Kenderaan Pertama Dan Terakhir

kenderaan pertama

 

kenderaan terakhir

TehrDemikian kisah 'Kenderaan Pertama Dan Terakhir' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


51 Comments

  1. ohoo sentap :)
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah Gambar 4 : HarapanMy Profile

    1. TehR says:

      sambil mengingatkan diri sendiri

      1. hafizmd says:

        Elok jugak kita sentap sesekali…ihih
        hafizmd baru je tulis kisah Jadual Siaran Langsung Liga Super Februari 2013 Astro Arena 801My Profile

        1. suri says:

          buat sy yang selalu lalai sangat2 mujur ada temat sering menginggatkan
          suri baru je tulis kisah Coccinella SeptempunctataMy Profile

  2. de engineur says:

    Ahh, this reminds me to be watchful of what I do while waiting to board the next ‘car’
    de engineur baru je tulis kisah Wordless Wednesday: KioskMy Profile

    1. TehR says:

      begitu kesudahan kita nanti

  3. Petua Puteri says:

    Saya suka tengok kenderaan pertama.. tapi saya takut tengok kenderaan terakhir… semoga Allah mematikan kita dalam keadaan beriman kepadaNya.

    1. TehR says:

      amin
      moga2 kita mendapat keampunanNya

    2. suri says:

      setuju dg shbt puteri itu tanda kita msh byk amalan perlu di baiki lagi.ayuh sama2 kita usahakan ya kawn2
      suri baru je tulis kisah Trick Melawan Pelbagai Rasa Di HatiMy Profile

  4. Bro Zulkbo says:

    salam..
    kenderaan pertama tu saya tak sempat
    merasa, yang di bawah tu belum tiba masa..
    akan tiba jua satu hari nanti
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Angry Bird Versi Kanak-Kanak 4 Tahun : Wordless WednesdayMy Profile

    1. TehR says:

      salam kembali
      akan tiba juga
      dan itu adalah janji yang pasti

  5. Aretikz says:

    kenderaan pertama dan terakhir, semuanya disediakan.. dan kita juga kena bersedia..
    Aretikz baru je tulis kisah Sketsa Hari KekasihMy Profile

    1. TehR says:

      benar tu
      kita diingatkan untuk sentiasa bersedia

    2. hafizmd says:

      Semuanya akan dibantu oleh org lain. Moga2 kita sentiasa beringat..ameen
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #30 KembaliMy Profile

  6. maza says:

    aduh! mendalam sungguh!
    terus terasa nak bilang biji tasbih!

    terima kasih cikgu!
    maza baru je tulis kisah Dirotan CikguMy Profile

    1. TehR says:

      sama2 kasih, bro
      pastinya Dia Yang Maha Pengasih

  7. titan says:

    kereta last tu..itu pasti.
    titan baru je tulis kisah MITBCA 2013 – Angkara siapa?My Profile

    1. TehR says:

      yups, janji yang pasti

      1. suri says:

        janji pasti ditepati

  8. effort lab says:

    Hidup ibarat roda. Kecik sampai ke akhir hayat guna roda..
    effort lab baru je tulis kisah Pengemis Dikurung Dalam Kandang Besi [6 gambar]My Profile

    1. TehR says:

      hehe
      ada juga yang dekat2 tak guna roda

  9. Cikgu Hairul says:

    Wahai bakal penunggang kenderaan akhir, sudahkah kalian buat persediaan. Janji Allah itu pasti.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Tahun Ular, Bukan Masa MengularMy Profile

    1. TehR says:

      janji yang pasti
      moga2 kita sentiasa diberi peluang untuk bersedia

  10. padin says:

    tapi ada juga yang kantoi puasa penah naik kereta terkahir tu

    1. TehR says:

      rasanya aku pernah baca berita tu
      hehe

      harap2 mereka [dan kita juga] sedar

  11. menginsafkan diri supaya ingat kepada perjalanan hidup ini masih jauh lagi..
    hanafi abdullah baru je tulis kisah Kuasa Keyakinan Tinggi Pencetus Untuk BerjayaMy Profile

  12. Sharafie says:

    peringatan untuk semua pengguna muka Bumi Allah..terbaik bro..
    Sharafie baru je tulis kisah Pakej Maxis Wifi Broadband Harga QuotaMy Profile

  13. setiap yang hidup pasti akan mati. bagus mengingatkan kepada kematian kerana dari situ lahirnya keinsafan.
    khairul asrol baru je tulis kisah Blogger Hebat – Bro Jejai Pergi SelamanyaMy Profile

  14. hafizmd says:

    Yg pertama tu ambe tak pernah naik.
    Yg terakhir tu pasti akan naik.
    Terima kasih untuk nasihat yg baik.
    Moga2 kita tekad utk jd lebih baik.
    hafizmd baru je tulis kisah Perlu ke Sapu Dahi Selepas Salam?My Profile

  15. Persamaannya ialah dua-dua mesti pakai supir.. he he…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Flowers At May Nursery KKMy Profile

  16. Qashmere says:

    A ah sentap jugak. Uwaaaaaaaa…
    Qashmere baru je tulis kisah Hari Terakhir Cuti Chinese New Year BBQMy Profile

  17. suri says:

    bila lahirkan blh kita tgok najis warna apa..bila kita bakal pergi smua najis akan kembli sepeti bayi.wahualam ia menurut buku2 yg pernh sy baca
    suri baru je tulis kisah Glasses, Cat & Gift 2013My Profile

  18. pipoq says:

    sekurang kurangnya, ada jugak yg sudi ‘driver’kan..
    pipoq baru je tulis kisah Cukai duniaMy Profile

  19. mie says:

    fuh….
    kena fikir jauh ni..
    ehehehhee
    mie baru je tulis kisah Bandar Sri Sendayan Menjadi PilihanMy Profile

  20. UmmiKami says:

    Salam manis :)

    Bila Izrael datang berziarah,
    Sampailah waktu diambil nyawa;
    Ada katil di kenderaan jenazah,
    Badan dah kaku sambil dibawa.

  21. UmmiKami says:

    Peringatan buat kita semua, dari sejak kecil naik kereta sorong, bila sampai terakhir naiklah kereta jenazah…..

  22. zool says:

    hm. kereta last tu yang hampir pasti.. kereta pertama tu tak sempat merasa
    zool baru je tulis kisah Kenapa marah orang nak belajar buat blog ?My Profile

  23. topijerami90 says:

    cukup untuk membuatkan aku berfikir panjang
    topijerami90 baru je tulis kisah Deviden Tabung Haji 2012 8% termasuk bonus 1.5%My Profile

  24. hairulafiz says:

    dua ada kereta untuk masa yang berlainan
    hairulafiz baru je tulis kisah IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013My Profile

  25. UmmiKami says:

    Kereta yang kedua tu tak payah beli, dia datang sendiri..free

  26. UmmiKami says:

    Ada tapir mati seminggu,
    Hingga mencengkam bau menjamah;
    Masa terakhir pasti menunggu,
    Semoga di dalam husnul khotimah.. insyaAlllah :)

  27. wandisini says:

    hidup saling ingat mengingati.
    masa kita ntah bila..
    wandisini baru je tulis kisah Bantuan Yang DinantikanMy Profile

  28. onlajer says:

    menyentap perasaan betol la bro
    onlajer baru je tulis kisah IRON MANMy Profile

  29. MK Kimi says:

    panahan tepat ke hati. hidup yg penuh lagha…ingt mati tu jrg sekali. nauzubillahiminzalik
    MK Kimi baru je tulis kisah Theme Baru | Genesis FrameworkMy Profile

  30. azura says:

    hanya kenderaan…
    azura baru je tulis kisah Pavlova In Da HouseMy Profile

  31. daddydee says:

    Terpana dengan peringatan ini. Terima kasih.
    daddydee baru je tulis kisah Hari Kekasih Buat KekasihkuMy Profile

  32. Wan Fauzi™ says:

    insan selalu lupa akan kematian… peringatan yg berguna kpd diri ini dan semua…
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Mesir Kembali ‘Bergolak’ ?My Profile

  33. yas says:

    Pehhh….terasa mendalam juga ni bro…
    yas baru je tulis kisah Asteroid Sebesar Kolam Bakal Datang Selepas Meteor RussiaMy Profile

  34. fiezaradzi says:

    mendalam maksudnya ini.. moga memberi panduan utk kita..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Dunia Tanpa SempadanMy Profile

  35. akubiomed says:

    Kenderaan terakhir pergi tidak akan kembali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun