Liga Super 2013 | ATM Vs Kelantan

nor farhanATM [2] Vs [3] Kelantan
Keputusan perlawanan ATM lawan Kelantan malam tadi memihak kepada Kelantan The Red Warriors. ATM melepaskan peluang terbaik untuk mendahului Kelantan apabila tendangan penalti Marlon Alex James diselamatkan oleh Khairul Fahmi [Apek].

Tamat perlawanan 45 minit separuh masa pertama, Kelantan mendahului ATM dengan dua gol melalui jaringan Indra Putra Mahayuddin dan Keita Mandjou.

atm vs kelantanSeparuh masa kedua perlawanan memang sengit. Dua gol ATM oleh Marlon Alex James menjadikan kedudukan 2-2 hingga ke minit-minit akhir. Seronok melihat permainan kedua-dua pasukan yang saling berbalas serangan. Dan aku lebih seronok bila Nor Farhan berjaya menjaringkan gol di hujung perlawanan.

Bagi aku ATM memang bagus. Tanpa beberapa pemain yang digantung oleh FAM mereka masih juga dapat menyusahkan Kelantan untuk mendapat 3 mata penuh. Tahniah untuk ATM dan tahniah untuk Kelantan.

Rumpun pisang berbuah lebat,
Tersusun buahnya penuh tandan;
ATM memang pasukan hebat,
Tahniah kepada kedua pasukan.

Felda United [1] Vs [1] Selangor
Felda United dan Selangor seri di Stadium Petaling Jaya.

TehrDemikian kisah 'Liga Super 2013 | ATM Vs Kelantan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


30 Comments

  1. padin says:

    hehee dapatlah Selangor dok atas untuk tempoh beberapa jam..
    main petang je mesti result tak bape best,

    1. TehR says:

      main sebelah petang memang tak bagus untuk negara kita
      pukul 4 tu masih sangat panas
      penonton juga akan berkurangan bila main sebelah petang

      entah bila semua stadium dapat langsungkan perlawanan sebelah malam

      1. suri says:

        tpi semangat mereka ttp kental .suka tgok penyokong2 setipa tema mmg tegar penyokongnya dri awl hga akhir
        suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  2. Hafizul says:

    Saya tengok kejap jer..hehe..
    Hafizul baru je tulis kisah Gadis Diatas ApiMy Profile

  3. Bedak Arab says:

    Tahniah buat Kelantan perlawanan yang menarik sekali, ATM pun apa kurangnya.. tapi saat akhir kelantan boleh gool pula…
    Bedak Arab baru je tulis kisah Kelebihan Dan Fadhilat Madu LebahMy Profile

  4. HafizAmri says:

    SEmpat tengok masa 2-0 mula tu, pastu tgok seklai lagi dah 2 sama.. dan akhirnya menang juga Kelantan
    HafizAmri baru je tulis kisah Tanda-tanda Kanser PayudaraMy Profile

  5. saya tengok jugak game tu tadi. memang main cantik!
    khairul asrol baru je tulis kisah Komisen Pertama dari JobdirumahMy Profile

    1. suri says:

      hee bukan ctik sb ada gadis di sana eh
      suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  6. cuma keadaan padang yang basah agak menyukarkan game. sayang penalti ATM tidak masuk. hehe
    khairul asrol baru je tulis kisah Cristiano Ronaldo Bakal Masuk IslamMy Profile

  7. Wan Fauzi™ says:

    memang puas hati dgn permainan kedua-dua pasukan tadi.. perlawanan yg memang menarik..
    saling berbalas serangan..
    banyak percubaan tepat ke arah gol..
    sama banyak peluang untuk menjaringkan gol…
    atm & kelantan bila bertemu memang macam perlawanan final… lepas nie atm akan bertandang ke Kota Bharu..
    Kelantan perlu mengengkang asakan sekali lagi diKota Bharu…
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Palestine Land Day Ke-37My Profile

    1. Wan Fauzi™ says:

      perubahan yg besar akan berlaku untuk pusingan kedua liga super bagi kedua2 pasukan selepas ini…
      Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Antara Islamisme & Pasca-IslamismeMy Profile

  8. Aik, seri lagi nampaknya Kelantan? jadi pakar seri nampaknya tahun ni :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Ad Hoc Network Connection For Windows 7 StarterMy Profile

  9. Bahrain says:

    tahniah kelantan…
    Bahrain baru je tulis kisah GAJET STUDENT PRICEMy Profile

    1. suri says:

      tahniah utk team kelantan :)
      suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  10. de engineur says:

    Memang best tengok klu jaringan kemenangan digolkan pada minit2 akhir. Apalagi klu yg menang tu team yg kita sokong. Teriak sorang2 kat rumah pun ada hehehe
    de engineur baru je tulis kisah US dentist put 7,000 patiens at risk of HIV and other diseasesMy Profile

  11. Razlan says:

    Apapun tahnah untuk kedua-dua team
    Razlan baru je tulis kisah Format Terbaru Contoh Resume 2013My Profile

  12. Hairul Azni says:

    Dua2 pasukan bagus tapi kemenangan memang milik Kelantan..
    Hairul Azni baru je tulis kisah Mari Berkenalan Dengan ISOMy Profile

    1. suri says:

      bila usaha itulah hasilnya..
      suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  13. ghost writer says:

    orang kata, ‘kesilapan akan dihukum’. itulah natijah yang ATM terima malam tadi. dua gol awal kelantan terhasil dari kesilapan benteng ATM. namun bukan namanya Gladiators kalau tidak melawan sehingga minit terakhir. sekalipun luka parah, tetap melawan. gol terakhir Red Warriors adalah tusukan pedang yang terdalam.

    apapun ATM tetap gah. :)
    ghost writer baru je tulis kisah dunia masih bertahanMy Profile

  14. papa mifz says:

    semakin rancaklah perebutan puncak liga super Malaysia yer…
    papa mifz baru je tulis kisah Pemenang Contest Kaca Mata PapaMifz.comMy Profile

    1. suri says:

      setiap tahu mesti ada klu tak der sepi rasanya arena suka msia
      suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  15. Travel-Zoom says:

    Dengar kata perlawanan yang cantik tapi sebok, tak sempat nak tgok,
    Travel-Zoom baru je tulis kisah Last Minute Flight Deals – Is it Possible to Get Cheap Last Minute Travel Deals?My Profile

    1. suri says:

      cantik macma bunga ke heeee
      suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  16. titan says:

    tahniah pada kelantan sebab menang.
    titan baru je tulis kisah Maggi Kari Kentang Pedas Kaw Meletup.My Profile

    1. suri says:

      hai tak akan ucp tahniah jer kot?
      suri baru je tulis kisah Kau Jangan Kacau Dia Lagi !My Profile

  17. suri says:

    eh..eh cma ku kenal raut wajh yang satu tu
    suri baru je tulis kisah Hand Bouquet FabricMy Profile

  18. suri says:

    sy tengok sekerat jer hee sb layan bunga tangan..
    suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  19. suri says:

    balik tdi bukak radio tpi degar liga english kt sinar fm
    suri baru je tulis kisah Cara- Cara Solat Sunat NikahMy Profile

  20. hafiz says:

    perebutan tangga teratas liga semakin sengit..
    hafiz baru je tulis kisah Trip ke Johor Premium OutletMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun