Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Pertama Malaysia vs Jepun

Jepun 2-0 Malaysia. Jepun gagal belasah Malaysia yang berjaya menyekat serangan yang bertali arus Samurai Biru. Walau pun Malaysia gagal mengancam kubu Jepun, tetapi benteng pertahanan Malaysia yang diketuai oleh Khairul Fahmi berjaya menyekat 16 serangan merbahaya mereka. Tahniah kepada Apek dan rakan-rakan.

Malaysia merupakan wakil tunggal dari Asia Tenggara di pusingan ketiga Kelayakan Olimpik 2012 ini.

Kedudukan terkini Kumpulan C:

PASUKAN P M K S J B PG MATA
SYRIA 1 1 0 0 3 0 +3 3
JEPUN 1 1 0 0 2 0 +2 3
BAHRAIN 1 0 1 0 1 3 -2 0
MALAYSIA 1 0 1 0 0 2 -2 0

Juara kumpulan secara automatik akan layak ke Sukan Olimpik 2012 di London sementara tempat kedua terbaik akan mengharungi perlawanan playoff nanti.

Lihat Jadual Perlawanan seterusnya.

TehrDemikian kisah 'Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Pertama Malaysia vs Jepun' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


41 Comments

  1. Amirez says:

    bertubi2 apek diuji tadi. game yg sangat menarik. harapnya malaysia dapat bangkit dalam perlawanan seterusnya. masih ada harapan lagi untuk jadi juara kumpulan
    Amirez baru je tulis kisah Cinta Perlukan KeikhlasanMy Profile

    1. tehr says:

      hanya serangan je yang belum sempurna
      bahagian pertahanan dah bagus tu
      dah seronok tengok

      1. Amirez says:

        finishing ngan kombinasi penyerang tak berapa menjadi. harapnya diorang boleh belajar daripada jepun
        Amirez baru je tulis kisah Cinta Perlukan KeikhlasanMy Profile

        1. Pemain2 Jepun agak super fit dan pantas. Kawe nampak mereka close down pemain Malaysia dgn cepat sehingga kan tak der masa nak fikir mana nak hantar bola.
          Mereka punya pergerakkan pun sangat pantas, so kita punya line defence agak jauh dibelakang dan tak leh support attack. Khairul Fahmi dan Muslim Ahmad antara yg cemerlang malam tadi.
          Ong Kim Swee kena fikirkan cara mcm mana nak slowkan tempo game dalam perlawanan timbal balik nanti. Kalu tempo mcm malam tadi… Abis Malaysia.. Parah…
          Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Wordless Wednesday #12 – LTI 20/20 TruCAMMy Profile

          1. tehr says:

            kita juga selalu hilang bola
            nak kena baik lagi ni
            bila jepun yang kawal, mereka main laju

          2. dnoBiz says:

            aku setuju dengan bro..,
            satu lagi yang aku tengok ialah teknik hantaran mereka lebih tepat berbanding dengan pemain kita
            dnoBiz baru je tulis kisah Isu hukum Hudud – Tabik kepada Tuan Guru Nik AzizMy Profile

  2. Juan says:

    khairul fahmi menag terbaiklah, x sabar nk tgk aksi yg seterusnya
    Juan baru je tulis kisah Kemalangan di Sungai Dua PenangMy Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      bahagian pertahanan aku dah berkenan
      cuma serangan masih agak tumpul

      1. suri says:

        lepas ni kena asah parang kasi jadi perang samurai plk hee..
        suri baru je tulis kisah How To Peel AlmondMy Profile

    2. dnoBiz says:

      bebanan yang amat berat selaku ketua pasukan dan juga penjaga gawang
      dnoBiz baru je tulis kisah Gaji Dan Bonus – Kakitangan awam naik gaji lagi ??My Profile

    1. tehr says:

      rugi la kalau tak sempat tengok, doc
      apek sangat best malam tadi
      rasanya messi pun mati akal nak jaring gol :D

  3. suri says:

    bila sudah menag rasa bangga kita heee
    suri baru je tulis kisah Hymenocallis Littoralis (Bahagian II)My Profile

    1. tehr says:

      sedihnya kita tak menang, suri
      belum boleh nak bangga lebih2
      huhu

      1. bEe says:

        Org kita perlu lagi byk tenaga kalau nak menang :-)

  4. Cik Siti says:

    tak dapat tengok sebab keje… itu pun dapat tengok sikit kat kedai mamak masa balik kerja. masih ada harapan lagi untuk skuad kebangsaan kita. Malaysia Boleh!
    Cik Siti baru je tulis kisah Cabaran Blogger | “MAIN BALING SELIPAR”My Profile

    1. tehr says:

      betul tu, cik siti
      kita masih ada harapan

  5. iwan delaroc says:

    harap2 mampu layak ke olimpik
    iwan delaroc baru je tulis kisah melayan kehidupanMy Profile

    1. tehr says:

      kita masih ada peluang layak
      masih ada 5 perlawanan lagi tu

  6. padin says:

    ada peluang terbaik untuk sekurang2nya menjaringkan satu gol,
    tapi player teragak2 untuk try… huu
    padin baru je tulis kisah Cabaran Blogger : Bola TepukMy Profile

    1. tehr says:

      aku dah kumpul suara nak bersorak masa tu
      memang dah nampak gol dah
      memang rugi betul

      harap2 game akan datang mereka tak teragak2 lagi

  7. kakyong says:

    malam tadi sapa yg menang.. takdan nak jengah pun.. dok layan tgk tv3 ;)
    kakyong baru je tulis kisah Cinta Elysa – baru 2 episod tapi dah PANAS…My Profile

    1. tehr says:

      geng kita ni xsah kalau x layan bola :D
      jepun yang menang, kakyong

  8. zulkbo says:

    salam..
    walau kalah,kita masih bermaruah..
    mampu mengekang serangan Jepun..
    cuma kita tak de penyudah nih…
    zulkbo baru je tulis kisah Kurikulum Keselamatan Jalan Raya Sekolah Menengah Tahun DepanMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      betul tu, bro
      dah seronok sangat dah tengok
      cuma penyudah tu je yang masih kurang

  9. akubiomed says:

    Pertahanan terakhir yang diketuai oleh Khairul Fahmi berjaya menyekat asakan Samurai Biru.
    akubiomed baru je tulis kisah Kelayakan Olimpik 2012: Keputusan Malaysia vs JepunMy Profile

    1. tehr says:

      apek dah bagus dah
      tapi masih boleh perbaiki lagi
      ada juga beberapa langkah yang silap

  10. zam says:

    Pemain jepun mampu mengelecek 3 hingga 4 pemain malaysia. situasi ini perlu diatasi supaya bahagian tengah boleh menjana serangan tidak hanya membantu bahagian pertahanan.

    1. tehr says:

      betul juga tu, zam
      kalau nak menang
      mereka perlu lebih banyak membantu di depan bukan di belakang

  11. dtg menyokong!! ..
    rainbowcloudy baru je tulis kisah kisah terkini | rainbowcloudy konvoMy Profile

    1. tehr says:

      yeah! malaysia boleh

  12. wadud says:

    hidup malaysia ^_^ hehehe

    1. tehr says:

      malaysia boleh!
      malaysia boleh!

  13. Nuar Haruha says:

    Bangga dapat tengok malaysia sebaris dengan jaguh Asia tenggara yang lain.

    Harimau malaya mengaum suara,
    Bergentayangan — merasuk jiwa;
    Doaku Malaysia kan meniti juara,
    Disanjung-sanjung serata dunia.

    *masih tak puas hati dgn singapore.
    Nuar Haruha baru je tulis kisah Bergendang Mukun Berbalas Pantun — Seni Warisan Asli Budaya Melayu SarawakMy Profile

    1. tehr says:

      tu la
      aku pun masih terkenang2 kalah dengan singapura
      huhu

  14. yas says:

    perlawanan yg sungguh berat sebelah….huhuhu
    mlm tu rase nak tercekik je tekak aku…hehehe
    yas baru je tulis kisah Isu Hantu Bonceng, Ahmad Idham menjawab kritikan…My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      ada yang tersekat kat kerongkong, yas
      tak boleh nak keluar

      aku nak sangat jerit “GOOOOOOOLL!!”

  15. bEe says:

    Tak tahulah komen apa ttg pemain Msia ni….
    Nak kata jurulatih tak latih, rasanya dah cukup

    Lemau kot masing2 :-P

  16. AbgferOz says:

    heee.. ape2 pun malaysia dah cuba yg terbaek :) harap2 lepas nie bley kalahkan mereka..

  17. ohcikgu says:

    takpe. masih ada peluang nak belasah jepun kat malaysia nanti. Grrr..
    ohcikgu baru je tulis kisah Semakan Penempatan Guru Sandaran Siswazah Terlatih 2011 (GSTT-KPLI-PPC)My Profile

  18. titan says:

    fuhh, nasib baik 2-0 aje…kalau lebih dari 2-0..susah nak jadi naib juara kumpulan nanti.. lepas ni, nak tak nak..kena menang atau seri aje..kalah bukan lagi satu pilihan.
    titan baru je tulis kisah Buffered Earning yang ke 22 dari NuffnangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun