Lelaki Kacak | Misai Atau Janggut

gambar lelaki kacakUntuk menjadi lelaki kacak, yang mana satu perlu pandai disimpan oleh lelaki? Janggut atau misai? Pandai simpan kedua-duanya sekali atau tidak pandai simpan apa-apa kecuali duit. Aku percaya, kalau hanya simpan bulu ketiak, sampai bila-bila pun seorang lelaki itu tidak akan kelihatan kacak. :D

Lelaki pandai simpan harta
Memang kacak berotak geliga

Lelaki pandai simpan marah
Bukan tandanya sedia mengalah

Lelaki pandai simpan cemburu
Segala perhitungan tidak melulu

Seorang lelaki kacak akan bertambah kacak sekiranya pandai dalam serba serbi. Bukan hanya pandai bergaya dengan wajah tampan serta berpakaian cantik dan mahal sahaja. Gerak bibir dan gerak langkah juga perlu sama kelihatan kacak. Lebih-lebih lagi gerak hati.

Lelaki suka simpan dendam
Tiadalah hatinya akan tenteram

Lelaki suka simpan perempuan
Banyak menipu dalam kehidupan

Satu soalan cepumas kepada pembaca wanita yang singgah membaca di Tehramuan.Com ini. Korang suka lelaki kacak atau suami kacak yang simpan misai atau simpan janggut? Atau sukakan lelaki yang tak pandai simpan apa-apa. :D Jangan pula ada yang suka kepada lelaki kacak yang pandai simpan perempuan. Merana korang nanti.


Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja oleh Contengconteng.com, Mrs.Yie, Abangensem, Cikgu Dahlia, Farish Ishak, PuanBee.com, w.habibu rahman, Azri Johan, Dirmansyah, 1Malaysianews.net, LadfeAmir.com, SEO Apps, Bluedianthus.com, Hafizmohd.com, UmarFaruq.com, 1Artikel.com, Blog Bukit Besi, Radhio.com, Blog Perniagaan Internet, Hadi Hanafee, Jomtonton.net, Muaz Lelaki Kacak, Ohcikgu.com, BloggerWanita.com, Cyza Sector, LelakiAcai.com, Sabreehussin dot com, Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.

TehrDemikian kisah 'Lelaki Kacak | Misai Atau Janggut' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


33 Comments

  1. hafizmd says:

    aku kalau bab misai ni janggut ni, mmg kena ada sikit…kalau takde…rase hilang machonye.hahaha…
    hafizmd baru je tulis kisah Kalau sayang, tinggal-tinggalkan…My Profile

    1. chii says:

      betul2..kalo x,nnti muka nampak jambu plak :p
      chii baru je tulis kisah Wordless Wednesday #22 – Pak AndamMy Profile

  2. mie says:

    misai ada…
    janggut pun ada…agak2 mana satu pilihan wanita ye…
    ehehehe
    mie baru je tulis kisah Gambar Bilik-Bilik Star Cruise LibraMy Profile

  3. Manan Qayyim says:

    jangut la…
    baru macho….
    pastu ade jambang…. hahahah
    Manan Qayyim baru je tulis kisah Malaysia No. 144 Dalam KEDUDUKAN KEBEBASAN AKHBAR GLOBAL 2012My Profile

  4. aidanatasya says:

    wahhh, sini pun ada lelaki kacak :)

    rasanya dua-duanya :)
    aidanatasya baru je tulis kisah GAMBAR PERNIKAHAN AWAL & SCHA, HANYA SEKALI LAFAZMy Profile

  5. benjy says:

    Lelaki pandai simpan perempuan ? … hehehe itu biasa Maaa :D
    benjy baru je tulis kisah KEJOHANAN GRAND PRIX GOLD BADMINTON TERBUKA MALAYSIA 2012 – 9 PEMAIN MALAYSIA LAYAK KE SEPARUH AKHIRMy Profile

  6. Juan says:

    saya memilih janggut, hehe
    Juan baru je tulis kisah MasterChef Selebriti Malaysia Astro RiaMy Profile

    1. benjy says:

      hehehe … jangut ? …. orang berjangut ni kacak OOoo :D
      benjy baru je tulis kisah MEMOHON MENYERTAI PROJEK 100 BLOGGER KEPADA BRO FRAMESTONEMy Profile

  7. Azuan says:

    Nak try simpan janggut dgn misai la lepas ni.. nak tgk rupa jd mcm ne nnti.. :)

  8. sy x simpan kedua2nya..huhu
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Naga Besi, Beliung PutihMy Profile

  9. janggut.. hehe..
    sunnah pula tu.

    muka lelaki yang tak simpan apa-apa macam jambu je teruatamanya kulit cerah.

    simpan kekacakan dan hanya untuk dipandang oleh isteri memang paling macho la. lebiuuu :D
    rainbowcloudy baru je tulis kisah buta hitamMy Profile

  10. akubiomed says:

    Kalau bro TehR tanya wanita mengenai jenis lelaki yang dipilih habislah rahsia terbongkar. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Pertama kali menonton filem The Avengers 3D di Cathay Cineplexes e@curveMy Profile

  11. bukan kacaknya terletak di buku akaun bank ker? :D

  12. azura says:

    alhamdulillah cikgu sudah jadi lelaki kacak
    azura baru je tulis kisah Give Away Papan Kekunci Dot Com 2012My Profile

  13. aku ade janggut, misai dan bulu dada…haha. aku rasa pompuan sangat2 suka…hak hak…perasan kacak plak….
    Encik Bukit Besi baru je tulis kisah Bila Lelaki Kacak Memberi NasihatMy Profile

  14. sud@is says:

    lelaki kacak
    jangan hanya tahu berlagak
    bertindak guna otak

    simpan duit banyak-banyak
    untuk kesenanagan isteri dan anak pinak

    kehkehkeh…
    sud@is baru je tulis kisah Seni Pemakanan SihatMy Profile

  15. titan says:

    lelaki kacak mesti ada misai dan janggut maa..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 54 dari Text Link AdsMy Profile

  16. padin says:

    hehee teringin nak ada jambang, tapi tak tumbuh2 pon….
    padin baru je tulis kisah Sidang Media padinno.comMy Profile

  17. maza says:

    “Lelaki suka simpan perempuan
    Banyak menipu dalam kehidupan”

    alamak! kuikuikui…

    hahha

  18. ProfHariz says:

    Janggut baru kacak !
    ProfHariz baru je tulis kisah ATM CARD MAYBANK VERSI MANCHESTER UNITEDMy Profile

  19. yas says:

    Den pilih janggut gak…cam osama…hehehe lelaki kacak sebenar!!!!
    yas baru je tulis kisah MotoGp – Zulfahmi ke 4 di Jerez,SepanyolMy Profile

  20. Norizwan says:

    saya kena ada misai dan jaggut…kalau tidak ia kelihatan seperti jambu (muka kebudak-budakan)…huhu
    Norizwan baru je tulis kisah Kilang memproses mayat manusia tidak diterima masyarakatMy Profile

  21. rahman says:

    simpan janggut lebih baik..mungkin ada pahala di situ :)
    rahman baru je tulis kisah Zulfahmi Khairuddin mendapat tempat ke 4 di litar Estoril PortugalMy Profile

  22. suri says:

    ada tak der saya ok jer.tpi bgi saya akan mugkin ketawa klu dia berani buang misai haaa tak tahulah nepe mgkin sb dh terbiasa ada haaaaaaaa
    suri baru je tulis kisah Perlukah Dibayar ?My Profile

    1. chii says:

      heheh..nnt kalau da buang..mungkin nampak muda kot :p
      chii baru je tulis kisah Wordless Wednesday #22 – Pak AndamMy Profile

  23. suri says:

    klu janggut adui..lagi ebst klu ada nmp cam tua sikit haa..tpi mana2 ok jer asal pandai jaga kekemasan dri oklah.jgn smpi minum air teh smpai melekat kt tang misai sudahlah haaaa
    suri baru je tulis kisah Petua Hilangkan Bau Dan Rasa Pada BlenderMy Profile

  24. Hairul says:

    Mmg bagus tips bro tu menjadikan lelaki kacak bertambah kacak dan bahagia…
    Hairul baru je tulis kisah Tips perniagaan: Perlunya Alternatif Bagi Mengelak Kegagalan PerniagaanMy Profile

  25. Ladfe Amir says:

    wife saya tak suka saya ada misai. geli katanya bia bersentuhan. tapi tak pernah komplen saya simpan janggut.
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Lelaki Kacak Salah TargetMy Profile

  26. misz lina says:

    paling kacak janggut sejemput..alahaiii hensem!
    misz lina baru je tulis kisah TL1 Racing Simulator yang sangat Awsem! :D My Profile

  27. shraqs says:

    Simpan kumis je sikit sebanyak. Takde langsung, janggal plak jadinya :)
    shraqs baru je tulis kisah Statistik Perkahwinan Pasangan Gay Yang MenggerunkanMy Profile

  28. hancur hati harapan punah
    niat hendak mencari teman
    simpan janggut sebahagian sunnah
    jadi pemikat wanita idaman

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy repair seat kereta berlubang

  29. chii says:

    depends gak..kadang2 ada yg better kosong daripada ada misai & janggut..
    ada plak, yang nampak jambu kalau xde kedua2..

    tp pada chii..chii suka tgk muka suci dari kedua2..eehhe
    chii baru je tulis kisah Wordless Wednesday #22 – Pak AndamMy Profile

  30. kulanz says:

    kalau dua-dua ada, misai dan janggut kira okey ke tu? :D
    kulanz baru je tulis kisah Awan Pelik Menyerupai Wajah Lelaki KacakMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun