Liga Super 2012 | Singa Mengamuk

liga superJarang sekali kita dengar kisah singa mengamuk. Selalunya kes penoreh getah dibaham harimau sahaja yang biasa dikhabarkan berlaku di negara kita.

Saingan Liga Super 2012 merekodkan catatan paling buruk tahun ini apabila Sabah dibelasah 9-0 oleh Lions XII di Stadium Jalan Besar, Singapura malam tadi. [Takkan nak balas dendam sebab Singapura kalah kepada Harimau Malaya sampai begitu sekali?]

Keputusan Perlawanan Liga Super 16.06.2012

Perak 2 – 1 Johor FC
Lion XII FC 9 – 0 Sabah
Kelantan 2 – 1 Kedah
PKNS 1 – 1 Kuala Lumpur
Felda United 1 – 0 Negeri Sembilan
Sarawak 0 – 1 Selangor
T-Team 0 – 3 Terengganu

Kelantan masih mengekalkan rentak kemenangan dengan menewaskan Kedah untuk terus mengejar Lions XII di persada liga. Jaringan menerusi Mohammed Ghaddar pada minit ke-22 dan gol sendiri oleh pemain Kedah memberikan The Red Warriors jaringan 2 gol.

euro 2012OK. Tinggalkan kisah Liga Super di situ. Sekarang kaki bola akan layan pertembungan antara Greece vs Russia dan Rep Czech vs Poland pula. Perlawanan terakhir Kumpulan A dalam kempen EURO 2012 di Poland dan Ukraine untuk menentukan siapa yang akan layak ke peringkat suku akhir.

Untung la siapa yang cuti hari ni. Kelantan, Kedah dan Terengganu pula hari bekerja. :D

TehrDemikian kisah 'Liga Super 2012 | Singa Mengamuk' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


12 Comments

  1. titan says:

    bagi aku, berita greece layak ke suku akhir lebih best. haha.. sape yang dok kutuk aku hari tu. Mentang-mentang aku sorang aje yang sokong greece kat malaysia nih..baik ngaku cepattt..
    titan baru je tulis kisah Abang Ensem di Mata AkuMy Profile

    1. tehramuan says:

      Aku sempat tengok gak pagi tadi
      Greece main memang bagus
      Semangat mereka untuk menang tu

    2. sapa yg kutuk2 tu titan..hehe
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Suku Akhir Euro 2012 : Greece LayakMy Profile

      1. tehramuan says:

        haha
        ya la, siapa tu :D

        1. suri says:

          sy tak ckp apa2 mau gak angkat bendera putih heee
          suri baru je tulis kisah Lebih Jimat Itu Cukup MembahagiakanMy Profile

    3. hafizmd says:

      sape tuh? cepat ngaku cepat!

      greece hebat sbb main secara berpasukan…mmg disiplin tinggi!
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #19 Line ClearMy Profile

  2. hatiputera says:

    jom layan portugal jumpa belanda,,,
    hatiputera baru je tulis kisah Ramadhan Al MubarakMy Profile

    1. tehramuan says:

      sedang layan ni, bro
      seri 1-1 sekarang

  3. Bro Zulkbo says:

    Salam..
    tak stress pun boleh mengamuk
    kali nih Harimau Malaya..harapan
    berjaya menurunkan ranking FIFA
    HE HE.. :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah SAPS | Sistem Analisis Peperiksaan SekolahMy Profile

  4. adehhh.. no comment. Lupa lak kawe beli news hari Ahad lepas. Mau gak dengar komen FA Sabah :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Case Not Settled, Vehicle Left At RTD For 20 Years!My Profile

  5. hafizmd says:

    Singa mmg ganah malam tu.

    Smpai 9 dibahamnya…

    p.s-cikgu, tahun ni, rasanya hanya kelate saje yg mampu halang singa dari jadi juara….harap kelate terus asak singa sampai rebah!
    hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #19 Line ClearMy Profile

  6. tonton TV sambil berbaring
    melayan anak sedang merajuk
    nampak singa menunjuk taring
    sampai sembilan belasah teruk

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy paintless dent removal
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Paintless Dent Removal (PDR)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun