengan yang lepas.masa,macam tuh lar..sentiasa ubah situasi kita.
        ghost writer baru je tulis kisah di antaraMy Profile

  8. tips-kurus says:

    saya memang tiada bakat seni. harap bro tehr suka bace komen ini. ahakss!!

    sebelum saye undur diri, terimalah pantun ini ye:
    ’2, 3 cats run, run, run
    not the same as U the stripes one..’
    …(sambung sendiri le!) (>.<)
    tips-kurus baru je tulis kisah Buddy Up 103 years!!My Profile

    1. tehr says:

      ok wellcome, wellcome
      for everyone, everyone

  9. nurmisnan says:

    ya betul… bagi aku pun trafik nih aku tak beraoa sgt kejar..
    bila buka blog tgk2 ada sahabat2 tinggal tapak kaki bibir
    ukir senyum… suka membalas komen2 sahabat..

    terima kasih juger pd brother tehr kerana sudi juger singgah
    rumah aku tuh.. hik3..
    nurmisnan baru je tulis kisah Bahaya guna semula botol mineralMy Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal, nur
      komen rakan memang boleh buat kita senyum

  10. padin says:

    haha selagi blog ni masih bernyala,
    komen2 ni masih boleh di balas bila2 aja..

    1. tehr says:

      hehe
      moga dilanjutkan usia

  11. chii says:

    skrg ni ramai da start sibuk…xpe2..ramai yng memahami…kadangkala ada yang amik masa kan…

    chii pilih komen gak =)
    chii baru je tulis kisah I want to tell herMy Profile

  12. zulkbo says:

    salam..
    samalah saya..
    kesibukan membataskan
    otak dan akal apa yang
    nak di balas komen tu
    zulkbo baru je tulis kisah 11-11-11 : Jumaat Ini Kiamat Kah?My Profile

  13. Norizwan says:

    biar komen ngan ikhlas….seornok gak kalo dapat balas komen untuk dikongsikan…
    Norizwan baru je tulis kisah Wiski halal Scotland pertama di duniaMy Profile

    1. Persada says:

      yang penting setiap komen dibalas denga sepenuh hati bukan sambil lewa
      Persada baru je tulis kisah Stroke – Stroke Ragut satu nyawa setiap enam saatMy Profile

  14. izan ishak says:

    betullah tehr..apa guna trafik beribu drp komen yg seciput saje kan… i like comment too…
    izan ishak baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Mari Membaca Dengan Affan…My Profile

  15. Juan says:

    saya sedih bila bro tehramuan x berkunjung ker tempat saya, sangat sedih, waaaaaa
    Juan baru je tulis kisah Google Page Rank | Google PRMy Profile

    1. zik says:

      nanti tunggu bro tehr cari masa yang sesuai… huhu
      zik baru je tulis kisah Makanan penambah darahMy Profile

  16. MR.Z says:

    saya pun begitu juga, suka melihat komen dari pembaca. dan akan cuba membalas…
    MR.Z baru je tulis kisah Samsung Galaxy SII : Apa Yang Anda Perlu Tahu?My Profile

  17. dnoBiz says:

    pada pendapat aku biar lambat balas daripada balas sambil lewa…
    dnoBiz baru je tulis kisah Kantoi Sudah – Johan Kantoi Dengan Fadzilah Kamsah [Video]My Profile

    1. zik says:

      biar lambat asal selamat dan ingat.. hehe… amik masa.. sekarang nie semua blogger pun dah makin sibuk.. hujung tahun katanya…macam2 benda nak kena buat… adui pening sungguh…
      zik baru je tulis kisah Keputusan perlawanan acara bola sepak Sukan Sea 2011(indonesia)9/11/11My Profile

  18. Persada says:

    kalau kesuntukan masa aku lebih memilih untuk BW, dari balas komen…
    Persada baru je tulis kisah Kencing Tak Lawas – Masalah Kencing Tak lawasMy Profile

  19. Pacifista says:

    aku pun tak sempat2 nak balas komen.baru je balik dari cuti yang panjang.ni tengah kayuh pelan2 balas komen & blogwalking :D
    Pacifista baru je tulis kisah Blogwalking dengan PacifistaMy Profile

  20. titan says:

    aku balas bila perlu dan bila aku ada masa..tak larat dah macam masa muda-muda dulu. haha..
    titan baru je tulis kisah Nak makan ApamPolkadot. Nakk..My Profile

  21. tuai padi antara masak
    esok jangan layu-layuan
    intai kami antara nampak
    esok jangan rindu-rinduan

    Kutanam-tanam padi seladang
    Malang nasibku lalang yang jadi
    Andai ada masa yang terluang
    Salam hormat berjumpa lagi

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy tinted film headlamp rr taillamp
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

  22. yas says:

    Sama la bro…aku pun kenkadang cam tu jugak…klau dh sibuk sesangat mmg tak sempat la nk balas komen…
    yas baru je tulis kisah GuaBLOG!.Com ~ Revolusi Komuniti BloggerMy Profile

  23. surihati_ku says:

    saya suka komen sb di situ ada yg mmbaca dan berfikir setiap entri yg sy hasilkan heeee
    surihati_ku baru je tulis kisah Bagaimana Cara Permaidani DihasilkanMy Profile

  24. surihati_ku says:

    bro klu tak bals makna sibuk tuh heee..tapi dha baca…cuma mas ajer tak izinkan kot heee
    surihati_ku baru je tulis kisah Line Clear Itu Kerja DiaMy Profile

  25. zara says:

    saya pun sukee sgt kalau ade orang tinggalkan komen kat blog saya..ade sape2 leh ajar ke kalau ade care nk set notification untuk komen..kadang2 xperasan ade org comment..
    zara baru je tulis kisah Petua Atasi Masalah Jerawat Secara SemulajadiMy Profile

  26. gaya modern says:

    sepertinya ini topik yang paing hot hee
    gaya modern baru je tulis kisah Tutorial Hijab Zaskia Sungkar SimpleMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun