Lelaki Kacak Dari Lubnan

Malam tadi memang milik lelaki kacak dari Lubnan ini. Hanya beberapa bulan sahaja berada di Kelantan tetapi dengan begitu bergaya dan bersahaja dapat menambat hati peminat. Mohammed Mahmoud Ghaddar, hatrik dengan tiga gaya berlainan pada minit ke ’21, ’47 dan ’89 ketika menentang Arema Indonesia mengesahkan bahawa beliau memang kaki gol. Memang tak rugi Kelantan mengambil dan memilih beliau sebagai penyerang The Red Warriors.

lelaki kacak

Lelaki kacak dari Lubnan yang berusia 27 tahun ini pasti sekali akan menjadi sebutan peminat bola sepak Kelantan selama beberapa hari, mungkin juga sehingga Kelantan bertemu Arema sekali lagi pada minggu depan.

Mamat Ghaddar, Mamat Ghaddar
Penyokong menjerit dekat pagar
Mamat Ghaddar, Mamat Ghaddar
Penonton peminat senyum lebar

Malam tadi, Ghaddar menenggelamkan kesedihan peminat The Red Warriors atas keputusan FAM meggantung tugas presiden mereka Tan Sri Annuar Musa selama dua tahun enam bulan kerana kesalahan membuat kenyataan terbuka mengenai prestasi skuad bola sepak negara. Nampaknya lelaki kacak ini menjadi penjaring utama Kelantan dalam saingan Piala AFC dengan empat gol dalam tiga perlawanan.

TehrDemikian kisah 'Lelaki Kacak Dari Lubnan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


47 Comments

  1. Melatiqistyna says:

    Makin mantop red warior….. :D
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Anak disangka sakit diperkosa jiran tuaMy Profile

  2. Norizwan says:

    baru betul ambil pemain import muda….masa dulu ambik yang veteran nyer huhu….
    Norizwan baru je tulis kisah Selama 8 tahun makan makanan harian pizza ‘Margarita’My Profile

  3. rahman says:

    dah macam eric cantona aku tengok :)
    rahman baru je tulis kisah Makan tengah hari masak lemak cili api di Rose 911My Profile

    1. Floyd says:

      Ya betul lah, muka mcm Eric Cantona.

      BTW, Kelantan dah naik balik ke takhta liga kah?
      Floyd baru je tulis kisah Hope this was not Photoshop-edMy Profile

    2. Floyd says:

      Betul tu, bro.
      Floyd baru je tulis kisah Hope this was not Photoshop-edMy Profile

    3. Setuju ehhh.. muka King Eric…. GGMU he he…
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Harapkan Pagar, Pagar Makan PadiMy Profile

      1. hafizmd says:

        manu manu manu….hehhee

        lagend tu eric cantona…ingat lagi kungfu kick dia…hehe
        hafizmd baru je tulis kisah Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.My Profile

  4. b3njy says:

    Aik …. bunyi pantun cikgu tu macam kebetulan je kan … :D
    b3njy baru je tulis kisah 10 SAHAM PALING AKTIF – BERBALOI UNTUK WANG ANDAMy Profile

  5. adamfaiz says:

    AF suka dengan pemain import kacak…memeriahkan arena bola sepak Malaysia.. tapi sepatutnya lelaki kacak Malaysia juga harus bersaing..
    adamfaiz baru je tulis kisah Cermin Mata Internet GoogleMy Profile

  6. Cikgu Hairul says:

    Lelaki kacak pengubat duka. Ermmm..
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Tanda-Tanda Kita Sedang Berada di Zon SelesaMy Profile

  7. wandisini says:

    dalam hari yang sama..presiden bola sepak kelantan di jatuhkan hukuman gantung dari FAM
    wandisini baru je tulis kisah Annuar Musa Digantung 2 TahunMy Profile

  8. mak lagenda says:

    Lelaki kacak tetap suamiki…boleh??

    sila muntah pelangi sekarang…Miahahahahaha…
    mak lagenda baru je tulis kisah APA PILIHAN KITAMy Profile

  9. mie says:

    wah!!!
    harapan baru kelantan ye…
    nampaknya, kelantan semakin maju ke depan..
    ehehhee
    mie baru je tulis kisah Pengambilan Tentera Udara Dan Tentera Laut 2012 Untuk Lepasan SPMMy Profile

  10. akubiomed says:

    Ayam tambatan skuad Kelantan. Simpati dengan berita hukuman kepada presiden KAFA. Harap beliau buat rayuan.
    akubiomed baru je tulis kisah Pinjaman pengajian PTPN diminta mansuhkanMy Profile

    1. hafizmd says:

      TSAM digantung tanpa boleh buat rayuan.

      Kiranya kes dah settle.
      hafizmd baru je tulis kisah Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.My Profile

  11. zool says:

    memang hebat gol-gol beliau..
    tapi main kat AFC Cup je kan>
    zool baru je tulis kisah Tan Sri Anuar Musa digantung 2 tahun setengahMy Profile

  12. yas says:

    Tahniah buat Kelantan…yg penting 3 mata dan mampu teruskan cabaran
    yas baru je tulis kisah SENYAP!! – Vol #1.1 Altimet Feat Bro FramestoneMy Profile

  13. nurmisnan says:

    Tak tengok bla tak tengok bola.. hik3..
    nurmisnan baru je tulis kisah Earth Hour 2012 di BruneiMy Profile

    1. yas says:

      aku tau sis…ko layan hoki je kan..kan..kan? he3x!!!
      yas baru je tulis kisah ANUAR MUSA BERSALAH – FAM TAK SALAH?My Profile

  14. azura says:

    semalam saya tengok memang Ghaddar hebat sumbat 3 gol tu
    azura baru je tulis kisah Pesaing IpadMy Profile

  15. cikgu naman says:

    beliau membuktikan kemampuannya bukan setakat penalty sahaja

    gomo kelate gomo!!!
    cikgu naman baru je tulis kisah Statistik Yang Ajaib Dalam AlQuranMy Profile

  16. kacak menjadi kata kunci entri ye akhir-akhir ni :D
    rainbowcloudy baru je tulis kisah bersyukur dengan cintaMy Profile

  17. chii says:

    errr..kenapa chii nampak mcm eric cantona je dari tepi
    chii baru je tulis kisah Atok Berbicara tentang Kahwin Cepat – Yang Berkat Jadi Mudarat?My Profile

    1. hafizmd says:

      itu kalau dari tepi sebelah kiri, kalau sebelah kanan, agaknya mungkin macam tuan rumah ni…. =)

      mmg macam eric cantona…hehe
      hafizmd baru je tulis kisah Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.My Profile

      1. azura says:

        chii pun dah mula kenal pemain bola ni
        azura baru je tulis kisah Intai 3 TemujanjiMy Profile

        1. chii says:

          errr..tu pun sebab dia pemain lama…yg skrg ni da byk sgt yg baru :p
          chii baru je tulis kisah Spagetti Ala MelayuMy Profile

      2. yas says:

        Hahaha…pepandai je bro hafizmd nih….:)
        yas baru je tulis kisah MOTPGP 2012 ~ ZULFAHMI KHAIRUDDIN, 1 st Race QATARMy Profile

      3. chii says:

        okla tu kan..chii ingtkan chii sorang je yg terperasankan eric cantona tu :p
        chii baru je tulis kisah Spagetti Ala MelayuMy Profile

  18. hafizmd says:

    Tahniah skuad kelate malam tadi. Mmg gaya main lain macam sungguh. Short passing, mmg menjadi malam tadi. Kena pulok ghaddar, napok sungguh benar lari.

    Moga terus kutip mata penuh.
    hafizmd baru je tulis kisah Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.My Profile

  19. fiezaradzi says:

    oklah tu, jadi penawar duka.. tahniah buat kelantan..
    tapi sedih juga, yg bagus diketepikan.. huhu
    fiezaradzi baru je tulis kisah Bulan March Yang MenarikMy Profile

  20. fuad ansari says:

    yg saya paling puji kat mohammed ghaddar ni adalah kerana attitude dia yang baik.. tak cepat melenting.. kena tackle keras pun, masih boleh sabar lagi.. rasanya, inilah attitude yg diperlukan oleh setiap pemain bola…

    ironinya, masa zaman mokhtar dahari dulu, bila tgk bola sepak klasik kat tv, jarang betul tgk player injured.. diorang tak berapa nak main tackle kasar2.. sgt berbeza dgn sekarang.. kalau sekarang, selagi boleh nak main kasar..
    fuad ansari baru je tulis kisah DiMaNaKaH BeRMuLaNYa MuSLiM TiDaK BeRSoLaT?My Profile

  21. ohcikgu says:

    tahniah kepada ghadar. kebangkitan yang menarik.
    ohcikgu baru je tulis kisah 1-300-888-427 – Nombor telefon baru kalau nak order tong gas PetronasMy Profile

  22. walaupon konflik org atasan..tp still leh menyumbat gol..mmg hbat :)
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Scion XB RS 7.0My Profile

  23. kimmie says:

    dapat buat hatrik…memang tidak dapat dinafikan lagi kekacakkannya
    kimmie baru je tulis kisah Pendapat: Apa sebenarnya yang kita mahu?My Profile

  24. zulkbo says:

    salam..
    telah saya jangka Kelantan
    akan men”gacang”kan team
    dari Indon tu :)
    zulkbo baru je tulis kisah 2 Hari Yang Cool Apabila SSM Punya PasalMy Profile

  25. ghost writer says:

    ini yang dikatakan pembelian berbaloi.
    ghost writer baru je tulis kisah buku kita masaMy Profile

  26. selamat pagi dan salam jumaat barakah kacak-kacak yang di atas :)
    rainbowcloudy baru je tulis kisah bertunang semasa belajarMy Profile

  27. b3njy says:

    Pelik jugakan tiba2 je ghaddar ni jadi hero …. mungkin sudah serasi dengan corak permainan kelantan :D
    b3njy baru je tulis kisah GADIS MELAYU MENAWAN DAN BERGETAHMy Profile

  28. hafidz says:

    wow. ni bukan setakat kacak tapi power~ 8)

  29. titan says:

    serius, ghadar memang kacak maa..3 gol dia bolot.
    titan baru je tulis kisah Facebook zaman dulu-dulu..My Profile

  30. Huyoooo lelaki dari lubnan tuu..hak hak hak..memang kacak.

    Mamat Ghaddar, Mamat Ghaddar
    Penonton peminat senyum lebar
    memang kacak, ye kacak benar
    tapi tuan tanah kacak sebenar benar…

    hehe…pantun ada makna tu…ampu skit..bleh?
    ampunnnn….:)
    Encik Bukit Besi baru je tulis kisah Proton Preve Kereta Nasional TerbaruMy Profile

  31. Akhirnya Ghaddar sudah menunjukkan potensinya yang sebenar. Memang hebat la dapat jaringkan 3 gol
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Perhimpunan Bersama Datuk Ketua Pengarah Lembaga Getah MalaysiaMy Profile

  32. Amirez says:

    mesti Annuar Musa kesal tak bagi Ghaddar main dalam Piala Malaysia. cepat sangat buat keputusan
    Amirez baru je tulis kisah Contoh Soalan Peperiksaan Juruaudit W41 14 April 2012My Profile

  33. kulanz says:

    Lepas ni tambah kacak lagi mamat Ghaddar tu bro :D
    kulanz baru je tulis kisah Lepak Sekejap di Tanjung Simpang MengayauMy Profile

  34. amirulfaiz says:

    Berbaloi-baloi The Red Warriors mengimport lelaki kacak Lubnan ini.
    amirulfaiz baru je tulis kisah Majlis kesyukuran Naufal menginjak usia setahun.My Profile

  35. Ladfe Amir says:

    main kena bagus dan cemerlang pada masa yang sama kena juga jaga displin.
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Lelaki Kacak ,Si Hitam Manis dan FacebookMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun