Melanggan Artikel Melalui Email

Ambil masa sehingga tiga bulan untuk saya menyedari pentingnya kemudahan ini kepada sesebuah blog. Lambat sungguh proses saya belajar. :( Petang tadi ketika berkunjung ke blog rakan-rakan, baharulah saya menyedari kepentingan khidmat langganan artikel melalui feedbuner dan email ini.

langgan artikel

Entri ini bukanlah bertujuan membuat tutorial bagaimana mahu memasang dan mengubahsuai paparan feedburner kerana anda boleh membacanya pada blog sahabat saya mijie. Dua tutorial yang dibuat oleh beliau, bagi saya sudah cukup jelas dan lengkap sebagai panduan untuk memasang feedburner ini. Silalah berkunjung ke sana untuk mengetahuinya dengan lebih jelas.

pinggan bukan sebarang pingganmail
jatuh berkali-kali tak akan hancur
langgan bukan sebarang langgan
jangan sesekali melanggan pelacur

kongsi bukan sebarang kongsi
apa sahaja dinikmati bersama
beri bukan sebarang memberi
segala-galanya diberi percuma

Kawan-kawan yang mahu menerima hantaran entri terbaru dari Teh Ramuan melalui email bolehlah mendapatkannya mulai sekarang secara percuma. Jangan lupa untuk aktifkan email melalui link yang dihantar ke kotak email anda. Kalau tidak diaktifkan, semuanya tidak menjadi.

TehrDemikian kisah 'Melanggan Artikel Melalui Email' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


49 Comments

  1. mijie says:

    tehr aku org pertama yang subscribe ke? hoho dan aku ke pengomen yg pertama?
    mijie baru je tulis kisah Tips mendapatkan subscriber blogMy Profile

    1. tehr says:

      nampak gayanya begitulah, bro
      baru je siap semuanya
      terima kasih kerana sudi melanggan

    2. padin says:

      dah langgan, ekekee
      padin baru je tulis kisah Tips Persediaan KahwinMy Profile

      1. tehr says:

        langgan je
        semua free dan percuma :D

    3. dnoBiz says:

      memang terbaik dari Miji :D
      dnoBiz baru je tulis kisah Setelah Mati – Apa Kisah Tentang Kita Yang di BualkanMy Profile

    4. RedBoys says:

      pertama nampaknya. :D
      RedBoys baru je tulis kisah Entri Yang Ke-100My Profile

  2. padin says:

    wah dah maju setapak lagi ni, xpe tehr lambat atau cepat, tetap belajar namanya kan? hee..

    1. tehr says:

      belajar cara orang lama
      slow n steady :D

      1. suri says:

        saya pun mash belajar juga heee

      2. RedBoys says:

        belajarlah sampai ke negara China.
        RedBoys baru je tulis kisah Entri Yang Ke-100My Profile

        1. tehr says:

          belajar berniaga dengan mereka kan, RB? :D

  3. belalang says:

    xp tehr…jgn igt tehr dah lambat dalam hal nih
    sbab belalang lagi lambat…belum buat lagi…

    hahaha
    belalang baru je tulis kisah Jangan Sia-Siakan Bakat Dan Kepandaian KitaMy Profile

    1. tehr says:

      eh, ya ke, belalang? :)

      1. RedBoys says:

        masih ramai yang taktahu kegunaanya.
        RedBoys baru je tulis kisah Entri Yang Ke-100My Profile

  4. kaizen says:

    wahaa! dah subscribe~ heheh
    kaizen baru je tulis kisah ReVieW HTC ARIA THe aMaZiNG aNDRoiDMy Profile

    1. tehr says:

      ambil je, bro
      semua free

  5. zulkbo says:

    salam..
    saya pun tak de
    di blog..nak buat
    lepas ni..
    zulkbo baru je tulis kisah Kalau Beginilah Harganya My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      buat jangan tak buat

  6. zik says:

    ok akan langgan sekarang jugak.. huhuu
    zik baru je tulis kisah Pencarian Imam Muda Musim kedua 2011 sudah bermula!!My Profile

  7. suri says:

    mesti ada jika tidak rasa sunyi senantiasa heee

    1. tehr says:

      yups, meriahkan selalu

  8. suri says:

    hurm..
    klo nak oder tea panas ada tak nghee…

  9. gayahspears says:

    sangat2 berminat…. Gayah nk cuba la.. thnk bro info ni.. nty Gayah tak phm, gayah dtg terjah lagi ya…hihi

    1. tehr says:

      cuba jangan tak cuba
      gayah nak tanya apa2, call je :D

  10. MDHAFiZ.NET says:

    baru buat ke tehr?
    x perasan pulak aku…
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah AssignmentOhassignmentWhy Math so difficultMy Profile

    1. tehr says:

      yups,
      baru buat
      [baru sedar dari tidur] :D

      1. MDHAFiZ.NET says:

        hehehe.. xpe bro…
        sikap manusia.. selalu lupa.. :)
        MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah How Targetted Traffic- Can Boost Your IncomeMy Profile

  11. akubiomed says:

    Haaa…akhirnya baru pasang feedburner. Senangkan :-)

    Saya dah melanggan feedburner selepas ini tidak terlepas kalau ada posting baru :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Elakkan serangan jantung dengan amalan kehidupan yang sehatMy Profile

    1. tehr says:

      hehehe
      lepas baca banyak komen kat blog mijie

  12. Mus says:

    langganan melalui emel adalah cara yang paling mudah..
    Mus baru je tulis kisah Seronok Melayan Karenah Anak-AnakMy Profile

    1. tehr says:

      memang sangat mudah, mus

      1. RedBoys says:

        dan dapat tahu update terkini blog tersebut dengan pantas.
        RedBoys baru je tulis kisah Entri Yang Ke-100My Profile

  13. Affan says:

    langgan bukan sebarang langgan
    jangan sesekali melanggan pelacur

    hehe. Alhamdulillah ada mesej di situ :D

    betul, dulu pun saya rasa malas nak reg RSS. Pastu pandai2 cuba sendiri, Alhamdulillah dah aktifkan
    Affan baru je tulis kisah Hikmah adanya Musim SejukMy Profile

    1. tehr says:

      belajar dari pengalaman rakan2 blogger
      dapat pula jadi pengalaman sendiri :D
      syukur sebab ramai kawan yang sedia membantu

  14. dnoBiz says:

    Aku akan jadi pelanggan seterusnya
    dnoBiz baru je tulis kisah Artis Melayu – Memey dan Norman kantoi tinggal satu rumah My Profile

    1. tehr says:

      silakan, dB
      langganan percuma :D

  15. etomyam says:

    wah bro teh sudah maju ke depan ni…steady :D
    lepas ni pasti ramai subsriber
    etomyam baru je tulis kisah Konsert Keunggulan 33 Tahun Francissca PeterMy Profile

    1. tehr says:

      langkah slow2
      tak tahu la steady ke tidak

  16. RedBoys says:

    seronok ada kawan blogger yang sudi membantu saat kita memerlukan.
    indahnya blogging ni.
    tahniah dah berjaya buat sendiri.
    RedBoys baru je tulis kisah Entri Yang Ke-100My Profile

    1. tehr says:

      kawan2 memang sedia membantu, RB
      asal tanya je :)

  17. bisk says:

    masalahnya ramai yang tidak membaca email…
    bisk baru je tulis kisah keterasinganMy Profile

    1. tehr says:

      memang tetap ada, bisk
      sebahagiannya mendaftar email untuk tujuan lain
      bukan untuk tujuan penghantaran apa2

  18. sangilapi says:

    aku mahu jadi pelanggan yang ke 999 ! :)
    sangilapi baru je tulis kisah bengkel blackberryMy Profile

  19. mie says:

    gue penah tau..
    tp xtau caranya..
    ehehe
    mie baru je tulis kisah Klasik Ataupun Moden- Pilihan AndaMy Profile

  20. [...] boleh meletakkan Feedburner(Tutorial oleh Teh Ramuan) untuk melanggan entri melalui email dengan ini pengunjung setia akan sentiasa mendapat notis entri [...]

  21. Hafizul says:

    Yup..mmang penting benda ni..sekurang-kurangnya masih belum terlambat lagi bro nk guna..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Teknik Penulisan Yang Betul Untuk Buat DuitMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun