Keputusan PMR 2011

Hari ini keputusan Ujian Penilaian Menengah Rendah [PMR] akan diumumkan. Selepas jam 10.00 pagi, calon-calon PMR 2011 boleh mula mendapatkan slip ujian dari sekolah masing-masing.

kalau adik-adik telah berjayayahoo
tentu bangga tentu gembira
senyum nanti sampai telinga
jalan pun mendongak sahaja

ucapan syabas kepada semua
terima kasih jasa ibu dan bapa
guru dan teman jangan dilupa
syukur kepada yang maha esa

Semakan keputusan PMR juga boleh dibuat melalui mySMS 15888 bermula jam 10.00 pagi, 22.12.2011 hingga 12.00 tengah malam, 28.12.2011. Caranya ialah tuliskan: PMR [no KP] [angka giliran] dan hantar ke 15888.

kalau adik-adik tiba-tiba gagalgoogle
usah bersedih janganlah kesal
tambah tekad semangat kental
spm nanti tidak lagi tertinggal

sekali gagal bukan selamanya
semua itu pengalaman berguna
pahit dan manis mesti dirasa
bekalan hidup di alam dewasa

Ingat ya adik-adik. Berjaya atau gagal semuanya hasil usaha kita sendiri. Kita sentiasa boleh melakukan apa sahaja di mana sahaja, janji hati kita akan gembira di kemudian hari.

TehrDemikian kisah 'Keputusan PMR 2011' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


41 Comments

  1. mmg mudah sekarang nie ya.. pakai sms boleh check keputusan PMR… So mak bapak.. on the spot dah tahu keputusan anak2
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Kenapa anda mencintai.,.,.,. (Soalan Cepu Emas)My Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      mak ayah memang suka macam ni
      senang nak tahu keputusan anak2

  2. Floyd says:

    Teringat kembali gelagat beberapa ibubapa yg ‘menayangkan’ keputusan cemerlang anak mereka di Facebook wall. Siap photostat slip keputusan lak tu. Hehehe
    Floyd baru je tulis kisah Borang Bantuan Rakyat 1MalaysiaMy Profile

    1. tehr says:

      bangga dan seronok dengan anak2 :D

  3. Floyd says:

    Teringat kembali gelagat beberapa ibubapa yg ‘menayangkan’ keputusan cemerlang anak mereka di Facebook wall. Siap photostat slip keputusan lak tu. Hehehe
    Floyd baru je tulis kisah Borang Bantuan Rakyat 1MalaysiaMy Profile

  4. chii says:

    bagi yg x berjaya…jgn sedih..usaha lg utk spm yang akan datang…
    chii baru je tulis kisah Sifat Yang Menghilangkan Bahagia Di HatiMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      spm yang lebih penting dok ada kat depan

      1. surihati_ku says:

        pada tahun depan amik SPM kena siap2 dri awal.jgn last minute yer heeee
        surihati_ku baru je tulis kisah Tercekik Part IIMy Profile

  5. Juan says:

    tahniah kepada sesiap yg berjaya, saya dah xda adik yg akan ambil PMR dah
    Juan baru je tulis kisah Review dan Sinopsis Filem SonglapMy Profile

    1. tehr says:

      aku ni kalau adik memang semua dah besar belaka
      anak pula akan ambil prm tahun depan

  6. Best wish buat mereka yg ambik result PMR. Yg kureng berjaya, harap jangan patah semangat dan berusaha lebih gigih lagi sehingga berjaya.
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Label Harga Pada Barangan RuncitMy Profile

    1. tehr says:

      betul tu, bro
      umur baru je 15 tahun
      bukan masanya nak rasa kecewa
      dan sememangnya peluang masih luas terbuka untuk mereka
      antara nak dengan tidak je

  7. Jai says:

    Buat adik2 yang berjaya tahniah diucapkan.. Tapi kali ni x se’exited’ dulu.. Mna taknya, guna hp je cek.. Kalau dulu g sekolah boleh tengok reaksi muka masing kan ada yang gembira, kecewa dan macam2 lah..
    Jai baru je tulis kisah GAMBAR DUIT KERTAS BARU JULAI 2012My Profile

  8. Aniswoon says:

    Bg yg successed,congrats…tp jgn lupa pegi jupe ckg dan ucap trima kasih..tanpa mereka korang tak merasa nikmat nie..sy bg tau brdasarkn pengalaman…

  9. yas says:

    Mudah2an ramai la yg lulus dgn cemerlang kali ni..
    yas baru je tulis kisah Konsert Loudspeaker 2011 – T Shirt Wings Release…My Profile

    1. surihati_ku says:

      amin harp bgtulah..slu keputusan semakin bgus sb anak2 skr mmg bijak dlam semua matapelajaran..hataa dal matematik ada bi pun depa dpt jwb dg baik
      surihati_ku baru je tulis kisah Titan Kata Dirinya Kacak! Suri Tidak PercayaMy Profile

  10. titan says:

    ramai gayanya yang dapat full A hari ini. tahniah pada mereka yang kacak tu..
    titan baru je tulis kisah Kenangan PMR 1999My Profile

  11. zulkbo says:

    salam..
    tahniah pada adik2 yang berjaya
    yang gagal jangaan putus asa..
    ini bukan penentu masa depan anda
    boleh cuba lagi erkk?
    zulkbo baru je tulis kisah Terkini PMR 2011: 34,271 Dapat Gred A Semua Mata PelajaranMy Profile

    1. surihati_ku says:

      banyak ruang terbuka luas jgn mudah putus asa dan usaha lgi
      surihati_ku baru je tulis kisah Titan Kata Dirinya Kacak! Suri Tidak PercayaMy Profile

  12. tidur tak lena, duduk pun tak kena, dapat result yang banyak ekor ‘ayam’ memang melompat girang lah,
    yang sedang-sedang dan kurang dari target, jangan terus rasa seperti mahu lompat dari kerusi, belum berakhir lagi, SPM masih ada. pmr bukan ukuran kejayaan yang sebenar, tapi perangsang untuk melangkah ke depan.

    ::: baru boleh komen tehr. huuhuu. sedih tahu tak leh komen sebelum ni T__T

  13. surihati_ku says:

    hanya di jari sahaja..anak murid jgn nak mengelak dr ibu bapa yer
    surihati_ku baru je tulis kisah Kawan Blog Ngam Tuan TanahMy Profile

  14. Norgadis says:

    Tahniah kepada yang berjaya…
    Norgadis baru je tulis kisah Atikah Kutip Buah DurianMy Profile

  15. cik izars says:

    heee ..lama x jenguk sini:)
    tringat 8 thn dulu pada wktu cm ni ,semasa diri sendiri melalui
    pengalaman amik PMR :)
    dan tahniah untuk adik2 junior coz keputusan yang cemerlang.

  16. Norman says:

    Jangan lah rasa sedih kepada yang tidak berjaya atau tidak capai target, kerana gagal sekali tidak bermakna gagal selamanya.. Saya dulu pernah gagal dalam upsr 2008.. tetapi alhamdulillah telah berjaya mendapat 7A dalam pmr tahun ini. kecemerlangan dan kegagalan kedua-duanya amat penting untuk maju kehadapan :)

  17. ohcikgu says:

    kepada yang berjaya dapat semua A, tahniah. Bukan sonang tu. :)
    ohcikgu baru je tulis kisah Semakan Penempatan Program Latihan Khidmat Negara Kumpulan 1 Siri 9/2012My Profile

  18. b3njy says:

    Adik-adik sekarang ni semakin bijak-bijak belaka.
    b3njy baru je tulis kisah AKU DITAWARKAN EMPAT KALI RAHSUAH DALAM TEMPOH TIGA BULANMy Profile

  19. b3njy says:

    Kepada yang terlampau cemerlang tahniah :)
    b3njy baru je tulis kisah AKU DITAWARKAN EMPAT KALI RAHSUAH DALAM TEMPOH TIGA BULANMy Profile

  20. b3njy says:

    Kepada yang pencapaian sederhana … teruskan usaha.
    b3njy baru je tulis kisah AKU DITAWARKAN EMPAT KALI RAHSUAH DALAM TEMPOH TIGA BULANMy Profile

  21. b3njy says:

    Kepada yang tak cemerlang … jangan sedih mungkin teknik tak berapa betul …
    b3njy baru je tulis kisah AKU DITAWARKAN EMPAT KALI RAHSUAH DALAM TEMPOH TIGA BULANMy Profile

    1. surihati_ku says:

      msh byk exam yg penting sdg menanti heeee
      surihati_ku baru je tulis kisah Apakah Itu Rabies? Part IIIMy Profile

  22. b3njy says:

    Masa benjy dulu guna sebutan SRP nampak klasik sikit :)
    b3njy baru je tulis kisah AKU DITAWARKAN EMPAT KALI RAHSUAH DALAM TEMPOH TIGA BULANMy Profile

  23. dah buat dah cara tu.. tak kuar pun result ngeh2
    sabree hussin baru je tulis kisah Perkaitan Menyambung Silaturrahim Dengan KekayaanMy Profile

  24. hafizmd says:

    Tahniah juga pada barisan guru2 yg tungkus lumus didik anak bangsa. Jasa guru2 mmg cukup hebat!

    Tahniah pada pelajar, samada berjaya atau kurang berjaya, jadikan motivasi utk tingkatkan diri, bukan alasan utk bermuram.
    hafizmd baru je tulis kisah Segmen Talian Hayat: Nak kahwin, tapi…My Profile

  25. sapu roti dengan kaya
    bawa bekalan dalam raga
    tahniah sungguh PMR berjaya
    menjadi kebanggaan satu keluarga

    cenderawasih kayangan burung dewa
    anak gergasi panas baran
    yang gagal jangan kecewa
    SPM pula buat sasaran

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip alignment dan balancing kereta

  26. kakyong says:

    ya tahnia utk mereka yg cemerlang.. yg kurang jgn putus asa..
    dengar ramai juga blogger muda yg dpt straight A,… bijak budak2 skrg ni, belajar pandai, berblog pun pandai..
    kakyong baru je tulis kisah Keyword lagi ‘Rahsia Hati"My Profile

  27. titan says:

    aku tak dapat 9A..wahh..
    titan baru je tulis kisah Amaran terakhir untuk para blogger..My Profile

    1. surihati_ku says:

      napa tak genapkan 10 huhu..hiii cam ner nak kacak ni?
      surihati_ku baru je tulis kisah Titan Kata Dirinya Kacak! Suri Tidak PercayaMy Profile

  28. adele says:

    zaman skrg….pakai sms je…smua benda pakai sms..cari jodoh pun boleh sms..hmm..

    tahniah yang berjaya straight As tu ;)
    adele baru je tulis kisah Value of RelationshipMy Profile

    1. surihati_ku says:

      hanya di jari hee jimat masa jimat myk wewe…
      surihati_ku baru je tulis kisah Manfaat BicicletăMy Profile

  29. Mus says:

    jika keputusan memuaskan.. patut diraikan..

    p/s: ajax comment blog ni macam ada masalah pada browser mozilla saya bro..
    Mus baru je tulis kisah Saya Suka Sayur-Sayuran KampungMy Profile

    1. surihati_ku says:

      klu ggal patut d beri pujian sb mrka dah buat yg terbaik.jgn smpi ada ank mrjuk bwk diri sb gagal sudahlah hiii
      surihati_ku baru je tulis kisah Titan Kata Dirinya Kacak! Suri Tidak PercayaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun