Keputusan Pantun Pilihan

Keputusan pilihan raya negeri Sarawak telah pun diketahui malam tadi. Blog tehramuan mengucapkan tahniah kepada wakil-wakil rakyat yang terpilih untuk menganggotai Dewan Undangan Negeri [DUN] Sarawak. Semoga mereka dapat menjalankan amanah dengan jujur dan ikhlas kepada rakyat Sarawak yang telah memberi kepercayaan menjadi wakil mereka di DUN untuk penggal yang mendatang.

kertas undi

Saya juga telah memilih dua rangkap pantun dari dua orang sahabat blogger bagi mengisi ruangan Pantun Pilihan Dari Sahabat pada kali ini. Pantun-pantun yang terpilih ialah dari sahabat kita Sud@is dan Mie.

Di bawah ini adalah pantun daripada Sud@is;

sayang saudara sayang kekasih
pilih satu di antara dua
cahaya mata penyeri kasih
semoga bahagia dalam bertaqwa

Pantun Mie pula berbunyi begini;

Burung belatuk hinggap didahan
Sambil mematuk membuat lubang
Cahaya mata pemberian Tuhan
Mengapa masih hendak dibuang

Kedua-dua pantun mereka telah pun saya letakkan di sidebar dengan latar belakang paparan blog mereka. Tahniah kepada sahabat kita Sud@is dan Mie serta terima kasih juga kepada sahabat yang lain kerana sentiasa memeriahkan majlis pantun di tehramuan ini. :D Jumpa lagi selepas dua minggu.

TehrDemikian kisah 'Keputusan Pantun Pilihan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


41 Comments

  1. Ismail N says:

    Memang patun yang menarik. Kalau kawe jadi pengundi pun akan pangkah pantun mereka berdua.. :D
    Ismail N baru je tulis kisah Beginikah Cara Melayan Orang GajiMy Profile

    1. tehr says:

      sebenarnya ramai yang berbakat ni, bro
      tapi ruangan yang disediakan hanya 2 je :D

    2. dnoBiz says:

      mesti sokong….
      macam mana la gamaknya kalau mereka berdua jadi YB
      dnoBiz baru je tulis kisah Nasik Dagang – Nasib baik aku Balik CepatMy Profile

    3. suri says:

      nak pangkah tapi tuan umh dah pangkah dulu kita nak pangkah kt mana lagi heee

  2. toyol says:

    wah..
    mmg best..
    tahniah pada mereka..
    toyol baru je tulis kisah PENULIS SENJA TERAKHIRMy Profile

    1. tehr says:

      tahniah dan terima kasih juga kepada yang tak terpilih
      kepada tk juga :D

  3. Cik Siti says:

    tahniah! Tahniah kepada yang berjaya…. :)
    Cik Siti baru je tulis kisah Apa Yang ada pada buku teksMy Profile

      1. suri says:

        jalankan usaha juga supaya rakyat hdup lebih muedah selesa seperti yg d janjikan :)

  4. zik says:

    sangat berbakat… tahniah2x.. aku tak berapa nak pandai…
    zik baru je tulis kisah Bahana minuman segera 3 dalam 1My Profile

    1. dnoBiz says:

      sama la kita Zik…
      dnoBiz baru je tulis kisah Cikgu Shida – Cikgu Gila-Gila Dalam YouTubeMy Profile

  5. dnoBiz says:

    benda ni bukan bole direka kalau jiwa takde…
    tahniah kepada pemenang….
    dnoBiz baru je tulis kisah Langan AStro – Betul La memang Rumah aku Tak ada AstroMy Profile

    1. tehr says:

      memang ramai yang menyimpan bakat terpendam, dno
      hehe

  6. zulkbo says:

    salam..
    tahniah buat pemenang
    ermmm..semakin ramai pemantun
    sekarang ni..baik2 belaka pantun
    mereka..
    :)
    zulkbo baru je tulis kisah Lagu Buat Para YB SemuaMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      moga2 lebih ramai lagi yang tampil menunjukkan bakat

  7. dyea says:

    mennunggu kehadiran cahaya mata baru…seperti pantun sud@is…semoga bahagia dlm taqwa..amin
    dyea baru je tulis kisah Sila Pandang Belakang sambungan pilem jgn pandang belakangMy Profile

    1. tehr says:

      amin
      penantian satu penyeksaan yang sangat menggembirakan
      lebih2 lagi menanti kelahiran

  8. mie says:

    berhasil juga akhirnya…
    tak sia2 belajar pantun dari blog ni..
    eheheee
    mie baru je tulis kisah Big Apple Voucher From Alamanda PutrajayaMy Profile

    1. tehr says:

      yups,
      tahniah, mie :D

    2. Norgadis says:

      Tahniah…
      Norgadis baru je tulis kisah Aku Tak Puas HatiMy Profile

      1. mie says:

        arigati gozaimas..
        nanti pasti dicuba lagi..
        eheheee
        mie baru je tulis kisah Big Apple Voucher From Alamanda PutrajayaMy Profile

  9. yas says:

    terlambat masuk daaaa…..
    sori tehr…biji sket la skg ni….
    yas baru je tulis kisah Satu hari nantiGambaran hidup manusia dimasa hadapanMy Profile

    1. tehr says:

      ada tu kesempatannya nanti, yas

  10. waduh waduh..terlepas lagi mahu sertai..
    hujung minggu fokus bola hee
    tengkorak emas baru je tulis kisah No treble for Manchester UnitedMy Profile

    1. tehr says:

      tak apa, TE
      nanti musim bola rehat boleh cuba

  11. decrewz says:

    Rasanya blog tehr ni dah banyak melahirkan pemantu2.. Yang x reti pun blh jadi reti sendiri..he3
    decrewz baru je tulis kisah Kenapa Mesti Entry SEO Search Engine OptimizationMy Profile

    1. tehr says:

      sebenarnya ada beberapa langkah yang mesti diikut, bro

      mula guna cara hentam je
      kemudian redah je mana berkenan
      lepas tu ikut rasa hati
      akhirnya pasti jadi :D

  12. benjy says:

    Waduhhhh … hebatnay pantun2 mereka tu … dan bila letak di sidebar bertambah seri pantun tu ….

    Pilihan Raya DUN Sarawak … tahniah kepada yang menang, syabas kepada yang kalah … kerana kedua2nya adalah pemenang kepada diri mereka sendiri …

    memang best pantunmu,
    pantunmu pantunku jua,
    memang baik hatimu,
    hatimu hatiku jua,….. hehehehe
    benjy baru je tulis kisah MY CLICK-CLICK CONTEST – INFOMy Profile

    1. tehr says:

      kalau headwind dia kata
      kita serupaaaa
      hehe

  13. ghost writer says:

    tahniah untuk pemenangnya kerna pantun2 mereka juga hebat.
    ghost writer baru je tulis kisah peralihan kuasaMy Profile

    1. tehr says:

      bakat terpendam yang dah muncul tu

  14. kaizen says:

    dah lame tak online, tak pasan la plak… ngeh3…. pangkah! jangan tak pangkah!
    kaizen baru je tulis kisah eNTRi PeRTaMa DaRi TaWau 2011My Profile

    1. tehr says:

      pilihan menentukan masa depan
      hati2 memangkah :D

  15. sud@is says:

    tq2
    hantam saja tuh…
    tq daun keladi
    sud@is baru je tulis kisah Release TensionMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      tahniah buat sud@is
      terima kasih juga :D

    2. Norgadis says:

      Tahniah Sud@is…
      Terus berpantun…
      Norgadis baru je tulis kisah Aku Tak Puas HatiMy Profile

  16. akubiomed says:

    Tanniah kepada pemenang kerana pemilihan kosa kata amat menarik :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Garden of Eden- Contest Organised by Gubuk Kecil Kembara JalananMy Profile

    1. tehr says:

      sekali tahniah untu semua, bro
      untu pemenang dua kali :D

  17. bEe says:

    hehehe…….. pandainye mereka membuat pantun!
    bEe baru je tulis kisah DONT NOTTY NOTTY YEMy Profile

    1. tehr says:

      memang dah lulus tu, bee

  18. Norgadis says:

    Kali ni tak sempat join Pantun Pilihan
    Bz huhuhu …
    Norgadis baru je tulis kisah Aku Tak Puas HatiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun