cahayacinta pondokkecil bayuk3nangan
tak kenal maka tak cinta
akubiomed pondokkecil apacerita
tehramuan

Lelaki Kacak Yang Perasan

gambar lelaki kacakHahaha. Aku tak tahu la sebab apa aku pilih tajuk macam tu. Agaknya aku memang seorang lelaki kacak yang memang dah sah-sah sangat berani untuk ditimpa perasan sorang-sorang. Harap-harap dapat bangun sendiri nanti. Hahaha. Hahaha.

Tetapi… hah, ada tapinya. Kata isteri aku, aku ni memang kacak serba serbi kecuali dekat muka. Hahaha. Perasan lagi. Aku pernah tanya anak gadis aku, kacak ke tidak aku ni. Jawapan yang diberinya hanya muncungkan mulut je. Kesian. Padan muka aku!

Buah cempedak juga nangka,
Kulitnya tidak penuh berduri;
Perasan kacak tidak mengapa,
Asalkan tidak berbangga diri.

Kulitnya tidak penuh berduri,
Beli di pasar dimasak sayur;
Lelaki kacak bukan memuji,
Itu sekadar mengucap syukur.

Entri ni aku hanya mahu panaskan semangat sahabat blogger yang telah sama-sama menyahut cabaran. Untuk pengunjung dan pembaca yang baru sahaja mengetahuinya, aku harap korang berani menyahut Cabaran SEO dengan kata kunci Lelaki Kacak ini. Segera terjah blog Titan untuk mengetahui maklumat lanjut. Tarikh tutup pun lambat lagi. Entri penyertaan aku, Lelaki Kacak Berani Untuk Gagal ada pada page 6. Hahaha.

Sekali kita berbangga dengan kelebihan diri, seribu kali pula kita lupa kekurangan diri sendiri.


Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja oleh Contengconteng.com, Mrs.Yie, Abangensem, Cikgu Dahlia, Farish Ishak, PuanBee.com, w.habibu rahman, Azri Johan, Dirmansyah, 1Malaysianews.net, LadfeAmir.com, SEO Apps, Bluedianthus.com, Hafizmohd.com, UmarFaruq.com, 1Artikel.com, Blog Bukit Besi, Radhio.com, Blog Perniagaan Internet, Hadi Hanafee, Jomtonton.net, Muaz Lelaki Kacak, Ohcikgu.com, BloggerWanita.com, Cyza Sector, LelakiAcai.com, Sabreehussin dot com, Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.

TehrDemikian kisah 'Lelaki Kacak Yang Perasan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Sebarang teguran dan cadangan boleh ditinggalkan pada ruangan komen dibawah.



31 Comments

  1. Wah, join seo contest nampaknya. Semoga kacak dan berjaya. All the best bro :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Ijazah Dari Universiti KensingtonMy Profile

    1. suri says:

      kekacakkan terserlah dg entri yg penuh bergaya

      1. azura says:

        paling baik cikgu pandai bermain seo
        azura baru je tulis kisah Tips jimat belanjaMy Profile

        1. mie says:

          kita hanya mampu belajar dari teh ramuan saja..
          eheheee
          mie baru je tulis kisah Keyword Hot Bulan Mac 2012My Profile

  2. rahman says:

    Cerita P Ramlee 6 jahanam
    Makan seafood dapat gaut
    Entri kacak cikgu tehr di muka 6
    Entri kacak hamba sudah ke laut
    rahman baru je tulis kisah Pelancong mengambil gambar KLCC mengundang bahayaMy Profile

    1. suri says:

      bro rahman asal blh humban ke laut huhu..hati2 jgn smpi sampan nya teggelam yer heee

  3. akubiomed says:

    Bro juga apa kurangnya. Kacak juga terutama apabila berpantun. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Minum kopi hanya berkesan untuk si pemalasMy Profile

    1. yas says:

      Betul tu bro…bab2 seo ni kt blog Dh bro ariff ada share ilmu disitu…kena fahamkan betul2…..insyaallah dapat tu nanti
      yas baru je tulis kisah SAFEE SALI BERCERAI TALAK SATUMy Profile

  4. Floyd says:

    Icon di URL address tehr tu pun nampak kacak jugak. Siap ngan kumis dan jambang lagi.
    Floyd baru je tulis kisah Cypark and TNB signed Renewable Energy Power Purchase AgreementMy Profile

  5. shraqs says:

    Aku belum cukup kacak nak sertai contest si kacak Titan… :(
    shraqs baru je tulis kisah Angry Birds Nak Buat Animasi PulakMy Profile

    1. suri says:

      me two :”( nak amik ni tisu tutup muka tanda malu..huhuuh

  6. lunaticg says:

    Ramai sangat blogger-blogger kacak kat Malaysia sekarang ni…. :D
    Good luck….
    lunaticg baru je tulis kisah Malaysia Parliament buildingMy Profile

  7. Norizwan says:

    Semoga kekacakan bro semakin menyerlah…:-).saya kacak ak kacak join juga SEO ini, baru nak belajar huhu…
    Norizwan baru je tulis kisah Lelaki Kacak suka koleksi DoraemonMy Profile

  8. chii says:

    aduhai…pedih nya ati bila anak gadis sendiri xmo ngaku kekacakan ayahnya kan..ekekekek :p
    chii baru je tulis kisah Motivasi Ke Arah KecemerlanganMy Profile

  9. mie says:

    gue memang slalu perasan kacak juga..
    apapun, semuanya ada kekacakkan nya sendiri..
    tapi dari sudut yang berbeza..
    ‘ehhehee
    mie baru je tulis kisah Keyword Hot Bulan Mac 2012My Profile

  10. padin says:

    hehee seronok juga tengok sahabat blogger bersaing dalam merebut tempat terbaik untuk kata kunci lelaki kacak ni hehee
    padin baru je tulis kisah Malapkan Lampu SebentarMy Profile

  11. yas says:

    Pada aku semua yg join contest tu mmg lelaki kacak belaka…pd gugurl lak mmg wanita comel juga semer tue…
    yas baru je tulis kisah [GAMBAR] MITSUBISHI EVO 10 ZIZAN RAJA LAWAKMy Profile

  12. ghost writer says:

    lelaki kacak berani gagal. kalau soal pompuan, tak jadi hal. gagal sekali, leh cuba banyak kali. :)
    ghost writer baru je tulis kisah sepatu di atas para-para tinggiMy Profile

  13. nurmisnan says:

    Pantun KACAK lagi brother.. hik3..
    Kalau perasan kacak takper jgn sampai
    perahsantan sendiri.. makin menjadi2..
    nurmisnan baru je tulis kisah Nama tipu titer kopi atau tam tamMy Profile

  14. azura says:

    kacak luar kacak dalam kacak dengar sini,
    kalau saya senyum awak mesti senyum sekali…
    azura baru je tulis kisah Tips jimat belanjaMy Profile

  15. Melatiqistyna says:

    Pergghhh…. Ranking 1 tu… :)
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Ringan2 Hari Ahad….My Profile

  16. fiezaradzi says:

    anak, cakap je macam tu, tapi dlm hati dia, ayah dia lah yg paling kacak..

    lelaki kacak tak semestintya dari wajah, tul tak?
    fiezaradzi baru je tulis kisah Lelaki vs Wanita – Siapa Lebih Awal KahwinMy Profile

  17. Juan says:

    jom ramai ramai kita pekatkan kata kunci lelaki kacak
    Juan baru je tulis kisah Beli RumahMy Profile

  18. eiela says:

    siapa atas sekali menang nanti dialah lelaki kacak. huhu
    eiela baru je tulis kisah Variasi Cara Memulakan PersahabatanMy Profile

  19. hari2 jumpa kacak..lama2 jdik doa semakin kacak.. :)
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Rumah BaruMy Profile

  20. kulanz says:

    Isteri akupun cakap yang aku memang kacak.. jadi aku kacak untuk dia saja, hehehe..
    kulanz baru je tulis kisah Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa, KundasangMy Profile

  21. maza says:

    maza.. kacak duk dalam hati, encem ada tang dada…. ahaks..
    lalalaa
    maza baru je tulis kisah Lelaki tak akan masuk syurgaMy Profile

  22. hafizmd says:

    sesekali kena jugak perasan kacak supaya rasa kekal muda remaja…hehehe
    hafizmd baru je tulis kisah Belanja kahwin. Kenapa sampai membazir?My Profile

  23. ohcikgu says:

    wahh..ramai yang perasan kacak sekarang ye. hehe..
    ohcikgu baru je tulis kisah Semakan Online Peperiksaan Juruaudit dan Contoh Soalan Peperiksaan JuruAudit W41My Profile

  24. Ladfe Amir says:

    lelaki kacak perlu ada keberanian utk masuk contest lelaki kacak.

    entri bro mmg kacak sekali
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Cabaran Getir Lelaki KacakMy Profile

  25. zulkbo says:

    Salam Bro..
    dari awal saya dah jangka akan
    ada perubahan besar dari segi SERP
    contest terdahulu..jadi saya tak join
    contest ni..apa pun masih boleh mencuba
    Bro..ada banyak masa lagi nak ke SERP
    zulkbo baru je tulis kisah (Gambar) Proton Preve Terbaru Dari Proton Dan Mana Identiti Kita?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar