Layan 3GP Tengah Malam

malam ini rasa malas nak tulis entri
sesekali seronok juga layan klip 3gp
tapi pasti tidak berjaga sampai pagi
besoknya nanti mesti ke sekolah lagi

terjah youtube kalau broadband laju
cari video bola atau layan lagu-lagu
drama korea mungkin filem ombak rindu
atau ceramah ustaz azhar terengganu

anak bungsu serta isteri dah pun lena
tinggal aku sorang dok sengkang mata
anak bujang pula keluar entah kemana
katanya jumpa kawan sebab ada kerja

terjah sana sini terjumpa banyak berita
ada cerita sedih banyak kisah gembira
kisah politik cari duit cerita remaja
bila dicampur semua aku pening kepala

khabarnya ada kes mahasiswa kecoh
dalam media memang dah sangat heboh
hidup kita tak selamat kalau kita gopoh
orang cerdik selalu guna orang bodoh

ketika terkebil sorang-sorang seperti ini
terkenang kawan lama yang dah pergi
tidak kutahu bilakah tiba giliran aku nanti
moga-moga dapat keredhaan yang dicari

TehrDemikian kisah 'Layan 3GP Tengah Malam' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


33 Comments

  1. cik tom says:

    kalau broadband laju memang leka.semua nak dibukanya..hee
    cik tom baru je tulis kisah [GiveAway] Penanda Buku Khairul Fahmi dan Kalendar 2012 The Red WarriorsMy Profile

    1. Mus says:

      silap-silap habis bandwidth broadband..
      Mus baru je tulis kisah Merungkai Misteri Terowong Jepun Di KunakMy Profile

      1. chii says:

        tu la pasal..x sampai sebulan..tenet da slow balik…ehehe
        chii baru je tulis kisah Tempayan yang RetakMy Profile

  2. cik tom says:

    jgn tidur lambat2 sok keje..hee..nite~
    cik tom baru je tulis kisah Halalkah Punca Rezeki Kita?My Profile

  3. yas says:

    Hahaha…tajuk ganas tu bro 3gp…kompom ramai yg cari…:)
    yas baru je tulis kisah Nur Amalina Berubah – Akibat Kejutan Budaya?My Profile

    1. b3njy says:

      relexxx 2 jangan fikir negatifff … 3GP tu kan cuma format video je …
      b3njy baru je tulis kisah KEMALANGAN JALANRAYA ‘PERMULAAN SANTAPAN’ 2012My Profile

  4. Jai says:

    Cikgu suka main bola, hari2 cikgu main bole
    Cikgu suka tido, hari2 cikgu tido…. sebab terlebih layan youtube..he3
    Jai baru je tulis kisah Konsert Erykah Badu Bertatu Kalimah Allah Di MalaysiaMy Profile

  5. titan says:

    esok sekolah. tak elok tdo lambat wehh..
    titan baru je tulis kisah Penangan Ustaz Azhar IdrusMy Profile

    1. b3njy says:

      Tak perrr Titan … walaupun cikgu lambat bangun tetapi dia tetap kacak di pandangan murid-muridnya :D
      b3njy baru je tulis kisah KEMALANGAN JALANRAYA ‘PERMULAAN SANTAPAN’ 2012My Profile

  6. floyd says:

    jgn lewat tido, kang org sebelah marah hehe
    floyd baru je tulis kisah Petronas Twin TowersMy Profile

  7. akubiomed says:

    Persekolah sudah bermula semuanya kembali bekerja. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Blogger prihatin jom derma darah di PDNMy Profile

  8. fuad ansari says:

    anak murid kalau tido dalam kelas, cikgu marah..
    kalau cikgu yg tido, jgn risau, anak murid tak marah.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah SoaLaN PePeRiKSaaN aGaMa KeRTaS JaNuaRi..My Profile

    1. b3njy says:

      Yerr betul tu … tetapi anak murid lastik je :D
      b3njy baru je tulis kisah KEMALANGAN JALANRAYA ‘PERMULAAN SANTAPAN’ 2012My Profile

  9. Melatiqistyna says:

    Best layan ceramah ust azhar tu…. Cr penyampaian Dia selamba je… :)
    Melatiqistyna baru je tulis kisah WW #9 (Her New Look for 2012…. :D)My Profile

  10. padin says:

    hehe buat masa sekarang kalau tenet laju memang aku masuk hrmis..
    haha skt tak hantar2 lagi, susah betul nak tembus web tu,
    padin baru je tulis kisah Mari Ke Sekolah 2My Profile

  11. dnoBiz says:

    Orang cerdik guna orang bodoh….
    Lebih parah bila orang bodoh tapi perasan lebih cerdik… :D
    dnoBiz baru je tulis kisah Mangsa Fitnah – Nur Amalina Mangsa Fitnah..??My Profile

    1. b3njy says:

      Benjy rasa Benjy ni kadang2 cerdik kadang2 bodoh … pelikkan :D
      b3njy baru je tulis kisah KEMALANGAN JALANRAYA ‘PERMULAAN SANTAPAN’ 2012My Profile

  12. Norizwan says:

    Sekolah dah bermula…nak pergi kerja kena lebih awal sebab nak elak jalan sesak….

  13. assalam bakal pak mentua.. eh tiba-tiba :D

    kecoh cerita mahasiswa sekarang, luar & dalam negara semua dicerita. perihal buruk sentiasa nampak.

    ayuh! guna minda hadap suasana.
    muda mudi tu bakal membina dan mengarah negara tercinta

  14. Hairul says:

    byk betul masa bro terjah sana sini….
    Hairul baru je tulis kisah Punca kanser dari microwave dan kanser payudaraMy Profile

  15. fiezaradzi says:

    mmg susah nak layan video kat internet, sbb slow kan.. mungkin kena tukar kot pas ni.. hehe.. ape pun, kena bincang dulu.. mesyuarat rumah tangga..

    rajinnya tgk video dan segala hal tgh malam.. pergi tidurlah cikgu tehr.. haha
    fiezaradzi baru je tulis kisah Anak Oh Anak..My Profile

  16. ahmad kamil says:

    Layan movie ‘Klip 3gp’ pun ok gak TR.

    yang dibintangi oleh One Nation MC tu. ;-)
    ahmad kamil baru je tulis kisah Bila masuk tahun baru…………..My Profile

  17. LadyBird says:

    salam cikgu..

    bile bace blog2 yang menceritekan sal pelajar UPSI tu..
    mcm perkara bermain di minda.. kami juga pernah bergelar pelajar.. huhuhuhu..

    sampai bilakah permainan ini akan berterusan..

    huhuhu..
    LadyBird baru je tulis kisah Tip Menjaga GigiMy Profile

  18. Chipcoklat says:

    terbaik …

    chip juga pernah menjadi siswa.. tetapi isu upsi ni dah rasa lain macam.. macam ada satu anasir luar yang cuba menggoncang jiwa siswa…adakah permainan catur politik?
    Chipcoklat baru je tulis kisah Anda Gemuk Tiada Anak.My Profile

  19. Norgadis says:

    Tidur lewat buat minit mesyuarat sambil balas jejak sahabat blogger…
    Norgadis baru je tulis kisah Jadual Cuti Sekolah Wilayah Persekutuan LabuanMy Profile

  20. nurmisnan says:

    3GP tuh movie melayu tuh ker brother? tak kenan
    nak tgk. kalau ceta perang syok gak layan.. hik3..

    Awat tdo lewat.. esok ngnatuk jadi mcm ceta masam2 manis..
    ‘cikgu suka main bola hari2 cikgu tdo’ har3…
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #28My Profile

  21. b3njy says:

    Wah .. wah dashyat cikgu ni … lambat tidooo macam study nak ambik exammm :D
    b3njy baru je tulis kisah KEMALANGAN JALANRAYA ‘PERMULAAN SANTAPAN’ 2012My Profile

  22. b3njy says:

    Uikk ! layan youtube ? … alahai samalah kita :D
    b3njy baru je tulis kisah KEMALANGAN JALANRAYA ‘PERMULAAN SANTAPAN’ 2012My Profile

  23. kimmie says:

    pandainya buat pantun..pantun spontan ni :)
    kimmie baru je tulis kisah Pencarian BlogList terhebat JANUARIMy Profile

  24. zulkbo says:

    salam..
    ada kalanya kita kan terasa
    masa lapang ku dan di ganti
    dengan masa sibuk ku..

    tanda awal agar kita cepat
    berfikir sejenak..andai sudah
    tiba masa kita nanti..harapan
    mati kita dalam iman..

    Al-Fatihah buat arwah rakan
    anda…
    zulkbo baru je tulis kisah Video Penjelasan Nur Amalina Che Bakri Berkenaan Isu Gambar SeksinyaMy Profile

  25. Amirez says:

    main keyword nampak hehe.
    internet laju kalau layan kuliah ustaz azhar best juga
    Amirez baru je tulis kisah Selamat Tinggal Maxis BBMy Profile

  26. shraqs says:

    Aku tertipu ngan title la…
    shraqs baru je tulis kisah Update Terbaharu Untuk WordPress 3.3.1My Profile

  27. mandi manda pakai bikini
    keluat peluh masuk sauna
    tonton 3gp teknologi terkini
    ada manfaat pelbagai guna

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip servis motorsikal lc135
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun