Mati Dibunuh Pembunuh Misteri

Kisah misteri yang berlaku dalam rumah aku. Aku tak tahu siapa ibunya. Aku tak tahu siapa yang membawanya ke rumah. Aku juga tidak tahu siapa yang membunuhnya. Apa yang aku tahu ialah, ia terbujur kaku tak bernyawa di dalam bilik anak gadis aku.

titisan darah merah

Titisan darah dapat dilihat di pintu depan, di ruang tamu, di ruang dapur dan di muka pintu bilik anak gadis aku.

anak kucing mati

Kasihan si comel terbujur kaku tak bernyawa di sudut bilik. Aku fikir kes bunuh ini belum lama berlaku kerana titisan darah yang ada belum betul-betul kering, walau pun warna darahnya sudah agak kehitaman.

mati dibunuh

Di rumah aku memang ada beberapa ekor kucing. Ada kucing jantan, kucing betina dan ada juga yag sedang mengandung. Apa yang menjadi tanda tanya kepada kami ialah siapa yang melakukan pembunuhan kejam ini.

Batu kerikil di jalanan penuh,
Batu bata merah warnanya;
Si comel kecil mati dibunuh,
Salahnya tiada apa dosanya ?

Sampai sekarang ini aku tidak dapat mengagak siapa pembunuh misteri yang membunuh anak kucing comel ini. Nak kata Si Tompok, ia kucing betina yang penyayang. Nak kata Si Hitam, ia kucing yang kacak dan manja. Si Putih juga rasanya bukan pembunuh misteri dalam kes pembunuhan kejam ini.

TehrDemikian kisah 'Mati Dibunuh Pembunuh Misteri' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


25 Comments

  1. UmmiKami says:

    Salam cetusan rasa :)

    Bancuh kari tawar di lidah,
    Sedikit pekat sesudu garam;
    Pembunuh misteri sukar diterjah,
    Sindiket subahat di waktu malam…
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

  2. UmmiKami says:

    Kesiannya anak kucing tu…kena bunuh, apalah dosanya, kejam sungguh si pembnuh misteri….lainlah ank kucing Ummi yang mati di ribaan sendiri…
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

  3. aduh kesian sungguh dengan anak kucing itu….terpaksa bro bekerja keras untuk membersihkan tempat kejadian pembunuhan misteri tersebut.
    hanafi abdullah baru je tulis kisah Pengalaman Memandu Preve Baru Baru Ini–Memukau!My Profile

    1. UmmiKami says:

      kalau Ummi mesti mengalir airmata…
      UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

  4. yas says:

    Bro kne tubuhkan siasatan diraja nih….cari pembunuh misteri tu hingga ke lubang cacing….memang haiwan betul la si pembunuh tu….hehehe
    yas baru je tulis kisah 10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  5. titan says:

    emm..susah gak tuu..cari dna diorang.
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 22 dari JobdirumahMy Profile

  6. pergh sedihnyee. rasanya itu kucing jatuh dari syiling kottt. takan la gaduh. tak pun jatuh dari tempat tinggi.
    khairul asrol baru je tulis kisah Earning Pertama Dari Forex SebenarMy Profile

  7. cakap pasal kucing ni, haritu ada anak kucing orang buang pergi rumah aku. kucing kat rumah aku tu pulak jenis yang tak boleh kalau kucing lain datang. tapi lama kelamaan jadi kawan pulak dah sekarang. aneh!
    khairul asrol baru je tulis kisah Earning Pertama Dari Forex SebenarMy Profile

  8. hafizmd says:

    Sedih ambe tgk gmbr ni..patutnya inspektor kaburkan sikit gmbr kejadian..

    moga dalang kes pembunuhan ni dpt ditgkap secepat mungkin, risau jugak takut2 si hitam si putih menjadi sasaran berikutnye
    hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #9 Telur?My Profile

    1. suri says:

      sy pelik sy kejam begitu rasanya ada tak suka kuicng ni kot sn kuicng ni ada ggit seseorg tu yg terbunuh huu..
      suri baru je tulis kisah Walau Badai Datang MelandaMy Profile

  9. azura says:

    jatuh kot
    azura baru je tulis kisah Tuntutan SejarahMy Profile

  10. Ummikami says:

    kena tokak kot..
    Ummikami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

  11. Ummikami says:

    Mengikut sumber kucing kalau jatuh dari tempat ketinggian takkan cedera..sebab kucing adalah ‘surefooted’…. agaknya kena gigit dengan bapa dia kot…. :)
    Ummikami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

    1. suri says:

      mati mengejut sb tuan rumah tinggalkan rumah tanpa mmbawa si kucing heee
      suri baru je tulis kisah Doa Mendengar Guruh Dan PetirMy Profile

  12. de engineur says:

    hmmm..nmpk macam kerja anjing jalanan ni.
    de engineur baru je tulis kisah Kota Kinabalu to have Malaysia’s first green taxi standMy Profile

  13. akubiomed says:

    Cuba semak CCTV mana tahu boleh nampak si suspek.
    akubiomed baru je tulis kisah Rumpai laut kalogen asli untuk wajah mudaMy Profile

    1. suri says:

      haa ada ker umh cikgu tu cctv? klu ada mmg bagus pantas nak selesaikan kes ini
      suri baru je tulis kisah Senyum Depan LaptopMy Profile

  14. suri says:

    sy rasa mesti ada org bunuh sb sy nampak stokin ada dekat dg kucing tu. mesti ada org guna stokin utk bunuh kucing tu hee,utk elak kesan org dia guna stokin tu ar..

    entahlah main teka jer heee
    suri baru je tulis kisah Walau Badai Datang MelandaMy Profile

  15. suri says:

    alahai tetiba teringt akan 3 ekor kucing sy tu.huaaaa
    suri baru je tulis kisah Di Bawah LangitMuMy Profile

    1. UmmiKami says:

      Kucing Kak Ummi mati atas ribaan… :(
      UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

  16. Bro Zulkbo says:

    salam..
    misteri alam haiwan nih..
    sikap cemburu la agaknya
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Layan Karenah Anonymous Tentang Harga Bilik Hotel Cecah RM 3 JutaMy Profile

  17. UmmiKami says:

    Stokin tu macm stokin orang dewasa.. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

  18. UmmiKami says:

    Jangan-jangan terkena pijak tak sengaja takk.. :)
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bisikan Hati…My Profile

  19. hafiz says:

    biasanya kucing jantan yg buat bro…
    hafiz baru je tulis kisah Memasang button back to topMy Profile

  20. effort lab says:

    Mungkin si hitam kacak tu yg bunuh. kadang2 kucing jantan makan anak kucing, kadang2 dia bunuh je.
    effort lab baru je tulis kisah Stroller Baby Murah dan Laju [6 gambar]My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun