Lelaki Kacak Berani Untuk Gagal

gambar lelaki kacakLelaki kacak menang peraduan. :D Keputusan peraduan Kraftangan Dan Aku telah pun dikeluarkan malam tadi. Nampak sangat aku masih perlu terus belajar kerana gagal untuk mengatasi blog penganjur Ligakampung.Com apa lagi untuk mengatasi Saudara Yas. Apa pun, aku memang lelaki kacak Malaysia yang berani untuk gagal. Terima kasih kepada Saudara Zool yang memilih entri aku sebagai pemenang kedua.

lelaki kacak

WordPress, domain dan hosting berbayar bukan memberi jaminan yang tepat untuk berjaya dan gembira sebagai lelaki kacak dalam permainan SEO seperti ini. Aku memang tabik dengan Saudara Yas. Walau pun menggunakan platform percuma blogspot, tetapi dengan ilmu dan usaha yang betul beliau berjaya berada di tempat pertama. Nampak kan? Apa yang lebih utama adalah ilmu dan rajin untuk terus belajar dalam memahami sesuatu perkara.

Jadi kepada sahabat kita yang menggunakan platform blogspot, wordpress atau apa sahaja, jangan takut untuk bertanding dan menyertai peraduan SEO yang dianjurkan. Aku percaya korang memang kacak dan berani.

Peraduan SEO dengan kata kunci “Lelaki Kacak” anjuran Titan sedang berlangsung sekarang dan hadiahnya juga sangat kacak. Klik DI SINI kalau korang berani untuk gagal. Selamat bertanding.

Ular lidi di bawah bangsal
Beras melukut di atas para
Hidup berani untuk gagal
Bukan takut untuk berjaya


Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja oleh Contengconteng.com, Mrs.Yie, Abangensem, Cikgu Dahlia, Farish Ishak, PuanBee.com, w.habibu rahman, Azri Johan, Dirmansyah, 1Malaysianews.net, LadfeAmir.com, SEO Apps, Bluedianthus.com, Hafizmohd.com, UmarFaruq.com, 1Artikel.com, Blog Bukit Besi, Radhio.com, Blog Perniagaan Internet, Hadi Hanafee, Jomtonton.net, Muaz Lelaki Kacak, Ohcikgu.com, BloggerWanita.com, Cyza Sector, LelakiAcai.com, Sabreehussin dot com, Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.

TehrDemikian kisah 'Lelaki Kacak Berani Untuk Gagal' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


64 Comments

  1. akak says:

    Gagal tak semestinya kalah.
    akak baru je tulis kisah Cabaran rideMy Profile

    1. tehr says:

      Yups, gagal adalah langkah untuk berjaya

      1. Lelaki Kacak says:

        Kejayaan bermula dengan kegagalan.. :)

        Screen Shot atas tu contest SEO gak ke?
        Lelaki Kacak baru je tulis kisah Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012My Profile

        1. tehr says:

          ss tu memang salah satu pertandingan seo yang baru je berlalu

          1. Lelaki Kacak says:

            Oh.. ye ke.. x tau lak sy..
            anjuran siapa tu?
            Lelaki Kacak baru je tulis kisah Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012My Profile

  2. Melatiqistyna says:

    Tabik ngan mereka2 yg tau tekel SEO :D
    Melatiqistyna baru je tulis kisah MBPJ Perintis Bandar WIFIMy Profile

    1. tehr says:

      Tabik juga dengan mereka yang rajin belajar seo

  3. zulkbo says:

    salam..
    ermm..terbaiklah..
    saya berenti dulu contest
    begini..letih tu..he he
    zulkbo baru je tulis kisah Blogger SEO : Penggunaan Robot Yang SesuaiMy Profile

    1. tehr says:

      Salam kembali
      Memang tak terlawan dengan mainan seo ni, bro
      Memang banyak yang perlu dibuat

  4. mie says:

    fuh!!
    terbaik lah …
    ramai pesaing..
    ehehe
    mie baru je tulis kisah Souvenir Jepun Seperti Yang DijanjikanMy Profile

    1. tehr says:

      Aku ni masih belajar lagi ni
      Tak tahu arah ke mana tujunya

      1. mie says:

        yang baru tu pesaing yang hebat..
        eheheee
        mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #10 Rumah ContohMy Profile

  5. akubiomed says:

    Macam pernah dengar perkataan tetapi dimana ya? Selamat berjaya kepada bro untuk contest SEO.
    akubiomed baru je tulis kisah Filem Korea My Way mesti tontonMy Profile

    1. tehr says:

      Kali ni memang nampak dah payah nak lawan
      Kalau dapat ikut rentak pun dah cukup bagus

  6. tehr memang kacak dalam berpantun!
    rainbowcloudy baru je tulis kisah aku tenang dalam zikir alamMy Profile

    1. tehr says:

      Haha
      Janji kacak, bahagian mana pun tak kisah

  7. azura says:

    Lelaki kacak namanya Titan
    Cikgu Tehr apa kurangnya
    Uji seo dengan pertandingan
    Menang senyum kalah tak apa
    azura baru je tulis kisah Bingung tak dapat diajar, cerdik tak dapat diikutMy Profile

    1. tehr says:

      Lelaki kacak lelaki mancho
      Gadis cantik terpikat hati
      Menanti bijak dalam seo
      Entah bilakah akan terjadi

      1. azura says:

        Menanti bijak dalam seo
        Entah bilakah akan terjadi
        Putus asa jangan jadikan moto
        Asalkan diam padi berisi
        azura baru je tulis kisah Terapi Ayat RuqyahMy Profile

  8. LadyBird says:

    lady buta seo..
    LadyBird baru je tulis kisah Orang Miskin PopularMy Profile

    1. tehr says:

      Bukan buta tu, lady
      Mungkin belum tahu dengan baik je

  9. titan says:

    aishh..tak mau la mengaku kalah awal. baru lagi ni. dalam 2 bulan, sempat lagi kejar maa..blog yang lama, senang nak tackle blog baru. domain yang ada pagerank, senang nak beat domain/blog yang takde pagerank. so..apa lagi..pepandailah ye. hehe..
    titan baru je tulis kisah Cek ke 14 dari NuffnangMy Profile

    1. tehr says:

      Aku sedang belajar dengan tekun ni
      Harap2 tak pening lalat mabuk seo
      haha

  10. Tahniah saudara TEHR,

    sekurang2nya tersenarai jugak sebagai lelaki kacak :)
    aktechpage.com baru je tulis kisah Jodoh: Kuasa Tuhan Penentu Segalanya.My Profile

    1. tehr says:

      Kacak dalam pagar rumah sendiri je :D

  11. benjy says:

    Cikgu memang kacak … kita bersaing secara sihat .. yes ! .. yes ! .. Yes !
    benjy baru je tulis kisah FORMULA 1 [F1] 2012 – RAMALAN JUARA DI LITAR SEPANG, KL, MALAYSIAMy Profile

  12. rahman says:

    wah dapat hadiah lagi ye bro. cayalah
    rahman baru je tulis kisah Makan malam di Restoran Village View BangiMy Profile

  13. yas says:

    Yup, semalam bro zool ada email kat aku pasal nih..aku pun lom sempat nak jengah ke blog beliau. Lepas ni kot..apapun aku juga bukan seorang pakar dlm hal ini, masih ramai pakar2 diluar sana yg tak nak keluar…mmg diakui permainan seo ini memerlukan tumpuan dan juga masa….tambah2 lak seo mcm bro titan buat tu…3 bulan lama woo…
    yas baru je tulis kisah 6 Laman Ping Entri Yang TerbaikMy Profile

    1. yas says:

      Betul la…mcm biasa dengar je ayat berani gagal tu…hehehe
      yas baru je tulis kisah HADIAH DARI CONTENG-CONTENGMy Profile

    2. hafizmd says:

      bro yas antara yg pandai main seo… =)

      mmg lama tu 3 bulan..kadang2 hampir terlupa aku…hahhaa
      hafizmd baru je tulis kisah 5 Rahsia Sebenar LELAKI KACAK Untuk IsteriMy Profile

  14. kulanz says:

    Pemenang sebenar ialah mereka yang berani menyahut cabaran.. semoga berjaya bro
    kulanz baru je tulis kisah Bila Lelaki Kacak MenulisMy Profile

  15. ghost writer says:

    hati-hati dengan gelaran lelaki kacak bro.. tak lena tido kang nanti walaupun hanya dalam pertandingan maya. :D
    ghost writer baru je tulis kisah sepatu di atas para-para tinggiMy Profile

  16. tak ada istilah gagal dalam berjuang ni.. yang ada hanyalah hasil
    sabree hussin baru je tulis kisah Kenapa Kita Selalu Rasa Blog Orang Lain Lagi Bagus Dari Blog Kita?My Profile

  17. zik says:

    takpe sekurang-kurangnya ada dapat belajar sikit dalam ilmu seo nih.. huhu
    zik baru je tulis kisah Aku LELAKI KACAK wei!My Profile

  18. Khidhir says:

    wah. hebat2 semua ni.
    Khidhir baru je tulis kisah Angry Birds Space PC, Android, iOS dan MacMy Profile

  19. chii says:

    entri 2 dlm satu..dalam memberitahu kemenangan..turut diselitkan dgn cabaran lelaki kacak..ehehe..terbaik..

    apa pun..gud luck juga buat cikgu
    chii baru je tulis kisah Aksi Budak Lelaki KacakMy Profile

    1. hafizmd says:

      terbaikkan?cabaran seo titan makin meriah…

      tahniah cikgu menang kontest… =)

      p/s-chi sudah join jugak…terjah blog dia…
      hafizmd baru je tulis kisah 5 Rahsia Sebenar LELAKI KACAK Untuk IsteriMy Profile

  20. [...] – Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal Sekali lagi, terima kasih kepada semua para penaja atau sponsor yang menaja Cabaran SEO Lelaki [...]

  21. [...] – Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal Dan aku akan update lagi sepenuhnya. Aku tahu ada sesetengah dikalangan korang dah mula bermain [...]

  22. Salam kenal…lelaki kacak telah menang peraduan kraftangan dan akan menang peraduan lelaki kacak…

    ramainya otai join contest ni…hehe.
    Encik Bukit Besi baru je tulis kisah Lelaki Kacak Dari Mata Lelaki Tak KacakMy Profile

  23. cuti sekolah tamat penggal
    cari kerja waktu perayaan
    jatuh bangun sering gagal
    usaha gigih buah kejayaan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    masalah alternator kereta

  24. aidanatasya says:

    Salam cikgu…

    wahh, sini pun ada lelaki kacak ;)

    first time saya join contest SEO nie, lagipun saya budak baru belajar harap2 otai2 dapat beri ilmu sikit :)
    aidanatasya baru je tulis kisah TIGA GADIS TIANG DIDENDA RM25My Profile

  25. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi - Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  26. [...] Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal [...]

  27. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjayaChi - Aksi Budak Lelaki kacakTehr - Lelaki kacak berani untuk gagalZuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacakLangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke LangkawiNaziman [...]

  28. Ladfe Amir says:

    good luck bro.
    bermula tidak begitu baik mmg jadi lumrah kebiasaan. tapi mcmmana kita nak bangun daripada kalah kepada menang itulah isu yg selalu diperhatikan.
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Cabaran Getir Lelaki KacakMy Profile

  29. [...] berjaya - ( 47 Lelaki Kacak ) 56 Chi - Aksi Budak Lelaki kacak - ( 39 Lelaki Kacak ) 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal - ( 61 Lelaki Kacak ) 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak - ( 47 Lelaki Kacak ) 59. [...]

  30. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi - Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  31. [...] Tehr WordPress, domain dan hosting berbayar bukan memberi jaminan yang tepat untuk berjaya dan gembira sebagai lelaki kacak dalam permainan SEO seperti ini. Aku memang tabik dengan Saudara Yas. Walau pun menggunakan platform percuma blogspot, tetapi dengan ilmu dan usaha yang betul beliau berjaya berada di tempat pertama. Nampak kan? Apa yang lebih utama adalah ilmu dan rajin untuk terus belajar dalam memahami sesuatu perkara. [...]

  32. [...] – Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls – Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay – Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  33. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi - Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  34. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi - Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  35. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56 Chi - Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke Langkawi [...]

  36. [...] kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56. Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls – Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay – Lelaki Kacak ke [...]

  37. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56. Chi - Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  38. [...] kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56. Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls – Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay – Lelaki Kacak ke [...]

  39. [...] – Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56. Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls – Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay – Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  40. [...] – Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56. Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls – Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay – Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  41. dzuandiey says:

    gagal dan berjaya itu datang dalam satu pakej…tahniah.. :-)
    dzuandiey baru je tulis kisah Super-Thor Dalam The Avengers 2My Profile

  42. [...] – Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56. Chi – Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr – Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls – Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay – Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

  43. [...] - Lelaki kacak akan mengalah dulu sebelum berjaya 56. Chi - Aksi Budak Lelaki kacak 57. Tehr - Lelaki kacak berani untuk gagal 58. Zuls - Lelaki kacak sebenar-benar kacak 59. LangkawiHomestay - Lelaki Kacak ke Langkawi 60. [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun