Kepercayaan Kepada Tuhan

Kalau pernah bersekolah dan membaca RUKUNEGARA, pasti akan pernah terjumpa dengan baris ‘Kepercayaan Kepada Tuhan’ yang menjadi prinsip yang pertama. Aku sangat percaya, semua agama di dunia ini tidak membenarkan aktiviti yang sangat songsang ini.

korang tahu seksualiti merdeka?
aku sendiri tak tahu nak kata
mengikut akal atau nafsu sahaja
atau menuntut hak asasi manusia?

mereka manusia dan kita juga
bebas memilih kesukaan gaya
tetapi hidup di dalam negara
punya aturan dan punya susila

cuba pandang pada rukunegara
percayakan tuhan asas pertama
kalaulah tak mahu ikut bersama
persilakan berambus dari benua

Mana boleh ikut Elton John membabi buta kerana dia bukan rakyat Malaysia dan tak pernah pun membaca RUKUNEGARA. Lirik lagu-lagu beliau juga bukan satu rukun yang perlu diikut!

TehrDemikian kisah 'Kepercayaan Kepada Tuhan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


19 Comments

  1. akubiomed says:

    Kalau guru agam mengajar supaya beriman kepada Allah SWT
    akubiomed baru je tulis kisah Tutorial penyelesaian Link CommentLuv tidak keluarMy Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      kita umat islam mesti beriman kepada allah

      1. Norizwan says:

        setuju….
        Norizwan baru je tulis kisah Sukar tolak cinta baruMy Profile

  2. ghost writer says:

    nih satu lagi petaka mula menyerang malaysia.satu masa nanti dowang akan gunakan hak kebebasan bersuara dan menuntut lebih banyak hak asasi manusia yang bobrok.hancusss!
    ghost writer baru je tulis kisah arkib kehidupanMy Profile

    1. tehr says:

      manusia selalu salah guna kesempatan yang ada
      terlalu banyak

  3. padin says:

    apa yang aku baca, ia bermula 2008 dan penyertaan 400 – 500, tapi skrg dah 2011, mungkin akan bertambah lagi penyertaan.. huhu, apalah…..
    padin baru je tulis kisah Semarak Api KemarahanMy Profile

    1. tehr says:

      memang tak boleh dibiarkan ni, bro
      punah semuanya nanti

  4. tips-kurus says:

    sejak 2008?? semakin bejat ni!
    tips-kurus baru je tulis kisah ninabobok ~ Mewah Bahasa!!My Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal
      mereka ni semakin berani
      kalau dibiarkan, semakin parah anak2 kita nanti

  5. yas says:

    Makin lama makin berani la plak puak2 nih…kene tegah habis2an..klau tak nyaya jerrr
    yas baru je tulis kisah Pemalas Atau Buruk Perangai Ni??My Profile

    1. tehr says:

      memang semua akan naya, yas
      cuba lihat bangkok, sedang dibersihkan oleh banjir

  6. makin ramai gay kat Malaysia nie… Bar Council pon tolong support… Dan banyak pula parti politik yg support Bar Council nie… Adehhh…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Photography – Capturing Great Memories with TechnologyMy Profile

    1. surihati_ku says:

      tuh naik panas telinga mmbaca.mendegar..rasa dunia makin sedih..tak larat dgn manusia2 kejaM..
      surihati_ku baru je tulis kisah Pokok Gharqad Pokok YahudiMy Profile

  7. chii says:

    macam2 hal yang berlaku..tak paham da ngan undang2 malaysia skrg ni…semua perkara macam boleh di langgar je
    chii baru je tulis kisah Al-Quran penawar bagi hatiMy Profile

  8. surihati_ku says:

    itu tungga islam yang sejati..
    surihati_ku baru je tulis kisah Line Clear Itu Kerja DiaMy Profile

  9. hafizmd says:

    moga pihak berkuasa, polis, jais, jakim, jabatan agama bertindak secepat dan setegas mungkin…

    kalau berkuliah tanpa ceramah, ada yg kena tahan, harap kes2 macam ni tak perlu tunggu lama utk bertindak!

    yg benar tetap benar, yg salah tetap banteras!!!
    hafizmd baru je tulis kisah Tahniah N.Sembilan!My Profile

  10. Juan says:

    dalam semua agama mana pon menentang seksualiti songsang nih, mereka lebih terikut nafsu nih

  11. Pacifista says:

    ni mesti ada dalang di sebalik diorang ni… :P
    Pacifista baru je tulis kisah Blogwalking dengan PacifistaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun