Lapan Sekolah Ditutup Di Kelantan

Sekolah terpaksa ditutup di hari pertama persekolahan 03.01.2012 di Kelantan. Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) Kelantan telah mengumumkan keputusan ini hari ini. Sekolah-sekolah yang terlibat adalah seperti di bawah. Tujuh buah sekolah terlibat dengan banjir kecuali SK Bihai di Gua Musang yang ditutup kerana tanah runtuh.

1 SMK Rantau Panjang Rantau Panjang
2 SK Rantau Panjang Rantau Panjang
3 SK Sri Rantau Panjang I Rantau Panjang
4 SK Lubok Setol Rantau Panjang
5 SRJKC Kay Boon Rantau Panjang
6 SK Simpangan Tumpat
7 SK Bendang Pak Yong Tumpat
8 SK Bihai Gua Musang

Sekolah aku taklah pernah tenggelam, tapi laluan untuk ke sekolah selalu juga ditenggelami air. Harap-harap hujan tak terus lebat malam ini. Anak-anak dah tak sabar nak ke sekolah ni.

Khabarnya beberapa sekolah di Terengganu dan Kedah juga ditutup kerana banjir.

TehrDemikian kisah 'Lapan Sekolah Ditutup Di Kelantan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


36 Comments

  1. Melatiqistyna says:

    Baru tgk tb3 td… Mg lekas surut air nya…. Errr, tehr ni cikgukah? :)
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Persatuan seniman Malaysia buat laporan polisMy Profile

    1. tehr says:

      cikgu biasa2 je :D

  2. yas says:

    nasib baik cepat surut…klau x semua jadi susah..nak2 sekolah dah nak buka nih….
    yas baru je tulis kisah Pekerja Pos Yang Tak AmanahMy Profile

    1. tehr says:

      mudah2an tak lama air ni, bro

  3. Bumilangkawi says:

    hati2 ketika musim banjir ini.. :)

    1. tehr says:

      yups
      anak2 memang selalu kena perhati tu

  4. kimmie says:

    mesti kena kemas sekolah dulu, baru boleh start belajar
    kimmie baru je tulis kisah Perancangan tahun 2012My Profile

    1. tehr says:

      dah tentu tu, bro
      sehari mamang kena cuci kelas
      kalau kerusi eja rosak, lagi la banyak kerja jadinya

  5. akubiomed says:

    Dijangka musim Tengkujuh sehingga bulan Mar. Apa pun mangsa banjir perlu peka dengan pengumuman daripada pihak berkuasa.
    akubiomed baru je tulis kisah Cahaya bergemelapan di i-cityMy Profile

    1. tehr says:

      kalau sampai mac, memang lama lagi la tu budak2 main hujan

  6. b3njy says:

    Itu keputusan terbaik … bukan apa ia adalah untuk keselamatan pelajar dan guru-guru.
    b3njy baru je tulis kisah BLOGGER PILIHAN DISEMBER 2011My Profile

    1. tehr says:

      ya la, bro
      dah tentu ramai yang susah nak ke sekolah

  7. b3njy says:

    Bagi pelajar yang belum puas bercuti mereka pasti gembira dan bagi yang tak sabar ke sekolah ia sesuatu yang menyedihkan.
    b3njy baru je tulis kisah BLOGGER PILIHAN DISEMBER 2011My Profile

    1. tehr says:

      memang ada yang suka tu
      asyik nak main air

  8. b3njy says:

    Harap2 laluan ke sekolah cikgu tak banjir … kalau banjir pun ok juga sambung cuti lahi …. hehehehe :)
    b3njy baru je tulis kisah BLOGGER PILIHAN DISEMBER 2011My Profile

    1. tehr says:

      laluan aku memang tiap tahun tenggelam
      cuma tak la teruk/dalam
      masih boleh dilalui kancil

  9. b3njy says:

    Di kawasan johor banjir dah semakin beransur surut dan harap2 ia akan menyusul di terengganu, kelantan dan kedah.
    b3njy baru je tulis kisah BLOGGER PILIHAN DISEMBER 2011My Profile

    1. tehr says:

      alhamdulillah
      3 negeri ni pun harap2 tak la lama banjir

  10. b3njy says:

    Kalau kena datang juga ke sekolah pastikan pakai pakaian renang … hehehehehe :D (gurau je)
    b3njy baru je tulis kisah BLOGGER PILIHAN DISEMBER 2011My Profile

    1. tehr says:

      haha
      aku tak ada :(
      nak beli pun dah tak sempat ni :D

  11. titan says:

    huhu..tutup plak dah. banjir punya pasal..
    titan baru je tulis kisah 10 Blogger-blogger kacak yang berpengaruhMy Profile

    1. tehr says:

      sekolah2 ni memang tiap tahun tenggelam ni
      mereka dah biasa dah

  12. kena banyak bersabarlah…
    Semoga hujan tidak terus lebat… :D
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Keputusan Kuiz Kumpul Dan Menang 2011My Profile

    1. tehr says:

      hujan nampak dah berenti ni
      moga2 besok cerah

  13. zulkbo says:

    salam..
    dugaan Allah di awal tahun baru..
    moga tabah saya yang menghadapinya..
    alhamdulillah saya di Ampang okey
    zulkbo baru je tulis kisah Bila Boleh Mohon My Kad (Kad Pengenalan) Baru Dan Tip PenjagaanMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      kawasan saya ni baik2 je
      cuma jalan nak ke sekolah ada beberapa tempat yang tenggelam
      tapi tak teruk sangat

  14. banyak orang main kutu
    dapat untung duit tercicir
    cuaca sekrang tak menentu
    banyak tempat sudah banjir

    semoga hari mendatang lebih baik dan semoga tercapai apa yang diimpikan :)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    goodbye 2011 and welcome 2012
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

  15. hujan lebat tanpa henti. tu masa 1 jan kat kedah haritu..

    kemarin dulu, nelayan hilang dekat yan, kedah..
    rainbowcloudy baru je tulis kisah heliza frustMy Profile

  16. Cik Siti says:

    semoga banjir di sana cepat surut agar semangat anak-anak kita yang nak belajar tidak akan luntur
    Cik Siti baru je tulis kisah Selamat Maju Jaya…..My Profile

  17. shraqs says:

    seronok tu bleh sambung cuti sek. hik3
    shraqs baru je tulis kisah Top Commentators Awards – December 2011My Profile

  18. ohcikgu says:

    wahh..banyaknya. cikgu-cikgunya mesti suka nih. hehe..
    ohcikgu baru je tulis kisah Guru taska dan anak lelakinya cedera akibat diragut.My Profile

  19. cik tom says:

    semoga banjir segera surut…kesian kat keluarga yg terlibat..
    cik tom baru je tulis kisah Rahsia Unsur Tanah, Air, Api, Angin Bongkar Peribadi Cinta WanitaMy Profile

  20. nizam says:

    dua sekolah dekat Tumpat tu memang selalu kena tiap kali banjir sebab kawasan rendah… hehe…
    nizam tinggal tak jauh dari Pantai Sri 7…
    nizam baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Butang Paling Susah Nak TekanMy Profile

  21. Norizwan says:

    untung r camtu…sambung cuti tahun baru lagi hehehe….
    Norizwan baru je tulis kisah Cerita lawak kita untuk hilangkan tensionMy Profile

  22. Ad-Dien says:

    Semoga Allah menyelamatkan semua negeri berkenaan dari musibah dan moga pelajar sekolah dapat bersekolah seperti biasa. Di sini, pahang pun banjir boleh tahan teruknya juga..ujian Allah
    Ad-Dien baru je tulis kisah [Blog] Shoutmix Baru Dari Fibox Untuk BloggerMy Profile

  23. ahmad kamil says:

    kasihan pada murid2 yang nak mula bersekolah.

    Baca paper hari ni pun, banjir di kelantan masih belum surut lagi.
    ahmad kamil baru je tulis kisah Bila masuk tahun baru…………..My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun