pondokkecil cahayacinta akubiomed
tak kenal maka tak cinta
dululainsekaranglain sudais-sudais apacerita

Mati Dibunuh

Mati Dibunuh
Pembunuh kejam siapakah dia
Datang mengganas masa ku tiada
Si cantik manis menjadi mangsa
Terbujur kaku tidak bernyawa

Siapakah itu yang sungguh tega
Terbujur manisku jumlahnya tiga
Tiga ekor lagi entahkah di mana
Sampai kini tidak jumpa-jumpa

Akhirnya begini takdir suratan
Di rumah sendiri hadir serangan
Engkau yang pergi daku relakan
Dalam hati kusimpan kenangan

Mati Dibunuh

TehrDemikian kisah 'Mati Dibunuh' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Sebarang teguran dan cadangan boleh ditinggalkan pada ruangan komen dibawah.


tehr

54 Comments

  1. rahman says:

    kesiannya.. di serang anjing ker ni
    rahman baru je tulis kisah Menjamu selera di kunang kunangMy Profile

    1. tehr says:

      Tak pasti, bro
      Tapi kemungkinannya memang ada

  2. budakserius says:

    Siapa yang gilak membunuhnya.Memang sial.
    budakserius baru je tulis kisah Gambar Isteri Kedua Sham Kamikaze Nurul HaliminMy Profile

    1. tehr says:

      Rasanya kerja haiwan juga ni

  3. kakyon says:

    sape yg bunoh tu.syian..

    1. tehr says:

      Tak pasti
      Pulang dari sekolah, semua dah mati

  4. Hairul says:

    takziah diucapkan kepada keluarga simangsa.. oppsss.. keluarga pemilik si mangsa.. mmg kejam sungguh… 6 ekor tu….
    Hairul baru je tulis kisah Penipuan Internet | Kisah Benar Hampir Ditipu 12 Ribu RinggitMy Profile

    1. tehr says:

      Tiga dah pasti
      Yang tiga lagi tak dapat dikesan
      Ntah mana la agaknya

  5. azura says:

    adoi kenapa cikgu post gambar arnab…saya dah ada pengalaman arnab peliharaan kena makan dengan anjing sebab tak kunci kandang…

    kadang-kadang kita alpa
    banyak kerja kita terleka
    melihat kejadian sebegini rupa
    memang sangat dirundung duka
    azura baru je tulis kisah Kuah Laksa PerakMy Profile

    1. tehr says:

      Memang sedih dan kesian
      Tapi kena terima dengan rela

  6. ohcikgu says:

    sape yang bunuh nih..
    ohcikgu baru je tulis kisah Robot Power Rangers Malaysia – MetrobotMy Profile

    1. tehr says:

      Tak tahu la, cikgu
      Kejadian sebelah pagi ni
      Siapa pun tak ada kat rumah

  7. Sedihnya hati tiada terkira,
    Pilu sedih amat terasa,
    Perbuatan kejam siapa angkara,
    Arnab kesayangan menjadi mangsa.

    1. tehr says:

      Relakan sahaja ia pergi
      Walau dengan berat hati

  8. Jamal Ali says:

    Sabar ya tuan.

    Setiap perkara yang berlaku ada hikmah. Setiap perbuatan ada susulannya.

    Saya juga pernah merasa – teman kesayangan (arnab juga) yang tak berupaya dikeroyok hingga dijemput Tuhan.
    Jamal Ali baru je tulis kisah Rindu IbuMy Profile

    1. tehr says:

      Yips, semua kejadian ada hikmahnya

    1. tehr says:

      Memang kesian
      Tapi dah takdirnya begitu

  9. mak lagenda says:

    Aduhh…kesiannya arnab2 tu semua. Kesian jugak pd keluarga tehr. Mesti sedih semua ahli keluarga kan?? Dibunuh oleh kucing atau anjing kah?? Ataupun oleh orang tu??
    mak lagenda baru je tulis kisah MANGO CHILI WITH MY FAMILYMy Profile

    1. tehr says:

      Anak gadis saya dah hampir nak nangis dah tadi
      Kes ni bukan kerja kucing kerana tiap hari kucing2 saya bersama mereka
      Mungkin kerja anjing
      Mungkin…

      1. mak lagenda says:

        Yea la..binatang peliharaan yg dibuat mainan hari2. Yg dibelai setiap hari kan..maunya tak nangis kalau tgk jd mcm ni..

        Ye lah..mgkin kerja anjing. Mgkin jugak kerja kucing2 jiran ke, kita tak tahu..anggap ajelah takde rezeki kita
        mak lagenda baru je tulis kisah ANGAH YANG BISA BUAT KU HANGGIN!My Profile

  10. cikgu naman says:

    fuh,,,sadis sungguh..

    serangan apa ni cikgu? cuba kabo
    cikgu naman baru je tulis kisah Statistik Yang Ajaib Dalam AlQuranMy Profile

    1. tehr says:

      Tak dapat dipastikan, cikgu
      Tapi pernah dulu anjing kejar mereka ni
      Tapi saya sempat halau
      Kes ‘pembunuhan’ ni, tak ada siapa yang melihat
      Huhu

  11. ghost writer says:

    alamak, siannya. nih kalau sempat sebelum mati, leh sembelih buat barbeque nih, tehr. aku suka makan arnab. sorii..
    ghost writer baru je tulis kisah membekukan gerakMy Profile

    1. tehr says:

      Memang rugi banyak juga ni
      Kalau sempat sembelih, masak kari pun boleh
      Aku pun makan gak si arnab ni :D

  12. lunaticg says:

    Kalau Arnab mungkin bukan mati dibunuh bro….
    Dorang ni ada penyakit lemah jantung. Kalau ada benda meletup/bunyi kuat dekat rumah, satu kandang bleh mati.
    dulu bela arnab lebih 20 ekor…, lebih separuh mati pasal dkt rumah ada letup bukit…..
    lunaticg baru je tulis kisah Malaysia new banknote circulate 16 July 2012My Profile

    1. tehr says:

      Aku baru tahu arnab ni ada penyakit yerkejut macam ni
      Tapi, tengokkan kesan yang ada, aku fikir mereka ni mati dibunuh

  13. padin says:

    alahai……. siannya…. keras tak bernyawa dah,
    padin baru je tulis kisah Minda KronikMy Profile

    1. tehr says:

      Dah nasib, bro
      Hanya tinggal kenangan je
      Huhu

  14. yas says:

    Erkkkk…yg lagi 3 tu sampai skg x dpt dikesan ke bro?
    yas baru je tulis kisah RANKING BOLASEPAK MALAYSIA JATUH LAGI…My Profile

    1. tehr says:

      Tak
      Ada gak aku intai2 kat belakang rumah
      Memang tiada kesan

      1. yas says:

        Kompom kena bawak lari jugak kot….
        yas baru je tulis kisah KOMANDAN & 37 ASKAR KOREA PENGAMAN PBB MASUK ISLAMMy Profile

  15. b3njy says:

    Ini kira lakonan ke betul2 ni ? :D
    b3njy baru je tulis kisah APAKAH SUMBANGAN PENULIS BLOG KEPADA PEMBANGUNAN NEGARAMy Profile

    1. tehr says:

      Haha
      Ini bukan hanya cobaaaan
      Ini betul2 kejadian

      Teringat pula dengan pendekar bujang lapok

  16. akubiomed says:

    Arnab-arnab ini kena serang oleh anjing ker bro?
    akubiomed baru je tulis kisah AkuBiomed sudah buat business cardMy Profile

    1. tehr says:

      Ada kemungkinannya, bro
      Sebab dulu anjing pernah kejar mereka ni
      Tapi tak tahu la yang sebenarnya
      Tak siapa yang lihat

  17. suara membisu lidah kelu
    hadir simpati bersama sendu
    tiada harapan dapat membantu
    semoga pemergiannya tenang dalam pilu.
    rainbowcloudy baru je tulis kisah pantun | suram malam aku termanguMy Profile

  18. Bro Zulkbo says:

    salam..
    confirm kucing tu…
    memang anti betul dia dengan arnab..
    alahai kesian pulak tengok gambar tu
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Video Kena Ban Dengan You TubeMy Profile

  19. chii says:

    Aduhai,kejam tul dorang ni. Sanggup bunuh haiwan sekecil arnab ni. Agaknya dorg ni nk mkn sate arnab kot
    chii baru je tulis kisah Pengurusan Masa Yang CekapMy Profile

  20. Jazmine says:

    I feel sad while looking the photo some rabbit are dying…Thank you for the info..
    Jazmine baru je tulis kisah Public Relations Agencies DevonMy Profile

  21. Cikgu Hairul says:

    السلام عليكم
    Dah panggil csi untuk buat penyiasatan?
    Siapakah si pembunuhnya ye..
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Andainya Semalam KiamatMy Profile

  22. hafizmd says:

    Nampaknya, sudah suratan takdir si manis menghembus nafas terakhir.

    Mungkin jugak serangan anjing. Ada anjing ke area tempat tinggal cikgu ni?
    hafizmd baru je tulis kisah Cerita Motivasi Blogger Sepenuh Masa!My Profile

  23. x mungkin dibunuh binatang lain tanpa memakannya..

    mungkin kerja manusia?

  24. fiezaradzi says:

    ah.. kesiannya tgk.. mesti sedih kan… tak sempat sembelihnya.. huhu..
    moga jumpa lah yg lagi 3.. saper punya angkara lah..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Edisi Baca #2 – Hafalan Solat DelisaMy Profile

  25. nurmisnan says:

    kalau diserang anjing atau kucing pasti ada kesan gigitan
    dan dimakan.. Sorry 2 u brother.. insyaAllah nanti beli baru
    sebagai pengubat rindu..
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday 40#My Profile

  26. iza says:

    Assalam..
    Kesiannya…
    tak sanggup nak tengok.
    Saya pernah ada arnab, penat2 bela, belai tiap hati tetiba hubby bagi kat orang…sedih2, ni kan pula mati dibunuh
    iza baru je tulis kisah Mengingati MatiMy Profile

  27. mie says:

    fuh!!
    pembunuhan kejam…
    siapa agaknya?
    mie baru je tulis kisah Merentasi Di Bawah Jambatan Akashi Kaikyo, JepunMy Profile

  28. Norizwan says:

    nampak mcm takder kena gigitan…kesan pun takder…mungkin keracunan makanan….tapi 3 lagi hilang macam kena kejar…sudah pasti dibunuh ni….
    Norizwan baru je tulis kisah (8 gambar) Justin Bieber beli rumah bernilai Rm 33jutaMy Profile

  29. titan says:

    siapakah pembunuh sebenarnya? grr..
    titan baru je tulis kisah Bukan aku tak suka kena kiss..My Profile

  30. ProfHariz says:

    Kesian bila cheq tengok keadaan macam ni :( Rasanya ini kerja anjing !
    ProfHariz baru je tulis kisah Gambar Lelaki KacakMy Profile

  31. tuang tea dalam cawan
    bersulam air buah kana
    matinya bersama tiga sekawan
    tiga lagi entah kemana

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    pasang roof rack carrier atas kereta

  32. Sungguh suspen tajuk di atas
    Ku sangka orang mati di bunuh
    Rupanya arnab ditimpa nahas
    Biarlah ia pergi jangan mengeluh…
    Encik Bukit Besi baru je tulis kisah Cromok Reunion Thrashing KL Live CenterMy Profile

  33. segalabenda says:

    kena patuk ular ke?? kalau anjing yang gigit mesti dah kena kunyah
    segalabenda baru je tulis kisah Zaman Kanak-KanakMy Profile

  34. eiela says:

    ala.. comelnya.. siapa la pembunuh tuh kan. kena racun ke, kena gigit binatang.
    eiela baru je tulis kisah Percubaan Pertama Yang Tak MenjadiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge