Kempen Blogbuster Nuffnang Switch To U

Eh, korang dah siap ke buat video 10 saat untuk Kempen Blogbuster Nuffnang tu. Masa yang ada hanya hari ini sahaja. Kalau tak siap lagi, pergi siapkan cepat.

Tips utama dari aku ialah belasah saja. Kita hanya perlu cari peluang untuk belajar. Hasilnya akan datang kemudian!

Pihak Nuffnang akan pilih dan tapis mana yang layak. Jadi tak usah nak malu video kita untuk Kempen Blogbuster Nuffnang ni bagus atau tidak. Tak ada siapa yang tahu!

Beberapa komen yang tiba dalam entri aku yang lepas, Projek Buat Duit Dengan Kempen Blogbuster Nuffnang tak sempat aku nak balas. Maaf. Jadi entri ni aku letakkan jawapan kepada beberapa soalan yang timbul.

ibu dan anak

Untuk ambil video aku guna kamera kompak biasa saja. Edit video pula aku guna Windows Live Movie Maker. Asas sahaja dan memang telah sedia datang bersama Windows.

Jangan risau ada orang nak tengok atau tidak video Kempen Blogbuster Nuffnang yang kita buat kerana klip video hanya 10 saat sahaja. Mereka tak sempat nak boring pun.

Idea? Aku fikir apa saja idea pun boleh. Dalam video yang dirakam, paling kurang mempunyai 1 daripada 4 perkara ini:

a. Free Messaging with Kakao Talk and WeChat
b. Member Get Member
- For referrals: 5% FREE credit
- Those who switch: 15% top up bonus for the first 6 months
c. UMI 38: Unlimited Mobile Internet Usage
d. Free Calls & Free SMS

Penting : The phrase “ Switch to U” must be said in your video.

Jom buat video. Tak payah fikir video Kempen Blogbuster Nuffnang yang kita buat orang suka atau tidak, bagus atau tidak, dapat duit ke tidak. Itu kita cerita dalam festival filem yang akan datang. :D

Asal saja Nuffnang terima, kita sudah berjaya!

TehrDemikian kisah 'Kempen Blogbuster Nuffnang Switch To U' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


43 Comments

  1. Hafizul says:

    Hehe..memang bijak motif tu..belasah aje..hehe..belum cuba belum tahu kan..
    Hafizul baru je tulis kisah Top Komentator Jun 2013 Pondok KecilMy Profile

    1. TehR says:

      tu la maksud aku
      belum cuba belum tahu

  2. Bro Zulkbo says:

    salam..
    semoga berjaya Bro..
    mana tahu rezki anda kali ni:)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah TONTON Drama Teduhan Kasih Episod AkhirMy Profile

    1. TehR says:

      salam kembali
      saja2 seronok belajar ni, bro

  3. hafiz says:

    tak lagi nak join ke tak..
    hafiz baru je tulis kisah Majalah Kei Kompak kembaliMy Profile

    1. TehR says:

      cuba je
      khabarnya ada kempen baru dari nuffnang

      1. hafizmd says:

        haah…kempen kereta…tak sempat nak bca habis..hehe
        hafizmd baru je tulis kisah Peluang Terakhir Selamatkan Piala Liga Super!My Profile

  4. kakiblog says:

    pada kali ini masa tidak mengizinkan…tuntutan kerja banyak guna masa..
    kakiblog baru je tulis kisah Masa Paling Sesuai Untuk Blogger MenulisMy Profile

    1. TehR says:

      tak apa, bro
      kempen macam ni nampaknya akan berterusan
      ada masa nanti boleh cuba

  5. onlajer says:

    dah ada video tapi tak tahu nak edit wei
    onlajer baru je tulis kisah Sila Save Pada Versi Yang TerdahuluMy Profile

    1. TehR says:

      edit asas je, bro
      sekadar untuk jadikan 10saat je :D

  6. Mohd Shubhi says:

    Moga berjaya bagi yang sertai pertandingan ini.
    Mohd Shubhi baru je tulis kisah Jangan minta nasihat dari orang baik hatiMy Profile

    1. TehR says:

      diterima je pun dah cukup bagus

    1. TehR says:

      masyuk tu tak tahu la aku
      harap diterima je ni

  7. Cik Siti says:

    semoga berjaya En Tehr… cuba mana tahu ada rezeki
    Cik Siti baru je tulis kisah Kalau Tiada Rezeki…My Profile

    1. TehR says:

      ya. tak siapa tahu ezeki nak datang dari arah mana
      yang mustahaknya kita terus belajar

  8. Dja@SisHaza says:

    belum timbul rasa nak buat lagi. baru beberapa minit lepas ada offer blogbuster baru..
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah SEMAKAN TAWARAN CALON GANTIAN PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN (PISMP) AMBILAN JUN 2013My Profile

    1. TehR says:

      ada kempen baru?
      wah, makin sibuk la nampaknya para pengarah video
      haha

  9. akubiomed says:

    Tak sempat hendak buat terpaksa lepaskan.
    akubiomed baru je tulis kisah Jejak warisan makam Hang Tuah di Tanjung KelingMy Profile

    1. TehR says:

      nampak macam nuff bagi tak cukup masa je
      siapa yang dah biasa mungkin tak kisah sangat

      1. suri says:

        tapi nak ada org juga dlm video tu kan? huu…

  10. Sobri Mansor says:

    Adusss tak dan nak join plak…. huhuhu… Tahniah bro sebab belasah je dan berjaya dapat masuk contest
    Sobri Mansor baru je tulis kisah Jualan Pertama Greenfit dibulan Julai 2013My Profile

    1. TehR says:

      kempen baru dah keluar, bro
      boleh la cuba2 buat

  11. mancai says:

    bermiant jugak nak buat… tapi idea.. adusss…
    mancai baru je tulis kisah Wordless Wednesday:kalaulah nama jalan kat Malaysia macam niMy Profile

  12. titan says:

    gua mungkin tak buat kot. Takde idea lagi. haha
    titan baru je tulis kisah Tempias buat duit dengan blog.My Profile

    1. Hafizul says:

      Adakah statement ni boleh dipercayai?hahaha
      Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #58 – Oittt Menguap Tutup Mulut LaaaMy Profile

  13. SHIMI says:

    Usaha tangga kejayaan. Kalau tidak berjaya dipilih oleh sponsor event pun, tapi setidaknya berjaya untuk belajar tentang sesuatu.
    SHIMI baru je tulis kisah WWJM : Solat Itu Tiang AgamaMy Profile

  14. Ismail N says:

    Kawe tengah cari artis utk video Nuffannag gak bro. Sapa2 boleh rekomen? :D
    Ismail N baru je tulis kisah Apple iPhone 5s And iPhone 6 Set For September Release?My Profile

  15. suri says:

    bukan tak nak joint tpi nak perlukan org.klu org nak..anak ker suami ker..ada adik brdik kat sini blh gak paska mereka heee aduih aikk.

  16. Hafizul says:

    jangan paksa..sakit jiwa mereka nanti..haha
    Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #58 – Oittt Menguap Tutup Mulut LaaaMy Profile

  17. hafizmd says:

    Mmg tak sempat nak buat dah..idea tak mai2…

    yg kempen ni, cikgu hantar tak?
    hafizmd baru je tulis kisah Peluang Terakhir Selamatkan Piala Liga Super!My Profile

  18. de engineur says:

    Tak sempat lak buat video ni. Tapi anyway, all the best to all participants!
    de engineur baru je tulis kisah Open bidding for solar power Feed-in TariffMy Profile

  19. kacang je tu bro pasti boleh lah, ak tak buat xde masa huhu ni pun curi2 masa je nie
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Wordless Wednesday 79 : Limau Untuk MukaMy Profile

  20. adarain says:

    stakat nie tak pernah sertai lagi, rasa blur nak buat, kena ada orang tunjukkan baru tahu kot..
    adarain baru je tulis kisah Positif Dan Negatif Sifat MaluMy Profile

  21. Joe says:

    Macam mane nak buat video 10 saat je ye? Kontent perlu releven tak?
    Joe baru je tulis kisah Komisyen Awal BulanMy Profile

  22. eiela says:

    saya nih konpius sikit pasal video2 nih, xreti deh.
    eiela baru je tulis kisah Wordless Wednesday : Warna-Warni Coklat M&MMy Profile

  23. takai says:

    kalo wat video game reti ler..hehehe
    takai baru je tulis kisah 13 Gambar keluarga yang menarik kini dan duluMy Profile

  24. Lynn says:

    Saya suka tips yang ‘belasah aje – kemudian cerita ‘.
    Terbaik lah. Tak try mana tau, ye tak ?
    Lynn baru je tulis kisah Surat jawapan permohonan quota tambahan Ben Ashaari ( Part 2 )My Profile

  25. fyna says:

    belasah je? hehehe. ok tue. ^_^
    good luck…
    fyna baru je tulis kisah Review Blog Bersama : Khairul ZamriMy Profile

  26. bukan semua orang terpilih nak join kempen ni kan rasanya. kekok pulak nak buat video video ni

  27. bagus la tips bro tu.. belasah jee…
    kalau asyik nak fikiak.. fikiak.. mmg tak siap2 la.. heee
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Panduan Cara Mengecat Cat Rumah Utk Hari RayaMy Profile

  28. ProfHariz says:

    Teringin juga nak buat tetapi tidak kreatif dan tiada masa nak edit. Jadi biarkan perluang itu berlalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun